ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ του National Geographic που αναπαριστά όσα έγιναν στη μοιραία πτήση - ΒΙΝΤΕΟ

Το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ του National Geographic που αναπαριστά όσα έγιναν στη μοιραία πτήση - ΒΙΝΤΕΟ

14 Αυγούστου 2005, μια μαύρη μέρα για την Κύπρο και τις οικογένειες των 121 θυμάτων της μεγαλύτερης αεροπορικής τραγωδίας που συγκλόνισε το νησί μας. 14 Αυγούστου 2016, 11 χρόνια μετά που «έδυσε» ο Helios οι μνήμες ξυπνούν και οι ανατριχιαστικές εκείνες στιγμές δεν αφήνουν κανένα ασυγκινητο.

Ήταν 12:04 το μεσημέρι όταν το αεροσκάφος, μετά που για ώρες έκανε κύκλους στο αέρα συνετρίβη στην ορεινή περιοχή του Γραμματικού στην βόρεια Αττική. Ο αριστερός κινητήρας σταμάτησε στις 11:55 και ο δεξιός στις 12:00 με αποτέλεσμα η πτήση  HCY 522 με τους 121 επιβαίνοντες να μην φτάσει ποτέ στην Πράγα που ήταν ο τελικός προορισμός ενώ τα γέλια και η χαρά των επιβατών να μετατραπεί σε κλάμα και θρήνο των οικείων τους.

 Η εκπομπή "Air Crash investigations", με καταπληκτική λεπτομέρεια, συνεντεύξεις με ειδικούς και εντυπωσιακές αναπαραστάσεις,  ζωντάνεψε τον εφιάλτη της HELIOS με σκοπό να διερευνηθούν σε βάθος τα αίτια που οδήγησαν στην ασύλληπτη αυτή τραγωδία. 

Βασισμένο στις ηχητικές μαρτυρίες του πιλοτηρίου, στις αναφορές από το ατύχημα αλλά και στις προσωπικές μαρτυρίες, στο επεισόδιο παρουσιάζει συνεντεύξεις, που συγκλονίζουν, με το χρονικό να εκτυλίσσεται «ολοζώνταντο» και να ραγίζει καρδίες.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Οι ανακαλύψεις τις ΕΝΙ στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου (ΑΟΖ) και τα σενάρια για αξιοποίηση των επιβεβαιωμένων γεωτρήσεων, καθώς και οι προτιμώμενες λύσεις για αποτελεσματική ικανοποίηση των εγχώριων ενεργειακών προτεραιοτήτων βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ENI Κλαούντιο Ντεσκάλτζι, στην παρουσία των Υπουργών Ενέργειας και Εξωτερικών στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top