ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ντεβλέτ Μπαχτσελί: «Η Κύπρος είναι τουρκική και θα παραμείνει τουρκική»

Ντεβλέτ Μπαχτσελί: «Η Κύπρος είναι τουρκική και θα παραμείνει τουρκική»

Είναι λάθος η Τουρκία να εγκαταλείψει την ‘πατρίδα μόνο’ και μόνο για να υπάρξει λύση στο Κυπριακό, δήλωσε ο ηγέτης του Κόμματος Εθνικής Δράσης (MHP) Ντεβλέτ Μπαχτσελί και διερωτάται εάν έχει θυσιαστεί η Μόρφου και η Καρπασία.

Σε ομιλία του ενώπιον της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός του ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί ανέφερε ότι είναι σημαντικό να υπάρξει δίκαιη και βιώσιμη λύση το Κυπριακό ωστόσο είναι λάθος να εγκαταλειφθεί η ‘πατρίδα’ με υποχωρήσεις μόνο και μόνο για να υπάρξει λύση. 

Ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί είπε ότι το επώδυνο σημείο των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό είναι το εδαφικό. “Το έδαφος είναι η πατρίδα, είναι η τιμή. Δεν είναι καθαρό τι δρόμος θα ακολουθηθεί στην Κύπρο στο θέμα της Μόρφου. Η κατάσταση των στρατιωτών στο νησί δεν είναι καθαρή. Είναι λάθος και σκάνδαλο να εγκαταλείψει η Τουρκία την πατρίδα μόνο και μόνο για να υπάρξει λύση. Σε μια λύση που αρθούν τα πλεονεκτήματα της Τ/κ κοινότητας δεν θα υπάρξει ανταπόκριση από τον λαό μας. Όλα επικεντρώνονται γύρω από το εδαφικό. Έχει (έδαφος) η ‘τδβκ’ να το επιστρέψει; Αν έχει που είναι; Έχει θυσιαστεί η Μόρφου και η Καρπασία; Τι θα απογίνει η τουρκική ύπαρξη εκεί; Η ‘τδβκ’ είναι τουρκική πατρίδα κι εκείνοι που λένε να γίνει βιαστικά λύση, εάν προκαλέσουν σύγχυση στους τίτλους ιδιοκτησίας της Κύπρου και τα δώσουν δεν θα μπορέσουν να δώσουν εξηγήσεις στους ήρωες μας”, είπε ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί. 

Ο ηγέτης του MHP είπε ότι το κόμμα του από δω και μπρος θα παρακολουθεί στενά τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό και θα παίρνει τις αναγκαίες σημειώσεις. “Και κάθε φορά θα λέμε η Κύπρος είναι τουρκική και θα παραμείνει τουρκική”, ανέφερε. 


Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Υστερούν τα δικαιώματα ασθενών στην Κύπρο: Σοκάρουν όσα βιώνουν οι ηλικιωμένοι - «Φωνές» για υποστελεχωμένα τμήματα

Καταστήματα πώλησης επίπλων: Τι αφορούσε ο έλεγχος, η κυριότερη παραβίαση και τα ποσοστά  

Νέα υπόθεση ψευτογιατρών: Ξεγέλασαν 83χρονη και της απέσπασαν 650 ευρώ - Συνελήφθη 61χρονος

Τον «έκαψε» μαρτυρία - 16χρονος συνελήφθη για έξι υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών στη Λευκωσία

Το όνομα της Beyoncé θα γίνει λήμμα σε λεξικό



Κανένα σημάδι αισιοδοξίας για το Κυπριακό - Κάλεσμα Χριστοδουλίδη στην Ευρώπη

Κανένα σημάδι αισιοδοξίας για το Κυπριακό - Κάλεσμα Χριστοδουλίδη στην Ευρώπη

Υψώνει τον «τοίχο» αδιαλλαξίας ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ, αρνούμενος ακόμα και μία άτυπη τριμερή συνάντηση, επιμένοντας σε κυριαρχική ισότητα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top