ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα ε/κ και τ/κ κόμματα καλούν τους ηγέτες να επαναρχίσουν τις συνομιλίες

Τα ε/κ και τ/κ κόμματα καλούν τους ηγέτες να επαναρχίσουν τις συνομιλίες

Να επαναρχίσουν τις συνομιλίες το συντομότερο δυνατό καλούν τους δύο ηγέτες τα ε/κ και τ/κ κόμματα, εκπρόσωποι των οποίων συμμετείχαν την Τετάρτη στην τακτική συνάντηση που φιλοξενεί η Πρεσβεία της Σλοβακίας, στο Λήδρα Πάλας. Εξέφρασαν παράλληλα θλίψη για το δυστύχημα στα κατεχόμενα.

Σύμφωνα με το ανακοινωθέν που εκδόθηκε μετά το πέρας της συνάντησης, οι παρευρισκόμενοι συζήτησαν το θέμα της «βιώσιμης λύσης στην Κύπρο», που πρότεινε το φιλοξενών Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα.

Προστίθεται ότι τα πολιτικά κόμματα μπορούν να συνεισφέρουν στη διαδικασία ειρήνευσης, όσο και στη βιωσιμότητα της λύσης στο μέλλον. «Από αυτή την άποψη, θα ήθελαν να καλέσουν τους δύο ηγέτες να επαναρχίσουν τις συνομιλίες το συντομότερο δυνατόν» αναφέρεται.

Αναφορικά με το δυστύχημα στον κατεχόμενο Πενταδάχτυλο, οι εκπρόσωποι των ε/κ και τ/κ κομμάτων εξέφρασαν βαθιά συλλυπητήρια προς τις οικογένειες των θυμάτων που έχασαν τη ζωή τους καθ` οδόν προς το σχολείο.

Η επόμενη τακτική συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου, στο Λήδρα Πάλας.


Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Νεκρή Ζώνη: Στους 27 οι μετανάστες μετά από νέες αφίξεις την νύχτα - Συσκέψεις αρμοδίων στην ΚΔ

Νεκρή Ζώνη: Στους 27 οι μετανάστες μετά από νέες αφίξεις την νύχτα - Συσκέψεις αρμοδίων στην ΚΔ

Δέκα τρεις μετανάστες - μεταξύ αυτών και ασυνόδευτα παιδιά - βρίσκονται στη νεκρή ζώνη, επιπλέον των 14 που εδώ και δύο εβδομάδες, φιλοξενούνται σε σκηνές στην περιοχή μεταξύ Αγλαντζιάς και Γερίου, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 27.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top