ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο Κάιρο για Τριμερή Κύπρου – Ελλάδας- Αιγύπτου, ο Πρόεδρος

Στο Κάιρο για Τριμερή Κύπρου – Ελλάδας- Αιγύπτου, ο Πρόεδρος

Στο Κάιρο μεταβαίνει αργά το απόγευμα της Δευτέρας (10/10) από την Αθήνα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, όπου αύριο, 11 Οκτωβρίου, θα συμμετέχει στις εργασίες της Τριμερούς Συνάντησης Κορυφής Κύπρου – Ελλάδας – Αιγύπτου.

Ανάμεσα στα θέματα που θα απασχολήσουν την Τριμερή, την τέταρτη Τριμερή Συνάντηση Κορυφής ανάμεσα στις τρεις χώρες, περιλαμβάνονται η Ενέργεια, οι περιφερειακές εξελίξεις, οι σχέσεις ΕΕ – Αιγύπτου, οι εξελίξεις στο Κυπριακό, η συνεργασία ανάμεσα στις τρεις χώρες σε τομείς όπως ο τουρισμός, η γεωργία, το περιβάλλον, οι αερομεταφορές, οι θαλάσσιες μεταφορές και το εμπόριο.

Στο πλαίσιο της Τριμερούς Συνάντησης αναμένεται να υπογραφούν δύο Κοινές Δηλώσεις Προθέσεων ανάμεσα σε Κύπρο, Ελλάδα και Αίγυπτο για θέματα περιβαλλοντικής προστασίας, θαλάσσιων μεταφορών και κρουαζιέρων αναψυχής.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συνοδεύουν οι Υπουργοί Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης, Μεταφορών Μάριος Δημητριάδης, Γεωργίας Νίκος Κουγιάλης και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.

Το πρωί της 11ης Οκτωβρίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει διμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι, στο Προεδρικό Μέγαρο, στο Κάιρο.

Μετά τη διμερή συνάντηση, οι τρεις ηγέτες θα φυτέψουν συνολικά τρία ελαιόδεντρα στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου, που θα συμβολίζουν τη φιλία και τη συνεργασία ανάμεσα στις τρεις χώρες.

Στη συνέχεια οι τρεις ηγέτες θα παρακαθίσουν σε διευρυμένες συνομιλίες με τις αντιπροσωπείες των τριών χωρών και μετά την Τριμερή Συνάντηση οι ηγέτες θα προβούν σε δηλώσεις στα ΜΜΕ. Αναμένεται επίσης η έκδοση κοινής διακήρυξης για τα αποτελέσματα των συνομιλιών ανάμεσα στις Κυβερνήσεις των τριών χωρών.

Θα ακολουθήσει γεύμα που θα παραθέσει ο Πρόεδρος Σίσι προς τιμή του Προέδρου Αναστασιάδη και του Πρωθυπουργού Τσίπρα.

Την Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου, το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει εκ νέου διμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Σίσι, κατά την οποία θα συζητηθούν θέματα που άπτονται, ανάμεσα σε άλλα, των περιφερειακών εξελίξεων, των σχέσεων ΕΕ-Αιγύπτου, της Ενέργειας και της Οικονομίας.

Στο πλαίσιο της συνάντησης αναμένεται να υπογραφεί Συμφωνία για τις Αεροπορικές Μεταφορές.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και τα μέλη της κυπριακής αντιπροσωπείας θα επιστρέψουν στην Κύπρο το απόγευμα της Τετάρτης.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλο Σάββατο: Το τέλος των Παθών – Τα μεσάνυχτα η Ανάσταση του Κυρίου

Άγιος Φως: Θαύμα ή τελετή - Θεολόγος εξηγεί στο «Τ»

Σε «έξαρση» ο παρβοϊός πανευρωπαϊκά: Πρέπει να ανησυχούμε; Τι είναι και ποια τα συμπτώματα - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Ήρθε Πάσχα, κατεβαίνω… χωριό – Ψήνουν σούβλες και παίζουν παραδοσιακά παιχνίδια – Δείτε εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο



LIVE: Δείτε τη λειτουργία της Πρώτης Ανάστασης ζωντανά από το Μετόχι Ιεράς Μονής Κύκκου

LIVE: Δείτε τη λειτουργία της Πρώτης Ανάστασης ζωντανά από το Μετόχι Ιεράς Μονής Κύκκου

Το Μεγάλο Σάββατο το πρωί, γίνεται η λεγόμενη Πρώτη Ανάσταση, δηλαδή το προανάκρουσμα της Αναστάσεως που μεταδίδουν οι ύμνοι και της προσμονής της λυτρώσεως όλης της κτίσεως από την φθορά και τον θάνατο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top