ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΛΕΜΕΣΟΣ: Δράμα! Καθηλωμένη στο κρεβάτι με παιδί άρρωστο και γιο εθνοφρουρό 28 μηνών – ΦΩΤΟ&ΕΓΓΡΑΦΑ

ΛΕΜΕΣΟΣ: Δράμα! Καθηλωμένη στο κρεβάτι με παιδί άρρωστο και γιο εθνοφρουρό 28 μηνών – ΦΩΤΟ&ΕΓΓΡΑΦΑ

Το Γραφείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων και η Εθνική Φρουρά άφησαν γυναίκα από τη Λεμεσό να πασχίζει μόνη της.

Του Χαράλαμπου Ζάκου

Οι τρείς απανωτές εγχειρήσεις και τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει δεν φαίνεται να είναι ικανά για να λάβει την οποιαδήποτε βοήθεια από το κράτος.

Κάπου εδώ θα έχετε ήδη διερωτηθεί γιατί να ζητήσει βοήθεια από την Εθνική Φρουρά για προβλήματα υγείας αλλά αυτό είναι κάτι που θα εξηγηθεί πιο κάτω, καθώς το ένα θέμα ενέχεται με το άλλο.  

Η καταγγελία

Η κ. Α.Κ από τη Λεμεσό , μονογονιός με δύο τέκνα, 21 και 16 χρονών, κατήγγειλε στο ThemaOnline ότι το μόνο που έχει λάβει από το κράτος ως βοήθεια μετά από διάφορα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει είναι απόρριψη. Να αναφέρουμε ότι ο 16χρονος γιος της παλεύει και ο ίδιος με σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Πιο συγκεκριμένα, η κ. Α. Κ.  τον Αύγουστο του ‘15 ζήτησε τη βοήθεια των Κοινωνικών Ασφαλίσεων για να της παραχωρηθεί κάποια γυναίκα – βοηθός λόγω των κινητικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει, χωρίς ωστόσο να λάβει ακόμη αρωγή μήνες μετά την αίτηση της.

Άρνηση και από την ΕΦ

Αφού είδε και αποείδε αποφάσισε να αποστείλει επιστολή στον Υπουργό Άμυνας ζητώντας του να απολύσει τον γιο της που υπηρετεί στην Εθνική Φρουρά, ούτως ώστε να την βοηθά στο σπίτι αφού το αίτημα της για γυναίκα – βοηθό δεν έχει ακόμη ικανοποιηθεί.

Ωστόσο, η απάντηση του Υπουργείου ήταν αρνητική, αφήνοντας έτσι την γυναίκα στο έλεος του Θεού και στη δική της μόνο θέληση για να μπορέσει να ανταπεξέλθει των προβλημάτων που αντιμετωπίζει.

Μιλώντας στην ιστοσελίδα μας η κ. Α. εξέφρασε το παράπονο της για τον τρόπο που η Εθνική Φρουρά αντιμετωπίζει το πρόβλημα, αλλά και γιατί απορρίφθηκε η αίτηση της για βοήθεια μέσω του ΕΕΕ.

«Μείναμε στο θα ‘δούμε’», όπως αναφέρει και στην επιστολή της προς την κ. Ζέτα Αιμιλιανίδου, Υπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων, σχετικά με την καθυστέρηση που παρουσιάζεται ώστε να λάβει βοήθεια από τις Υπηρεσίες.

«Σας παρακαλώ δεχτείτε την ταπείνωση μου και βοηθήστε με έστω και προσωρινά», τα τελευταία λόγια της κ. Α. Κ στην επιστολή προς την Υπουργό, χωρίς ωστόσο να έχει λάβει ακόμη απάντηση.

 

Το έγγραφο που επιβεβαιώνει την άμεση ανάγκη για βοήθεια της

Η βεβαίωση της τελευταίας επέμβασης στα πόδια

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλο Σάββατο: Το τέλος των Παθών – Τα μεσάνυχτα η Ανάσταση του Κυρίου

Άγιος Φως: Θαύμα ή τελετή - Θεολόγος εξηγεί στο «Τ»

Σε «έξαρση» ο παρβοϊός πανευρωπαϊκά: Πρέπει να ανησυχούμε; Τι είναι και ποια τα συμπτώματα - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Ήρθε Πάσχα, κατεβαίνω… χωριό – Ψήνουν σούβλες και παίζουν παραδοσιακά παιχνίδια – Δείτε εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο

Η σκηνή της Ανάστασης του «Ιησού από τη Ναζαρέτ» που κόπηκε στο μοντάζ - Η εξήγηση του Φράνκο Τζεφιρέλι - Δείτε βίντεο

Φειδίας Παναγιώτου: Το βίντεο με τον ιερέα πατέρα του να φέρνει το μήνυμα της Πρώτης Ανάστασης – Το στοίχημα για το «εκατοστάρι»



ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

Την αταλάντευτη θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας για λύση που θα κινείται απολύτως μέσα στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα και με πεδίο εκκίνησης των συνομιλιών το σημείο ωρίμανσης στο Κρανς Μοντανά, υπογράμμισε ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Κωνσταντίνος Κόμπος, σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top