ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός στη Στοκχόλμη από διαρροή χημικών - Εκκενώνεται η περιοχή

Συναγερμός στη Στοκχόλμη από διαρροή χημικών - Εκκενώνεται η περιοχή

Τουλάχιστον τέσσερα άτομα έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο «Russia Today».

Διαρροή χημικών σημειώθηκε σήμερα σε εργαστήριο της Στοκχόλμης ενώ τουλάχιστον 500 άτομα έχουν ήδη εκκενώσει την γύρω περιοχή υπό τον φόβο έκρηξης.

Τουλάχιστον τέσσερα άτομα έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο «Russia Today». όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα, τα τρία από αυτά αισθάνθηκαν ζαλάδα αμέσως μετά τη διαρροή των αερίων, ενώ λίγη ώρα αργότερα παρουσιάστηκε άλλο ένα περιστατικό με τα ίδια συμπτώματα.

Στο κτίριο της διαρροής έχει φτάσει μια ειδική ομάδα διαχείρισης χημικών συμβάντων

Σύμφωνα με τα σουηδικά ΜΜΕ, τουλάχιστον 500 άτομα απομακρύνθηκαν από τις αρχές από κτίρια που βρίσκονται πλησίον του Ινστιτούτου Καρολίνσκα, το οποίο είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πιο διακεκριμένα πανεπιστήμια ιατρικής στον κόσμο.

Άλλα κτίρια που βρίσκονται στην περιοχή και εκκενώθηκαν είναι το Βασιλικό Ινστιτούτο Τεχνολογίας και διάφορες ιδιωτικές εταιρείες, σύμφωνα με πληροφορίες από την εφημερίδα Aftonbladet.

Με βάση τα μέχρι τώρα στοιχεία, η διαρροή των επικίνδυνων αερίων ξεκίνησε από τον έβδομο όροφο ενός κτιρίου σε ένα συγκρότημα εργαστηρίων κοντά στο Ινστιτούτο Καρολίνσκα. «Σε μία αίθουσα υπήρξε ακούσια απελευθέρωση αερίων. Μάλλον πρόκειται για τη χημική ένωση τολουόλιο, που σε συμπυκνωμένη μορφή μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά και έκρηξη» δήλωσε νωρίτερα ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Sven-Erik Olsson.

Στην περιοχή έχουν καταφθάσει σωστικά συνεργεία, περιπολικά και αρκετά ασθενοφόρα, όπως μεταδίδει η Aftonbladet, ενώ στο κτίριο που σημειώθηκε η διαρροή έχουν εισέλθει ήδη μέλη μιας ειδικής ομάδας αντιμετώπισης χημικών συμβάντων, ντυμένα με ειδικές στολές προστασίας, ώστε να προχωρήσουν σε εκτίμηση του κινδύνου.

Στο σημείο έχουν καταφθάσει ασθενοφόρα και περιπολικά

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Σεξ στην παραλία: Η «καλοκαιρινή» φαντασίωση - Πόσο επικίνδυνο είναι τελικά;

4+1 παραμυθένιοι έρωτες που γεννήθηκαν στα γυρίσματα τηλεοπτικών σειρών

Αυτισμός: Απλό τεστ υπόσχεται διάγνωση σε μωρά κάτω των επτά μηνών

Είναι υποχρεωτικό να καταβάλλει ένας εργοδότης 13ο και 14ο μισθό;

Η στιγμή της κατάρρευσης του τριώροφου κτιρίου στην Κωνσταντινούπολη - Η στιγμή της κατάρρευσης του τριώροφου κτιρίου στην Κωνσταντινούπολη - Ένας νεκρός και επτά τραυματίες - Δείτε βίντεο

Κλεοπάτρα Αδάμου: Η 24χρονη αδερφή της Ήβης είναι μία κούκλα και έχει ταλέντο στη μουσική



Λετυμπιώτης για Κυπριακό: «Διαβεβαιώνουμε ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερη έγνοια»

Λετυμπιώτης για Κυπριακό: «Διαβεβαιώνουμε ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερη έγνοια»

«Διαβεβαιώνουμε τον κυπριακό λαό ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερη έγνοια από την επίλυση του Κυπριακού, του ύψιστου εθνικού ζητήματος και θα συνεχίσουμε να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να μπορέσουν να υπάρξουν εξελίξεις», είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top