ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

Ο Πινόκιο έβρισκε φρικτό τέλος στην κρεμάλα επειδή έλεγε ψέμματα και ο Τζεπέτο πέθαινε στη φυλακή. Αυτό ήταν το αρχικό φινάλε της αλληγορικής ιστορίας του Κάρλο Κολόντι. Γιατί αναγκάστηκε να την αλλάξει

Ο Πινόκιο έβρισκε φρικτό τέλος στην κρεμάλα επειδή έλεγε ψέμματα και ο Τζεπέτο πέθαινε στη φυλακή. Αυτό ήταν το αρχικό φινάλε της αλληγορικής ιστορίας του Κάρλο Κολόντι. Γιατί αναγκάστηκε να την αλλάξει

Ο Κάρλο Κολόντι, του οποίου το πραγματικό όνομα ήταν Κάρλο Λορεντσίνι, ήταν Ιταλός συγγραφέας, ο οποίος έγινε γνωστός για το περίφημο παιδικό μυθιστόρημα «Οι Περιπέτειες Του Πινόκιο».

Ο Κολόντι γεννήθηκε στη Φλωρεντία το 1826. Από μικρή ηλικία άρχισε να δείχνει ενδιαφέρον για την πολιτική. ‘Ηταν η εποχή των πόλεμων της Ιταλικής Ανεξαρτησίας ενάντια στην Αυστριακή Αυτοκρατορία.
Ίδρυσε τη σατιρική και πολιτική εφημερίδα «Ιl Lampione» στην οποία δημοσίευσε και τα πρώτα του έργα. Το 1849 ωστόσο, η εφημερίδα λογοκρίθηκε και διακόπηκε η λειτουργία της με διαταγή του Μεγάλου Δούκα της Τοσκάνης.
Αρκετά χρόνια αργότερα, το Μάιο του 1860, επανακυκλοφόρησε.

Τα πρώτα έργα του Κολόντι και η ασχολία με το θέατρο
Την ίδια περίοδο είχε αρχίσει να δραστηριοποιείται και σε άλλες πολιτικές εφημερίδες.
Έγινε γνωστός για το μυθιστόρημα «Ιn Vapore», το οποίο απέσπασε πολύ θετικές κριτικές. Τα μέλη της Επιτροπής Λογοκρισίας ενθουσιάστηκαν και προσέλαβαν τον Κολόντι ως σεναριογράφο για το θέατρο.
Έγραψε όχι μόνο σατιρικές παραστάσεις, αλλά και δημοφιλή βιβλία. Τα έργα «Macchiete», «Occhi e nasi» και «Storie Allegre» αποτελούν μόνο ένα μικρό δείγμα του συγγραφικού του ταλέντου.

Η εισαγωγή στην παιδική λογοτεχνία

Το 1875, ο Κολόντι θέλησε να ασχοληθεί με την παιδική λογοτεχνία. Ξεκίνησε κάνοντας μεταφράσεις παραμυθιών στα ιταλικά, αλλά πολύ σύντομα άρχισε να συγγράφει τα δικά του.
Εμπνευσμένος  από το  έργο «Giannetto» του Αλεσάντρο Λουίτζι Παραβισίνι, έγραψε το πρώτο του παιδικό μυθιστόρημα «Giannettino». Ακολούθησαν πολλά άλλα, εκ των οποίων τα περισσότερα σχετίζονταν με την ιταλική επανένωση.
Το κοινό ανταποκρίθηκε πολύ θετικά στην νέα αυτή προσπάθεια του Κολόντι, αφού από την πρώτη στιγμή, τα βιβλία του έγιναν ανάρπαστα.

Η ‘’γέννηση’’ του Πινόκιο

Ο Πινόκιο ήταν σκανταλιάρης, αθεόφοβος και ψεύτης Γοητευμένος πλέον από την επιτυχία και από την αγάπη των αναγνωστών του, σκέφτηκε να δημιουργήσει έναν καινούργιο χαρακτήρα, ο οποίος θα ήταν από τη μια συμπαθής, αλλά από την άλλη αθεόφοβος και…ψεύτης.…

Διαβάστε την πραγματική ιστορία του Πινόκιο στη mixanitouxronou.com.cy 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Kαιρός: Πότε αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας και βροχές - Η πρόγνωση μέχρι την Δευτέρα του Πάσχα



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top