ΠΑΡΑ-THEMA

Αμάν ένα παικταρά που έφερε ο Απόλλωνας! Γιατί «κατηφόρισε» Κύπρο;

Αμάν ένα παικταρά που έφερε ο Απόλλωνας! Γιατί «κατηφόρισε» Κύπρο;

Ξέρω ότι είναι νωρίς για συμπεράσματα, πόσο μάλλον για ένα ποδοσφαιριστή που μετρά μόλις λίγα αγωνιστικά λεπτά στα πόδια του με την φανέλα του Απόλλωνα. Πολλοί θα με πείτε βιαστικό, όμως τα δείγματα γραφής του στο παιχνίδι με την Grasshopers «φωνάζουν» ότι πρόκειται για μια πολύ καλή μεταγραφή.

Γράφει ο Στέλιος Στυλιανού

Ο λόγος για τον Βραζιλιάνo  Ντουντού (Dudú Paraíba) τον 31χρονο αριστερό αμυντικό ο οποίος στο 83ο λεπτό αντικατέστησε τον Γιώργο Βασιλείου και για 40 περίπου λεπτά κέρδισε τις εντυπώσεις με την απόδοση του καθώς και με το ταλέντο του. Το πιο πάνω συμπέρασμα δεν ήταν μόνο δικό μου αλλά και πολλών άλλων παρευρισκομένων στις κερκίδες του ΓΣΠ που παρακολούθησαν από κοντά τη μάχη του Απόλλωνα για πρόκριση στα play-off του Europa League.

Ψάχνοντας (επειδή μου κίνησε το ενδιαφέρον) για τον Ντουντού στο διαδίκτυο επαλήθευσα τα όσα και εγώ αρχικά πίστευα. Πολύ καλός ποδοσφαιριστής, με τρεξίματα, καλή μπαλιά, που μπορεί να αγωνιστεί τόσο ως μπακ, όσο και ως αριστερός μέσος, είναι αυτό που λέμε ποδοσφαιριστής που μπορεί να παίξει όλη τη γραμμή και αυτό φάνηκε και στον αγώνα της Πέμπτης 4/8.

«Κατηφόρισε» στην Κύπρο πριν από  1,5 περίπου μήνα από την Πολωνία όπου «έβγαζε το ψωμί του» τα τελευταία τρία χρόνια αγωνιζόμενος στην Śląsk Wrocław με την οποία έγραψε 101 συμμετοχές και 6 γκολ.  Σύμφωνα μάλιστα με Πολωνικά δημοσίευμα στην ομάδα δεν ήθελαν να τον αφήσου να φύγει, καθώς αποτελούσε ένα παίκτη-κλειδί, ωστόσο από τη νέα χρονιά στο Πολωνικό πρωτάθλημα θα δικαιούνται να χρησιμοποιούν μόνο 2 ξένους ποδοσφαιριστές (η Slask είχε στο ροστερ της 3) ενώ και το συμβόλαιο του 31χρονου θεωρήθηκε πολύ ψηλό και δεν μπορούσε να καλυφτούν από την ομάδα οι απαιτήσεις του για νέα συμφωνία.

Όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα οι μηνιαίες του απολαβές στην Slask ανέρχονταν στις 15.000 ευρώ  και θα έπρεπε να δεχτεί αρκετά μεγάλη μείωση αν ήθελε να μείνει, κάτι που ο ποδοσφαιριστής δεν δέχθηκε με αποτέλεσμα στη συνέχεια να κλείσει στον Απόλλωνα, φορώντας ξανά το αγαπημένο του «12» στην πλάτη.

Να σημειώσουμε ότι ο Ντουντού το 2011  ήταν ο ποδοσφαιριστής με τις περισσότερες ασιστ στο Πολωνικό πρωτάθλημα ενώ και η θέση που αγωνίζεται (αριστερός μπακ) θεωρείται μια από τις δυσκολότερες ώστε να βρεθούν πολύ καλοί ποδοσφαιριστές. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: «Επενδύουμε στην ΕΕ για την οριστική διευθέτηση του Κυπριακού»

ΠτΔ: «Επενδύουμε στην ΕΕ για την οριστική διευθέτηση του Κυπριακού»

Η Κυβέρνηση επενδύει στην ΕΕ για οριστική διευθέτηση του Κυπριακού, ενόψει και του τραγικού ορόσημου των 50 χρόνων της τουρκικής κατοχής επί του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τον χαιρετισμό του στα εγκαίνια της περιηγητικής έκθεσης φωτογραφίας του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών με θέμα «20 χρόνια Κύπρος – ΕΕ».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top