ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

Το μυστήριο με την εξαφάνιση της θρυλικής λεγεώνας των Ρωμαίων στη Μ. Βρετανία. 5.000 άνδρες χάθηκαν κυνηγώντας βαρβαρικά φύλα και μέχρι σήμερα δεν έχει βρεθεί κανένα ίχνος τους, ούτε καν από τον οπλισμό τους

Το μυστήριο με την εξαφάνιση της θρυλικής λεγεώνας των Ρωμαίων στη Μ. Βρετανία. 5.000 άνδρες χάθηκαν κυνηγώντας βαρβαρικά φύλα και μέχρι σήμερα δεν έχει βρεθεί κανένα ίχνος τους, ούτε καν από τον οπλισμό τους

Το τείχος του Αδριανού στη Μεγάλη Βρετανία είναι η απόδειξη ότι οι Ρωμαίοι δεν κατάφεραν ποτέ να αντιμετωπίσουν τα βαρβαρικά φύλα του βορά, σύμφωνα με τους ιστορικούς.

Γι αυτό έφτιαξαν το τείχος για να προστατευτούν. Ακόμα και η ένατη, η πιο τρομερή και σκληρή μονάδα του ρωμαϊκού στρατού, όταν έφτασε στο βρετανικό βορρά, εξαφανίστηκε μυστηριωδώς.
Πέντε χιλιάδες επίλεκτοι άνδρες χάθηκαν και μέχρι σήμερα δεν έχει βρεθεί κανένα ίχνος, ούτε καν από τις ασπίδες ή τα σπαθιά τους, με τα οποία είχαν γίνει μια θρυλικά καταδρομική μονάδα.  

Η εξαφάνιση της ενάτης

Η επεκτατική πολιτική που ακολουθούσε η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία πραγματοποιούταν χάρη τον ισχυρό και άρτια εκπαιδευμένο στρατό της. Η κατάκτηση της Βρετανίας ήταν διακαής πόθος των Ρωμαίων από την εποχή του Ιούλιου Καίσαρα.
Την εποχή του αυτοκράτορα Κλαύδιου, συγκεντρώθηκε μεγάλη στρατιωτική δύναμη ώστε να καταλάβει τη Βρετανία, που θεωρούνταν ισχυρός αντίπαλος.
Έστειλε συνολικά τέσσερις λεγεώνες με χιλιάδες στρατιώτες.

Ανάμεσά τους ήταν η 9η λεγεώνα, που αποτελούσε την αφρόκρεμα του ρωμαϊκού στρατού.
Αποτελούταν από 5.000 στρατιώτες και θεωρούταν η πιο δυνατή μονάδα του στρατού. Ξεχώριζε για τον βαρύ εξοπλισμό, τους καλά εκπαιδευμένους στρατιώτες και την αποτελεσματικότητα της στο πεδίο της μάχης. Η 9η λεγεώνα θεωρούταν ανίκητη γι’αυτό επιλέχθηκε από τον Κλαύδιο για το δύσκολο έργο της κατάκτησης της Βρετανίας.

Διαβάστε περισσότερα στη mixanitouxronou.com.cy 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Kαιρός: Πότε αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας και βροχές - Η πρόγνωση μέχρι την Δευτέρα του Πάσχα



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top