ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άνοιξε υπόθεση για την αστυνομικό που επιτέθηκε σε δημοσιογράφο του ThemaOnline - Παθητική στάση από το Αρχηγείο

Άνοιξε υπόθεση για την αστυνομικό που επιτέθηκε σε δημοσιογράφο του ThemaOnline - Παθητική στάση από το Αρχηγείο

Επίσημη καταγγελία στον αστυνομικό σταθμό Λατσιών σε βάρος της αστυνομικού που της επιτέθηκε, έκανε την Πέμπτη (17/03) το απόγευμα η δημοσιογράφος του ThemaOnline, Χριστιάνα Τσαγγάρη.

Πλέον, το όλο θέμα αναμένεται να πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης, ενώ θα απασχολήσει και την Ανεξάρτητη Αρχή  Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Χουντική» επίθεση αστυνομικού σε δημοσιογράφο του ThemaOnline – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ο πρόεδρος της ΕΣΚ για την επίθεση στη δημοσιογράφο του ThemaOnline: «Αυτοδίκησε και παρανόμησε η αστυνομικός»

Την ίδια στιγμή, πάντως, η ηγεσία της Αστυνομίας δεν έδειξε να θεωρεί τόσο επιλήψιμο που μια αστυνομικός αποφάσισε να επιτεθεί σε μια  δημοσιογράφο την ώρα που έβγαζε το ψωμί της, αρπάζοντάς της το κινητό και τρομοκρατώντας την.

Πιο συγκεκριμένα, από την Τετάρτη (16/03) που σημειώθηκε το περιστατικό και παρόλο που το ThemaOnline ενημέρωσε τα αρμόδια άτομα της αστυνομικής δύναμης Κύπρου, εντούτοις μέχρι και αργά το απόγευμα της Πέμπτης (17/03) δεν υπήρξε καμία επίσημη αντίδραση.

Ούτε επίσημη ανακοίνωση έγινε από πλευράς του σώματος, ενώ ούτε ο Αρχηγός της Αστυνομίας, Ζαχαρίας Χρυσοστόμου, ένιωσε την ανάγκη να τοποθετηθεί σχετικά.

Θυμίζουμε ότι την Τετάρτη (16/03) η συνάδελφος μετέβη στο τμήμα Πρώτων Βοηθειών, όπου επρόκειτο να μεταφερθεί η Σκορδέλη από το Ανώτατο Δικαστήριο (προηγουμένως βρισκόταν σε εξέλιξη η διαδικασία για την έφεσή της) και ενώ φωτογράφιζε εκτός του κτηρίου την άφιξη του περιπολικού που μετέφερε την κατάδικο, δέχθηκε απρόκλητη επίθεση από γυναίκα αστυνομικό. Η τελευταία της άρπαξε το κινητό από τα χέρια και παρόλο που γνώριζε την ιδιότητα της συναδέλφου, της έσβησε φωτογραφίες.

Από τη στιγμή που η Αστυνομία, δεν έδειξε να συγκινείται στο βαθμό που έπρεπε για το όλο θέμα, ως ThemaOnline δεν ειχαμε άλλη επιλογή παρά να ασκήσουμε τα δικαιώματά που μας παρέχονται από το νόμο. Σ΄ αυτό το πλαίσιο έγινε και η καταγγελία την Πέμπτη (17/03) στον αστυνομικό σταθμό Λατσιών.

Ως Όμιλος δεν πρόκειται να μένουμε απαθείς σε περιπτώσεις κατά τις οποίες αστυνομικοί υπερβαίνουν τα καθήκοντά τους προβαίνοντας σε καταδικαστέες και παράνομες πράξεις σε βάρος πολιτών και δημοσιογράφων. Πόσο μάλλον όταν τέτοιου είδους καταδικαστέες ενέργειες είναι σε βάρος στελεχών του ομίλου μας την ώρα που βγάζουν με τον ιδρώτα τους το μεροκάματό τους.

World News Media

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Επαφές στην Κύπρο θα έχει αυτή την εβδομάδα η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, στο πλαίσιο της αποστολής της για αναζήτηση κοινού εδάφους μεταξύ των μερών, στο πλαίσιο των προσπαθειών για επίλυση του Κυπριακού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top