ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Ο λόγος που το Δικαστήριο αποφάσισε να φυλακίσει για 14 χρόνια τον Κυριάκο Χρίστου από τη Ξυλοτύμπου

Ο λόγος που το Δικαστήριο αποφάσισε να φυλακίσει για 14 χρόνια τον Κυριάκο Χρίστου από τη Ξυλοτύμπου

Το Κακουργιοδικείο Λάρνακας έκρινε πως ήταν ο κινητήριος μοχλός της υπόθεσης εισαγωγής 20kg μαριχουάνα και γι’ αυτό τον λόγο του επιβλήθηκε βαριά ποινή φυλάκισης, 14 χρονών.

  Ο λόγος για τον 35χρονο Κυριάκο Χρίστου από την Ξυλοτύμπου.

 Σύμφωνα με δημοσίευμα του Βάσου Βάσου στον «Πολίτη», το Δικαστήριο αποφάνθηκε πως είχε υπό έλεγχο τα 20kg μαριχουάνα, αφού αυτός καθοδηγούσε τηλεφωνικώς την 23χρονη Κριστίνα Αλέμπι, ώστε η τελευταία να εισάγει την εν λόγω ποσότητα ναρκωτικών από την Αθήνα στην Λάρνακα.

Με απλά λόγια, ο Χρίστου τα είχε όλα υπό έλεγχο, αφού επικοινωνούσε μαζί με την Κριστίνα Αλέμπι μέσω τηλεφώνου για την τελική παράδοση των ναρκωτικών. 

Σε 10 χρόνια φυλάκισης, καταδίκασε το Κακουργιοδικείο Λάρνακας, το «βαμποράκι» του Χρίστου, την Κριστίνα Αλέμπι. 

Ποινή φυλάκισης 12 ετών επιβλήθηκε και στον Αναστάσιο Φραγκίσκο, για την ίδια υπόθεση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Χρίστου συνελήφθη μετά από ελεγχόμενη παράδοση ναρκωτικών που διευθετήθηκε από την ΥΚΑΝ, λίγο μετά την σύλληψη της Αλέμπι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο Χρίστου είχε κατηγορηθεί πάλι για μεταφορά 8kg μαριχουάννα και μάλιστα είχε καταδικαστεί σε 4 χρόνια φυλάκιση. Αυτό λήφθηκε υπόψη ως σοβαρό επιβαρυντικό γεγονός γα τον Χρίστου.

Εκτός τούτου, η συμπεριφορά του δεν ήταν συνεργάσιμη απέναντι στην λειτουργό του Γραφείου Ευημερίας για καταρτισμό της έκθεσης , η οποία θα λαμβανόταν υπόψη για την ποινή του.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ σε νέους Πρέσβεις: «Δέσμευση για λύση στη βάση ΔΔΟ»

ΠτΔ σε νέους Πρέσβεις: «Δέσμευση για λύση στη βάση ΔΔΟ»

Τη δέσμευσή του για μια λύση στη βάση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως ορίζεται στα αντίστοιχα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τις τελετές επίδοσης διαπιστευτηρίων Πρέσβεων ξένων χωρών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top