ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

O αρχιμαφιόζος που φορολογούσε τους πολίτες για να εξασφαλίζει τις γυναίκες του. ‘Οταν μπήκε φυλακή τον συνόδευσαν 300 καϊκια, από τα οποία ο κόσμος τον επευφημούσε

O αρχιμαφιόζος που φορολογούσε τους πολίτες για να εξασφαλίζει τις γυναίκες του. ‘Οταν μπήκε φυλακή τον συνόδευσαν 300 καϊκια, από τα οποία ο κόσμος τον επευφημούσε

Ακόμα και σήμερα, αν περιδιαβείτε στα σοκάκια της Νάπολης τη νύχτα, θα ακούσετε να μνημονεύουν τον περίφημο Τσίτσο Καπούτσο, αρχηγό της Καμόρα, που άφησε εποχή με το θάρρος του, την επιβλητικότητα, την ευσπλαχνία και την εξυπνάδα του.

Έζησε γύρω από το λιμάνι της Νάπολης και για πρώτη φορά αναφέρθηκε από τον Αλέξανδρο Δουμά το 1863, στα απομνημονεύματά του από τον καιρό που ο μεγάλος συγγραφέας ήταν διευθυντής του μουσείου της ιταλικής πόλης.

Ο Τσίτσο Καπούτσο ήταν αρχηγός της Καμόρα, της μαφίας που κυβερνούσε τη Νάπολη: Έλεγχε την πορνεία, οργάνωνε το λαθρεμπόριο, φορολογούσε το εμπόριο, κανόνιζε τα μπάρκα των ναυτικών και τα φορτία των πλοίων, διόριζε τους δημόσιους υπαλλήλους, συντηρούσε τους αστυνομικούς κι έδινε σύνταξη στους δικαστικούς. Η Καμόρα εκείνους τους καιρούς είχε τόση δύναμη μέσα στη Νάπολη κι έφθασε σε τέτοιες δόξες υπό την αρχηγία του Τσίτσο Καπούτσο, που όταν κάποιο καινούργιο μέλος έμπαινε στις τάξεις της, ενημερώνονταν επισήμως ο νομάρχης και ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας, ώστε να ξέρουν με ποιον είχαν να κάνουν. Ο Τσίτσο ήταν γιος ενός από τους αρχηγούς συμμοριών που έλεγχαν μια από τις έντεκα συνοικίες της Νάπολης και το βασικό του προσόν ήταν ότι σκότωνε αμέσως χωρίς κανέναν ενδοιασμό ή προβληματισμό.

Διαβάστε περισσότερα στη mixanitouxronou.com.cy 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο - Έχασε τη ζωή του ο Πολύκαρπος Μιχαήλ από την Κοκκινοτριμιθιά

Πάσχα στο σπίτι του θα κάνει ο παππούς Χρύσανθος - Αφέθηκε ελεύθερος ο 82χρονος

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Μονή Αββακούμ: Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών - Τι ζητούν από τον Μητροπολίτη Ησαΐα

Νηστεία: Ποιες τροφές μπορούμε να φάμε την Μεγάλη Εβδομάδα - Προτάσεις γευμάτων



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top