ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση του Med Group στη Λεμεσό

Συνάντηση του Med Group στη Λεμεσό

Την Πέμπτη 25 και Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016, θα πραγματοποιηθεί στη Λεμεσό, η τρίτη Υπουργική Συνάντηση της Μεσογειακής Ομάδας (Med Group).

Η εν λόγω ομάδα, συστάθηκε με πρωτοβουλία του Υπουργού Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας Ιωάννη Κασουλίδη και αποτελεί την άτυπη ομάδα συντονισμού και διαβούλευσης των επτά μεσογειακών κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης επί θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος.

Στην Υπουργική Συνάντηση, υπό την προεδρία του Υπουργού Εξωτερικών της Κύπρου, θα συμμετάσχουν οι Υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας, της Ιταλίας, της Μάλτας, της Πορτογαλίας, της  Ισπανίας και ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, ενώ στο γεύμα εργασίας θα παραστεί ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης για την Μεσόγειο (ΕγΜ)  Fathallah Sijilmassi.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, στο επίκεντρο των εργασιών θα  βρεθούν, μεταξύ άλλων, οι προσπάθειες για επίλυση της κρίσης στην Συρία, καθώς και θέματα ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, με ιδιαίτερη έμφαση στην κατάσταση στη Συρία και το Λίβανο.

Παράλληλα, οι Υπουργοί θα ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις στη Λιβύη και τις ενέργειες της ΕΕ για αντιμετώπιση των φαινομένων της τρομοκρατίας και της μετανάστευσης ευρύτερα στην περιοχή του Σάχελ.  

Κατά τη διάρκεια του γεύματος εργασίας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην παρουσία του ΓΓ της Ένωσης για τη Μεσόγειο, θα συζητηθεί το θέμα των θεσμικών σχέσεων μεταξύ της ΕΕ και του αραβικού κόσμου.

Η Υπουργική Συνάντηση θα ολοκληρωθεί με την υιοθέτηση Κοινού Ανακοινωθέντος και με κοινή συνέντευξη Τύπου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Σεξ στην παραλία: Η «καλοκαιρινή» φαντασίωση - Πόσο επικίνδυνο είναι τελικά;

4+1 παραμυθένιοι έρωτες που γεννήθηκαν στα γυρίσματα τηλεοπτικών σειρών

Αυτισμός: Απλό τεστ υπόσχεται διάγνωση σε μωρά κάτω των επτά μηνών

Είναι υποχρεωτικό να καταβάλλει ένας εργοδότης 13ο και 14ο μισθό;

Η στιγμή της κατάρρευσης του τριώροφου κτιρίου στην Κωνσταντινούπολη - Η στιγμή της κατάρρευσης του τριώροφου κτιρίου στην Κωνσταντινούπολη - Ένας νεκρός και επτά τραυματίες - Δείτε βίντεο



ΠτΔ: Μοναδικός στόχος η επανένωση στη βάση ψηφισμάτων ΟΗΕ

ΠτΔ: Μοναδικός στόχος η επανένωση στη βάση ψηφισμάτων ΟΗΕ

Μοναδικός στόχος είναι η απελευθέρωση και η επανένωση της Κύπρου στη βάση των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών, δήλωσε την Κυριακή ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, στον επιμνημόσυνο λόγο του στο Εθνικό Μνημόσυνο του ήρωα Μιχαήλ Ολύμπιου που έλαβε χώρα στον Ιερό Ναό Αγίου Επιφανίου στα Λύμπια.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top