ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Στο Κακουργιοδικείο παραπέμφθηκαν οι 8 για τη νέα υπόθεση της πρώην ΣΠΕ Αγ. Φύλας

Στο Κακουργιοδικείο παραπέμφθηκαν οι 8 για τη νέα υπόθεση της πρώην ΣΠΕ Αγ. Φύλας

Σε απευθείας δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου, που θα συνεδριάσει στις 19 Ιουλίου (9:30) παραπέμφθηκαν σήμερα από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού, τα οκτώ πρόσωπα που είχαν συλληφθεί πριν μια εβδομάδα σε σχέση με την τρίτη στη σειρά υπόθεση, που αφορά δάνεια που εξασφαλίστηκαν από την πρώην ΣΠΕ Αγίας Φύλας, χωρίς τις απαιτούμενες εξασφαλίσεις.

Πρόκειται για έναν 60χρονο επιχειρηματία, πέντε μέλη της Επιτροπείας της πρώην ΣΠΕ, τον πρώην Γραμματέα και τον διευθυντή χορήγησης δανείων, οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.
 
Οι πρώτοι επτά αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση 100 χιλιάδων ευρώ, ενώ ο όγδοος θα καταθέσει πιστοποιητικό ιδιοκτησίας ακίνητης περιουσίας αξίας 100,000 ευρώ. Επίσης, θα παραδώσουν τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα, το όνομα τους θα τοποθετηθεί στο stop list και θα παρουσιάζονται δυο φορές την εβδομάδα σε αστυνομικό σταθμό της επιλογής του, πλην του όγδοου κατηγορούμενου, ο οποίος λόγω ηλικίας θα παρουσιάζεται μια φορά την εβδομάδα.
 
Η υπόθεση αφορά εννέα συνολικά δάνεια που έγιναν για λογαριασμό  του 60χρονου επιχειρηματία, την περίοδο 2003-2006, και τα οποία φαίνεται ότι εγκρίθηκαν, παρά το ότι δεν είχε διασφαλιστεί η δυνατότητα εξόφλησης τους.  Συνολικά τα δάνεια που εξασφαλίστηκαν ήταν για το ποσό των 4.575,000 ευρώ, ενώ το χρέος με τους τόκους και τις καθυστερήσεις αποπληρωμής έφτασε τα 8.854,000 περίπου.
 
Οι κατηγορίες με τις οποίες παραπέμφθηκαν στο Κακουργιοδικείο αφορούν συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, εξασφάλιση αγαθών με ψευδείς παραστάσεις, κλοπή, τήρηση ψευδών λογαριασμών, πλαστογραφία, κυκλοφορία πλαστού εγγράφου, πρόκληση εκτέλεσης εγγράφου με ψευδείς παραστάσεις, ενεργό δωροδοκία και δωροληψία στον ιδιωτικό τομέα και αδικήματα κατά παράβαση του νόμου για την νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Kαιρός: Πότε αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας και βροχές - Η πρόγνωση μέχρι την Δευτέρα του Πάσχα



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top