ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Εταιρεία ισραηλινών συμφερόντων φέρεται να πωλεί παράνομα κατασκοπευτικά όργανα στην Κύπρο

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Εταιρεία ισραηλινών συμφερόντων φέρεται να πωλεί παράνομα κατασκοπευτικά όργανα στην Κύπρο

Εταιρεία παροχής υπηρεσιών ασφαλείας φέρεται σύμφωνα με πληροφορίες που είναι εις γνώσιν της Αστυνομίας να πωλεί κατασκοπευτικά όργανα στην Κύπρο κατά παράβαση της σχετικής νομοθεσίας. Κι όλα αυτά με τις ευλογίες της Πολιτείας.

Του Φάνη Μακρίδη

Πρόκειται για την NCIS Intelligence and Security Services LTD που εδρεύει στη Λάρνακα και ανήκει σε άτομο ισραηλινής καταγωγής.

Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε οι κυπριακές Αρχές φέρονται να είναι πεπεισμένες ότι η εταιρεία πωλεί συσκευές που χρησιμοποιούνται για κατασκοπευτικούς λόγους.

Εμπλοκή σε υπόθεση που ενέπιπτε στο νόμο που αφορά παρακολούθηση συνδιαλέξεων
Επιπλέον, η Αστυνομία στο παρελθόν διερεύνησε υπόθεση ενδεχόμενης παραβίασης του περί Προστασίας του Απόρρητου της Ιδιωτικής Επικοινωνίας Νόμο (παρακολούθηση συνδιαλέξεων), με την NCIS να φερόταν ως άμεσα εμπλεκόμενη.

Πιο συγκεκριμένα, το καλοκαίρι του 2014 μετά από έλεγχο που είχε διενεργήσει η Αστυνομία σε δυο οχήματα, είχε εντοπίσει τέσσερις ηλεκτρονικές συσκευές σε δερμάτινη τσάντα. Οι οδηγοί των οχημάτων, δυο Ελληνοκύπριοι αστυνομικοί των Βάσεων, όπως είχαν καταθέσει σε μεταγενέστερο στάδιο, είχαν προγραμματισμένη συνάντηση με υψηλόβαθμο στέλεχος της Εθνικής Φρουράς για εξετάσεις στο γραφείο του, μέσω των εν λόγω οργάνων.

Μάλιστα, τα δυο αυτά άτομα είχαν προβάλει τον ισχυρισμό ότι είχαν εξασφαλίσει τις εν λόγω συσκευές από την εταιρεία NCIS.

Συνεργασία με άτομο που απασχόλησε τις Αρχές
Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, η κυπριακή Αστυνομία εξέτασε στο παρελθόν πληροφορίες που έφεραν την εν λόγω εταιρεία ισραηλινών συμφερόντων, να έχει συνεργαστεί και με άτομο το οποίο έχει απασχολήσει αρκετές φορές τις Αρχές.

Πιο συγκεκριμένα, φέρεται να συνεργάστηκε με γνωστό εγκληματικό στοιχείο, παρέχοντας μέσω αυτού υπηρεσίες ασφαλείας σε διάφορα υποστατικά.

Έταζε διπλώματα της IBA
Διασταυρωμένες πληροφορίες μας αναφέρουν ότι η NCIS Intelligence and Security Services LTD, καταγγέλθηκε πως έταζε και αναγνωρισμένα διπλώματα που δεν ήταν σε θέση να δώσει.

Πιο συγκεκριμένα, τον Απρίλιο του 2012 η NCIS διοργάνωσε εκπαίδευση με θέμα την προστασία σημαίνοντων προσώπων (VIP’s), με συνολικό κόστος 500 ευρώ. Βάσει πάντα της σχετικής καταγγελίας, υποσχόταν στους συμμετέχοντες και σχετικό δίπλωμα του οργανισμού IBA (International Bodyguard Association). Όπως αποδείχθηκε, ωστόσο, μετά από έρευνες της Αστυνομίας, η NCIS δεν είχε καμία σχέση με τον εν λόγω Οργανισμό (IBA). Σχετική καταγγελία σε βάρος της NCIS είχε γίνει τον Ιανουάριο του 2015.

Αδειοδοτείται
Όλα τα πιο πάνω είναι εις γνώσιν της Αστυνομίας. Ωστόσο, προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι η εν λόγω εταιρεία λαμβάνει κανονικά αδειοδότηση από το αστυνομικό σώμα.

Πέραν απ΄ αυτό, εγείρονται σοβαρά ερωτήματα για την ασφάλεια της Κυπριακής Δημοκρατίας. Τα όσα καταλογίζονται στην εν λόγω εταιρεία είναι πολύ σοβαρά και προκαλούν αμφιβολίες για τον ρόλο της στο νησί μας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top