ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η νέα κυπριακή εφαρμογή που σου μαθαίνει «savoir vivre» στην οδήγηση! VIDEO

Η νέα κυπριακή εφαρμογή που σου μαθαίνει «savoir vivre» στην οδήγηση! VIDEO

Η «Karkoona» είναι κυπριακή και ήρθε για να βελτιώσει την οδηγική συμπεριφορά των Κυπρίων - και όχι μόνο.
Της Ματίνας Ζησιάδου

Τέσσερις Κύπριοι νέοι, ένας οδοντίατρος, ένας φυσικός, ένας ηλεκτρολόγος μηχανικός και ένας γεωπόνος δημιούργησαν μία πρωτοποριακή εφαρμογή που παρέχει τη δυνατότητα στους οδηγούς να επικοινωνούν μεταξύ τους.

To ThemaOnline μίλησε δύο εξ’ αυτών, τον Στέφανο Ιακωβίδη και τον Αντώνη Τσαγκάρη, και μας μίλησαν για τη σύλληψη της ιδέας και για το πώς αυτή λειτουργεί, αλλά και για τα μελλοντικά τους σχέδια για την εφαρμογή.

Η ιδέα

Η Karkooona, όπως ονομάζεται η εφαρμογή, προέκυψε εξαιτίας της προβληματικής οδηγικής συμπεριφοράς που παρατηρούσαν γύρω τους. Έτσι σκέφτηκαν να δημιουργήσουν ένα σύστημα ενδοεπικοινωνίας μεταξύ των οδηγών, με σκοπό να μπορούν να έρχονται σε επαφή σε περιπτώσεις οδικών παραβάσεων, ή σε περίπτωση που απλά θέλουν να επικοινωνήσουν μεταξύ τους για ανταλλαγή πληροφοριών ή βοήθειας.

Πώς λειτουργεί η εφαρμογή

Όπως μας εξηγούν οι εφευρέτες της εφαρμογής, το μόνο που έχει κανείς να κάνει είναι να καταχωρήσει τα προσωπικά του στοιχεία εγγραφής. Η πινακίδα εγγραφής του οχήματος είναι αυτή που δίνει και την ταυτότητα του χρήστη, λειτουργεί δηλαδή σαν το ονοματεπώνυμό του. Σε περίπτωση που ο ιδιοκτήτης που ψάχνουμε έχει επίσης εγγραφεί στην ίδια εφαρμογή, τότε καθίσταται δυνατή η επικοινωνία μαζί του, με την επιλογή ενός προκατασκευασμένου μηνύματος.

Τα προκατασκευασμένα μηνύματα είναι αυτά που διασφαλίζουν την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών. Η εφαρμογή δίνει ιδιαίτερη προσοχή στην προστασία της ιδιωτικότητας των χρηστών, μιας και τα μόνα στοιχεία που απαιτεί είναι τα νούμερα των πινακίδων κυκλοφορίας και μία διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τα οποία δεν είναι ορατά σε άλλους χρήστες. Μέχρι σήμερα συνολικά έχουν εγγραφεί περίπου 500 χρήστες.

Οι κατηγορίες στο μηνυμάτων

Στο Karkoona υπάρχουν 7 κατηγορίες μηνυμάτων: Parking (παρκάρισμα) Driving (για επικίνδυνη οδήγηση), Informative (ενημερωτικής μορφής), Speeding (ταχύτητα), Direct contact (για άμεση επικοινωνία με άλλους χρήστες), Flirting (για..φλερτ!) και Scolding (επίπληξη).

Όπως μας αποκάλυψαν, στα προσεχή τους πλάνα είναι και το Theft Alert, το οποίο θα ενημερώνει άμεσα όλους τους ιδιοκτήτες οχημάτων που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση ότι υπάρχει κλοπή του οχήματος του χρήστη.

Η ίδρυση της start - up

Η Start – up εταιρεία δημιουργήθηκε από την αρχή μέχρι το τέλος από τους τέσσερις φίλους. Δεν είχαν γνώσεις προγραμματισμού, ούτε κάποιον επενδυτή από πίσω τους. «Ουσιαστικά», μας λένε, «είναι μία συλλογική προσπάθεια τριών χρόνων που έγινε με δικά μας χρήματα».

Έχουν κάποιο κέρδος από την εφαρμογή; «Προς το παρόν μόνο έξοδα, όμως πιστεύουμε ότι μακροπρόθεσμα θα έρθουν και τα έσοδα. Πιστεύουμε πολύ στην ιδέα και ελπίζουμε ότι θα βοηθήσει τον κόσμο να αποκτήσει καλύτερη οδηγική συμπεριφορά».

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ: https://karkoona.com και για Android app στο: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.threeeplusplus.karkoona

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top