ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κώστας Καδής: «Προτεραιότητα μας η πρόσβαση όλων των μαθητών σε νέες τεχνολογίες και διαδίκτυο»

Κώστας Καδής: «Προτεραιότητα μας η πρόσβαση όλων των μαθητών σε νέες τεχνολογίες και διαδίκτυο»

Ο Υπουργός Παιδείας ανέφερε, ότι το Διαδίκτυο είναι ένα δυναμικό εργαλείο, το οποίο προσφέρει αξιόλογες ευκαιρίες ενημέρωσης, μόρφωσης, ελευθερίας έκφρασης απόψεων και κοινωνικοποίησης.

Προτεραιότητα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού είναι να προσφέρει τη δυνατότητα πρόσβασης όλων των μαθητών στις νέες τεχνολογίες και στο Διαδίκτυο, αλλά παράλληλα και να τους εκπαιδεύσει, ώστε να είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν κινδύνους που πιθανό να προκύψουν κατά τη χρήση του, είπε ο πολιτικός προϊστάμενος του Υπουργείου Κώστας Καδής, σε χαιρετισμό του στη σημερινή παρουσίαση του παιχνιδιού iWhiz, το οποίο αναπτύχθηκε από την εταιρεία MTN σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου και το Ινστιτούτο Νευροεπιστήμης και Τεχνολογίας.

«Η προσέγγιση αυτή εναρμονίζεται με τις ευρωπαϊκές πολιτικές, αφού από το 2012 η εκπαίδευση των μαθητών στην ασφαλή αξιοποίηση του Διαδικτύου αποτελεί και προτεραιότητα της Στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για ένα Καλύτερο Διαδίκτυο για τα παιδιά», πρόσθεσε.

Ο Υπουργός Παιδείας ανέφερε, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ότι το Διαδίκτυο είναι ένα δυναμικό εργαλείο, το οποίο προσφέρει αξιόλογες ευκαιρίες ενημέρωσης, μόρφωσης, ελευθερίας έκφρασης απόψεων και κοινωνικοποίησης.

«Πέραν όμως από τη χρησιμότητά του, ενέχει και κινδύνους που πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη από τον κάθε χρήστη και ιδιαίτερα από τα παιδιά και τους νέους μας», συμπλήρωσε.

Ο κ. Καδής ανέφερε ότι το iWhiz είναι ένα διαδικτυακό διαδραστικό παιχνίδι ερωτήσεων-απαντήσεων, που μπορεί να βοηθήσει τους μαθητές να αναπτύξουν σωστή συμπεριφορά και στάσεις απέναντι στη χρήση του Διαδικτύου.

«Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 12-16 ετών και κύριος στόχος του είναι να συνδυάσει την ψυχαγωγία με την έγκυρη ενημέρωση και την πληρέστερη εκπαίδευση σε θέματα ασφαλούς πλοήγησης και αξιοποίησης του διαδικτύου. Οι ερωτήσεις του παιχνιδιού στηρίζονται πάνω σε γενικές γνώσεις της Τεχνολογίας και της Πληροφορικής και σε ενότητες του περιεχομένου του μαθήματος της Πληροφορικής, οι οποίες διδάσκονται από την Α’ Γυμνασίου μέχρι και την Α’ Λυκείου. Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού θα συνεχίσει τη συνεργασία του με την εταιρεία ΜΤΝ προκειμένου να προωθηθεί και να παρουσιαστεί το παιχνίδι στα γυμνάσια της Κύπρου», κατέληξε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top