ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ερευνητές από εννέα χώρες στην πρώτη Ετήσια Σχολή για την Ηλιακή Τεχνολογία από το Ινστιτούτο Κύπρου

Ερευνητές από εννέα χώρες στην πρώτη Ετήσια Σχολή για την Ηλιακή Τεχνολογία από το Ινστιτούτο Κύπρου

Nέοι ερευνητές προερχόμενοι από εννέα χώρες, της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής, της Χιλής και της Νότιας Αφρικής, παρακολούθησαν την Ετήσια Σχολή σε θέματα τεχνολογικής αιχμής στην Ηλιακή Θερμική Ενέργεια (STE), που διοργανώθηκε από το Ινστιτούτο Κύπρου, από τις 7 μέχρι τις 17 Νοεμβρίου.


Η Σχολή διοργανώθηκε σε συνεργασία με τα Ευρωπαϊκά ιδρύματα ΕΝΕΑ (Ιταλία), CIEMAT-PSA (Ισπανία), CNRS-Promes (Γαλλία) και RWTH-Aachen (Γερμανία ), τα οποία αναγνωρίζονται ως Κέντρα Αριστείας στον τομέα της Ηλιακής Θερμικής Ενέργειας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, η οργάνωση της Σχολής, η οποία απέσπασε την προσοχή της διεθνούς κοινότητας, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος ‘Networking Excellence for Solar Thermal Energy Research (NESTER), το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και έχει ως κύριο στόχο την αναβάθμιση της απόδοσης του Ινστιτούτου Κύπρου σε θέματα επιστήμης και καινοτομίας στον τομέα της Ηλιακής Θερμικής Ενέργειας.

Η υλοποίηση της Ετήσιας Σχολής για την Ηλιακή Τεχνολογία συνέβαλε στην επίτευξη του στόχου που τέθηκε, συγκεντρώνοντας 30 νέους ερευνητές από τέσσερις διαφορετικές ηπείρους, συμπεριλαμβανομένων δεκατριών Κύπριων ερευνητών, εκ των οποίων οι τέσσερις ήταν Τουρκοκύπριοι.

Συνολικά δέκα διεθνείς ομιλητές και εννέα καθηγητές από το Ινστιτούτο Κύπρου παρουσίασαν τριάντα διαλέξεις και υλοποίησαν πέντε εντατικές απογευματινές πρακτικές εργασίες.

Η εκδήλωση λειτούργησε ως καταλύτης για την ανάπτυξη συνεργειών μεταξύ των ερευνητικών ιδρυμάτων που συμμετέχουν στην ανάπτυξη τεχνολογιών STE και μεταξύ των νέων επιστημόνων που συμμετείχαν.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Κρίσιμες συσκέψεις για το λιμάνι και την Μαρίνα Λάρνακας - Βλέπει Δήμαρχο Λάρνακας ο Βαφεάδης

Ντόναλντ Τραμπ: Τι θα γίνει με την υποψηφιότητά του στις εκλογές αφού καταδικάστηκε για την υπόθεση της πρώην πορνοστάρ

Αυξημένο το επίδομα τέκνου: Σήμερα η καταβολή του - Αναλυτικά τα ποσά και οι δικαιούχοι

Σε αυτές τις επαρχίες αυξήθηκαν οι πωλήσεις ακινήτων - Τι γίνεται με τα ενοίκια; - Αυτή είναι η εικόνα της αγοράς

Έκαναν πλιάτσικο μέσα από οχήματα στη Λεμεσό - Τους βρήκαν και τους πέρασαν χειροπέδες

Αδιανόητο έγκλημα στις ΗΠΑ: Σκότωσε και διαμέλισε την έγκυο αδελφή του επειδή «δεν ήταν πια αγνή»



Σε ανοδική πορεία ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ - Σκληρή μάχη ΔΗΚΟ και ΕΛΑΜ - Η χαμηλή συσπείρωση της ΕΔΕΚ

Σε ανοδική πορεία ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ - Σκληρή μάχη ΔΗΚΟ και ΕΛΑΜ - Η χαμηλή συσπείρωση της ΕΔΕΚ

Ανεβαίνουν οι τόνοι εννέα ημέρες πριν από τις διπλές εκλογές, με τα κόμματα να τρέχουν στην κούρσα για να αυξήσουν κυρίως τα ποσοστά συσπείρωσης. ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ φαίνεται να βρίσκονται σε ανοδική πορεία σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση που παρουσίασε το SIGMA το βράδυ της Πέμπτης. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ο ΔΗΣΥ λαμβάνει 24% και το ΑΚΕΛ 23%.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top