ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ενοχλημένος ο Ακιντζί για τη σύντομη συνάντηση με τον Dombrovskis

Ενοχλημένος ο Ακιντζί για τη σύντομη συνάντηση με τον Dombrovskis

“Εάν είναι να γίνονται τέτοιες επισκέψεις, καλύτερα να μην γίνονται”, δήλωσε σήμερα ο Τ/κ ηγέτης σχολιάζοντας την 15λεπτη συνάντηση που θα έχει με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιο για θέματα ευρώ και κοινωνικού διαλόγου, Valdis Dombrovskis ο οποίος πραγματοποιεί τριήμερη επίσκεψη στην Κύπρο.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, σε ομιλία του σήμερα στην πρώτη σύνοδο KOBI (μικρομεσαίες επιχειρήσεις) στο ψευδοκράτος, ο Μουσταφά Ακιντζί επεσήμανε ότι ο κ. Dombrovskis είναι βοηθός του Προέδρου της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στον οποίο υπάγεται πλέον ο χρηματοδοτικός κανονισμός για τους Τ/κ. Ωστόσο είπε, ενημερώθηκε ότι ο κ. Dombrovskis μπορεί να τον συναντήσει μόνο για 15 λεπτά. “Εάν είναι να γίνονται τέτοιες επισκέψεις, καλύτερα να μην γίνονται”.
Σημείωσε δε ότι έρχονται συχνά στην Κύπρο διάφοροι αρμόδιοι της ΕΕ, όπως και ο Αντιπρόεδρος που έχει – όπως είπε – καθήκον να βοηθήσει στην εφαρμογή του ευρωπαϊκού κεκτημένου τους Τ/κ, τονίζοντας ότι κατά τη διάρκεια της τριήμερης επίσκεψής του θα έχει πολλές επαφές στο “νότο” και θα δώσει και διάσκεψη Τύπου.

Είχε την περιέργεια, συνέχισε, εάν θα είχε και ο ίδιος συνάντηση μαζί του και αφού διερευνήθηκε το θέμα πήρε πριν λίγο (σήμερα) την απάντηση ότι θα μπορεί να υπάρξει μια επίσκεψη αβροφροσύνης διάρκειας 15 λεπτών στο “βορρά”. “Θα ήθελα να του πω από δω ξεκάθαρα το εξής: εάν είναι να κάνουν τέτοιου είδους επισκέψεις, καλύτερα να μην έρθουν καθόλου, εμείς είμαστε σοβαροί και θέλουμε και οι απέναντί μας να είναι σοβαροί. Επειδή πρέπει να γίνονται επισκέψεις και σε αυτή την πλευρά αυτού που έχει καθήκον όπως προετοιμάσει για την ΕΕ την τ/κ πλευρά, αυτό είναι το φυσιολογικό. Να έρθουν, να μας ακούσουν, να μάθουν τις ευαισθησίες και τις δυσκολίες μας, αυτή είναι και η κύρια αρμοδιότητα που τους έχει δοθεί. Αλλιώς το πήγαμε απλώς για να λέμε ότι πήγαμε, πρέπει να γίνει γνωστό ότι δεν μπορούμε σίγουρα να το αποδεκτούμε”.

Σημείωσε δε ότι και ο κ. Γιούνκερ τον έχει επισκεφθεί και δεν μπορεί να γίνει κατανοητό γιατί κάποιος να μην επισκεφθεί ένα  αξιωματούχο της τ/κ πλευράς.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να υποστηρίζουν το Ισραήλ αλλά «δεν κάνουν τα στραβά μάτια» για τη Ράφα

Βροχές και καταιγίδα στο... μενού - Ποιες περιοχές επηρεάζονται και πότε

Μέχρι ποια ηλικία λαμβάνουν επίδομα τέκνου για αγόρια και μέχρι ποια για κορίτσια; Τι ισχύει για ΑμεΑ;

Έφοδοι, παρακολουθήσεις, κατασχέσεις, όπλα και ναρκωτικά – Οι «διαταράξεις» της νύχτας και το οργανωμένο έγκλημα



Ευρωεκλογές: Τελικές αναμετρήσεις - Αλλάζει η κομματική σκακιέρα - Η αποκαθήλωση του ΔΗΚΟ

Ευρωεκλογές: Τελικές αναμετρήσεις - Αλλάζει η κομματική σκακιέρα - Η αποκαθήλωση του ΔΗΚΟ

Με την έναρξη της προεκλογικής περιόδου, η συζήτηση περιστρεφόταν γύρω από το θέμα της πρωτιάς ανάμεσα σε ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ ποιο από τα δύο μεγάλα κόμματα θα κόψει πρώτο το νήμα την νύχτα της 9ης Ιουνίου. Στην πορεία, τα πράγματα άλλαξαν.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top