ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΕΟ: Ο Δημητριάδης προσπαθεί να τρομοκρατήσει τους απεργούς στέλνοντας Αστυνομία για να τους καταγγείλει

ΠΕΟ: Ο Δημητριάδης προσπαθεί να τρομοκρατήσει τους απεργούς στέλνοντας Αστυνομία για να τους καταγγείλει

Η ΠΕΟ, σε ανακοίνωσή της, εκφράζει την πλήρη συμπαράσταση της στους απεργούς στα λεωφορεία Ζήνων και στο "δίκαιο αγώνα που διεξάγουν μετά την άρνηση της εταιρείας να εφαρμόσει τη Συλλογική Σύμβαση" και καταδικάζει τον “αυταρχισμό”, όπως αναφέρει, που επέδειξε για το θέμα ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Μάριος Δημητριάδης.

Οι εργαζόμενοι, σύμφωνα με την ΠΕΟ, συνομολόγησαν συμφωνία με την εταιρεία το Σεπτέμβριο του 2014 μετά από πρόταση του Υπουργείου Εργασίας, με μειώσεις στους μισθούς και άλλα παρεμφερή δικαιώματα. Η συμφωνία έληξε στις 31/12/2015 και προνοείτο σαφώς ότι θα επανερχόταν ο μισθός τους από τον Ιανουάριο του 2016.

Ωστόσο, η Εταιρεία αρνήθηκε να εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα και η διαφορά οδηγήθηκε σε διαμεσολάβηση στο Υπουργείο Εργασίας, όπου και κηρύχτηκε αδιέξοδο. Οι εργαζόμενοι, σημειώνει, μη έχοντας άλλη επιλογή και αφού εξάντλησαν κάθε περιθώριο που παρέχει ο Κώδικας Βιομηχανικών Σχέσεων προχώρησαν σε απεργία.

Σε σύσκεψη που έγινε χθες υπό την αιγίδα του Γ.Δ του Υπουργείου Συγκοινωνιών διαφάνηκε ότι υπήρχαν οι προϋποθέσεις για εξεύρεση λύσης στη διαφορά και λήξη της απεργίας. Τελικά όμως, αναφέρει, παρενέβη ο Υπουργός Μεταφορών Μάριος Δημητριάδης και την απέτρεψε.

“Η ΠΕΟ καταδικάζει τον αυταρχισμό που επέδειξε ο Υπ. Συγκοινωνιών. Αρχικά είχε ενθαρρύνει και «ευλογήσει» την απεργοσπασία που επιχείρησε η εταιρεία και σήμερα προσπαθεί να τρομοκρατήσει τους απεργούς στέλνοντας Αστυνομία για να τους καταγγείλει”, αναφέρει.

Με τις απαράδεκτες ενέργειες του “θέτει υπό αμφισβήτηση τις εργασιακές σχέσεις. Αντί να προάγει τη συνεννόηση και να διαφυλάττει την εργατική ειρήνη ως οφείλει, πυροδοτεί ο ίδιος την ένταση και την σύγκρουση”, σύμφωνα με την ΠΕΟ που προσθέτει ότι είναι “ο αποκλειστικός υπεύθυνος για τις όποιες εξελίξεις ακολουθήσουν ως αποτέλεσμα της απαράδεκτης στάσης του”.

Τέλος διαβεβαιώνει ότι θα παραμείνει αλληλέγγυα με τους απεργούς μέχρι τη δικαίωση τους.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πλαστικές σακούλες: Πού πήγαν τελικά τα λεφτά από τα 6 σεντς των πωλήσεων  - Γιατί καταργήθηκαν και ποιο το παράδοξο  

Συγκλονιστικές εικόνες - Οδού: Τα σημεία όπου έσωσαν εθελοντές από την φονική πυρκαγιά το 2021 - Αποκάλυψη στο «Τ»

Θετικά νέα για την ανεργία στην Κύπρο: Η μείωση του ποσοστού και οι τομείς - Πίνακες

Θανατηφόρο στην Κοκκινοτριμιθιά: Υπό τετραήμερη κράτηση ο 23χρονος οδηγός - Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει

Επεισοδιακή καταδίωξη: Χειροπέδες σε 26χρονο καταζητούμενο και 32χρονο παράνομο μετανάστη - Βρήκαν και ναρκωτικά στο όχημα

Εντοπίστηκε νέα μετάλλαξη του Covid: Ονομάζεται «FLiRT» - Λειτουργούν τα τρέχοντα εμβόλια; - Όσα πρέπει να ξέρετε

Χριστιάνα Αριστοτέλους: Απαστράπτουσα στο κόκκινο χαλί του Φεστιβάλ των Καννών - Δείτε φωτογραφίες



Εκλογές 2024: Αναρτήθηκαν διαδικτυακά τα ψηφοδέλτια - Πώς προχωρούν οι διαδικασίες ενόψει της 9ης Ιουνίου

Εκλογές 2024: Αναρτήθηκαν διαδικτυακά τα ψηφοδέλτια - Πώς προχωρούν οι διαδικασίες ενόψει της 9ης Ιουνίου

Ήδη ψηφοδέλτια έχουν αναρτηθεί διαδικτυακά, και οι εκλογείς μπορούν να εξοικειωθούν με αυτά, ενώ στα εκλογικά κέντρα θα δοθεί όση βοήθεια χρειάζεται προκειμένου να μπορέσει ο κάθε ψηφοφόρος να αντιληφθεί πώς και τι ακριβώς θα ψηφίσει, δήλωσε το Σάββατο στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ) ο Γενικός Έφορος Εκλογών, Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εσωτερικών, Δρ Ελίκκος Ηλία, ενόψει της επικείμενης διπλής εκλογικής διαδικασίας της 9ης Ιουνίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top