ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Ο απίστευτος τρόπος που σπείρα «ρήμαζε» περίπτερα και καταστήματα

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Ο απίστευτος τρόπος που σπείρα «ρήμαζε» περίπτερα και καταστήματα

Στις 15/11/2016 ένα πρόσωπο 24 χρόνων από την Ρουμανία συνελήφθη με Δικαστικό ένταλμα σύλληψης σχετικά με υποθέσεις συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος και διάρρηξης κτιρίου και κλοπής.

Συγκεκριμένα στις 02/11/16 καταγγέλθηκε διάρρηξη περιπτέρου στον Στρόβολο όπου κλάπηκαν ένα χρηματοκιβώτιο το οποίο περιείχε το χρηματικό ποσό των 2,300 ευρώ, το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ από μεταλλικό κουτί και μεγάλη ποσότητα τσιγάρων συνολικής αξίας 3000 ευρώ.
 
Να σημειωθεί ότι στο συγκεκριμένο περίπτερο υπήρχε σύστημα συναγερμού, το οποίο παρόλο που είχε τεθεί σε λειτουργία από τον ιδιοκτήτη, αυτό δεν ήχησε κατά την ώρα της διάρρηξης. Από τις επιτόπιες εξετάσεις που έγινα από την Αστυνομία διαπιστώθηκε ότι οι αισθητήρες-μάτια του συναγερμού ήταν καλυμμένα με άσπρη κολλητική ταινία με αποτέλεσμα το σύστημα συναγερμού να μην ηχήσει όταν διαπράχθηκε η διάρρηξη.

Χάρη στην οξυδέρκεια και επαγγελματισμό των μελών του ΤΑΕ Λευκωσίας που μετέβηκαν στη σκηνή έγινε έλεγχος στο κλειστό κύκλωμα του περιπτέρου για αρκετές μέρες πριν τη διάρρηξη όπου εντοπίστηκαν τρία πρόσωπα, τα οποία μετέβηκαν στο περίπτερο και αφού οι δυο εκ των τριών απασχολούσαν τον πωλητή το τρίτο πρόσωπο, το οποίο να σημειωθεί ήταν αρκετά ψηλό, τοποθετούσε άσπρη κολλητική ταινία στους αισθητήρες του συναγερμού.
 
Στις 05/11/2016 διαπιστώθηκε ότι σε άλλα δύο περίπτερα στην περιοχή Στροβόλου και Έγκωμης οι αισθητήρες του συστήματος συναγερμού τους ήταν καλυμμένοι με ιδίου τύπου κολλητική ταινία και τα οποία προφανώς οι δράστες είχαν σκοπό να διαρρήξουν.
 
Από περαιτέρω εξετάσεις που έγιναν εξασφαλίστηκε μαρτυρία εναντίον του πιο πάνω προσώπου Ρουμάνικης καταγωγής και την 05/11/16 εκδόθηκε δικαστικό ένταλμα σύλληψης και τα στοιχεία του τοποθετήθηκαν στον κατάλογο στοπ-λίστ.
 
Στις 15/11/16 κατά την διενέργεια τροχονομικού ελέγχου εντοπίστηκε το πιο πάνω πρόσωπο και συνελήφθη.
 
Ακολούθησε έρευνα σε διαμέρισμα που διέμενε και εντοπίστηκαν σε αυτό μεγάλη ποσότητα από είδη ένδυσης και υπόδησης και είδη περιπτέρου, καθώς και μια θερμική κάμερα. Επίσης, εντοπίστηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, συσκευής εκκένωσης ηλεκτρικού ρεύματος, καθώς και σπρέι που εκτοξεύει επιβλαβή αέρια.
 
Από τις μέχρι στιγμής έρευνες και εξετάσεις, όλα τα πιο πάνω αποτελούν προϊόντα κλοπής πέντε διαφορετικών διαρρήξεων περιπτέρων και καταστημάτων ένδυσης και υπόδησης. Για τις ίδιες υποθέσεις φέρεται να εμπλέκονται άλλα δυο πρόσωπα ρουμάνικης καταγωγής, τα οποία αναζητούνται.

Επιπρόσθετα, από τις εξετάσεις φαίνεται ότι οι δράστες απέστειλαν δυο μπαλέτα με εμπορεύματα που πιστεύεται ότι είναι κλοπιμαία. Το ένα ήδη έχει αποσταλεί στη Ρουμανία και το άλλο βρίσκεται καθ'οδόν για τη Θεσσαλονίκη και ήδη έγιναν ενέργειες μέσω της εταιρείας αποστολής για επιστροφή του στη Κύπρο.
 
Πρόκειται για πρωτοφανή τρόπο δράσης, όπου οι δράστες φαίνεται να μετέβαιναν σε περίπτερα και αφού οι δυο εκ των τριών απασχολούσαν τον πωλητή, το τρίτο πρόσωπο τοποθετούσε κολλητικές ταινίες στους αισθητήρες «μάτια» του συναγερμού των περιπτέρων με σκοπό να μην λειτουργήσει κατά τη διάρκεια της διάρρηξης, την οποία διέπρατταν σε σύντομο χρονικό διάστημα.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top