ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αναστέλλεται η στάση εργασίας των Κυβερνητικών Γιατρών

Αναστέλλεται η στάση εργασίας των Κυβερνητικών Γιατρών

Το ΔΣ της ΠΑΣΥΚΙ αποφάσισε να αναστείλει την τρίωρη στάση εργασίας της Τετάρτης (28/09) η οποία είχε εξαγγελθεί σε ένδειξη διαμαρτυρίας για απόφαση να μην μετάσχουν σε συνάντηση στο Υπουργείο Υγείας την περασμένη βδομάδα.

Ο Πρόεδρος της ΠΑΣΥΚΙ Σωτήρης Κούμας δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι το ΔΣ συνεδρίασε εκτάκτως και επανεξέτασε το θέμα μετά και τα νέα δεδομένα που είχαν δημιουργηθεί και νεότερες τοποθετήσεις του Υπουργού Υγείας.

"Ιδιαίτερα μετά την συνάντηση της Δευτέρας (26/09) με τον Υπουργό Υγείας κατά την οποία  τόσο προφορικά όσο και γραπτώς μας διαβεβαίωσε για τη θέση του ότι σκοπός του δεν ήταν να θίξει καθ΄οιονδήποτε τρόπο τους γιατρούς και λαμβάνοντας υπόψη και τις εκκλήσεις των ασθενών μας, προχωρήσαμε στην άρση των μέτρων", ανέφερε.

Ο κ. Κούμας είπε ότι στην χθεσινή συνάντηση δεν λήφθηκε μόνο αυτή η διαβεβαίωση κα ότι έγινε και συζήτηση των καυτών προβλημάτων του κλάδου. "Τέθηκαν στο τραπέζι αυτά τα θέματα και ένα χρονοδιάγραμμα ότι εντός Οκτωβρίου θα πρέπει επιτέλους να αρχίσουμε να βλέπουμε λύσεις για να προχωρήσουμε με σταθερά βήματα στη συνολική επίλυση των προβλημάτων", ανέφερε.

Ο Πρόεδρος της ΠΑΣΥΚΙ είπε πως η συντεχνία δεν είχε ποτέ εγκαταλείψει το διάλογο για τα εργασιακά και ότι απλώς ενδιάμεσα είχε προκύψει ζήτημα "μετά την εκδίωξη του θεσμού της συντεχνίας από μια συνάντηση, κάτι που προκάλεσε αντιδράσεις".

"Τα προβλήματα για τα εργασιακά παραμένουν και αναμένουμε επιτέλους να δούμε λύσεις", κατέληξε.

Από ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βελτιωμένη η κατάσταση της υγείας του «Δημητρούι» - «Στο περίμενε» οι ανακριτές για κατάθεση

Θα καταταγείς στον στρατό; Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις – Οι σημαντικές ημερομηνίες και οι εκπαιδεύσεις που θα ακολουθήσουν

Νέο «μέτωπο» για Οδ. Μιχαηλίδη - «Πυρά» από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Ιδρυμάτων για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα - Πώς απαντά η Ελεγκτική

Σοβαρές καταγγελίες κατά αεροπορικών εταιρειών: Από καθυστερήσεις και βάρος αποσκευών μέχρι αλλαγές - Όσα πρέπει να ξέρετε

Τραγωδία στη Λεμεσό - Απεβίωσε 30χρονος ενώ έπαιζε ποδόσφαιρο



Φουντώνει η μάχη των ευρωεκλογών - Η επίθεση του Νικόλα κατά ΕΛΑΜ - Η ενόχληση του ΔΗΣΥ για τις κινήσεις Χριστοδουλίδη

Φουντώνει η μάχη των ευρωεκλογών - Η επίθεση του Νικόλα κατά ΕΛΑΜ - Η ενόχληση του ΔΗΣΥ για τις κινήσεις Χριστοδουλίδη

Με εντατικούς ρυθμούς μπαίνουν τα επιτελεία των κομμάτων στην τελική ευθεία για τις εκλογές της 9ης Ιουνίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top