ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόεδρος ΔΗΚΟ: Η τουρκική βουλιμία δεν αντιμετωπίζεται με υποχωρήσεις

Πρόεδρος ΔΗΚΟ: Η τουρκική βουλιμία δεν αντιμετωπίζεται με υποχωρήσεις

Η τουρκική βουλιμία δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με την πολιτική των υποχωρήσεων και των γενναιόδωρων προσφορών, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, προσθέτοντας ότι χρειάζεται σήμερα πιο πολύ από ποτέ ένας συντονισμός μεταξύ Αθήνας και Λευκωσίας.

Σε δηλώσεις ύστερα από συνάντηση που είχε στα γραφεία του κόμματος με τον Πρέσβη της Ρωσίας στη Λευκωσία, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι η κλιμάκωση της τούρκικης προκλητικότητας με τη δέσμευση της περιοχής δυτικά της Πάφου με οδηγία NAVTEX αποτελεί ακόμα μια απόδειξη του γεγονότος ότι η “τουρκική βουλιμία δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με την πολιτική των υποχωρήσεων και των γενναιόδωρων προσφορών”.

“Η πολιτική της παράδοσης και των υποχωρήσεων απλά εκτρέφει την τούρκικη αδιαλλαξία και σε καμιά περίπτωση δεν προωθεί τα δικά μας συμφέροντα. Είναι γι’ αυτό ακριβώς το λόγο που σήμερα θεωρούμε ότι σήμερα παρά ποτέ χρειάζεται ένας συντονισμός μεταξύ Αθήνας και Λευκωσίας για να προωθηθεί μια πολιτική στο Κυπριακό, η οποία θα επιφέρει κόστος στην Τουρκία για την μη επίλυση του Κυπριακού” είπε.

Ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι το ΔΗΚΟ έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις στην τελευταία συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου με την οποία εισηγείται στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μέτρα με τα οποία να επιφέρουμε πολιτικό κόστος στην Τουρκία.

“Ελπίζουμε ο Πρόεδρος τη Δημοκρατίας να εισακούσει τις δικές μας εισηγήσεις, αλλά πάνω απ’ όλα να υπάρξει αυτή η συνδιαβούλευση και συλλογική αντιμετώπιση των τούρκικων προκλήσεων προς εξυπηρέτηση των εθνικών μας συμφερόντων”, σημείωσε.

Συνάντηση με Ρώσο Πρέσβη

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ αναφέρθηκε και στη συνάντηση που είχε με τον Ρώσο Πρέσβη στη Λευκωσία, λέγοντας ότι του μετέφερε τις απόψεις και τις εκτιμήσεις του Δημοκρατικού Κόμματος σε σχέση με τη σημερινή κατάσταση σ’ ό,τι αφορά τις διαπραγματεύσεις για την επίλυση του Κυπριακού.

“Θεωρούμε πως, δυστυχώς, η Τουρκία, προσπαθεί να βρει αιτιάσεις, δικαιολογίες, προφάσεις για να εντείνει το κλίμα και να οδηγήσει τα πράγματα σε ένα αδιέξοδο. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι, γιατί είναι ξεκάθαρο ότι ο κ. Ερντογάν επιδιώκει την κλιμάκωση γιατί ακριβώς θέλει να εξαγάγει τα εσωτερικά προβλήματα που αντιμετωπίζει αυτή την στιγμή στην Τουρκία” είπε.

Πρόσθεσε ότι του μετέφερε τις ευχαριστίες του κόμματος για τη στάση αρχών που τηρεί η Ρωσία, “η οποία είναι βοηθητική σ’ ό,τι αφορά τις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού καθώς θεωρούμε πως το Κυπριακό πρέπει να επιλυθεί χωρίς εξωτερικές παρεμβάσεις από οποιανδήποτε τρίτη χώρα περιλαμβανομένης και της Τουρκίας”.

 

Προεδρικές εκλογές
---------

Ο μόνος τρόπος να αλλάξει “η αποτυχημένη πολιτική στο Κυπριακό αλλά και να αλλάξουν κάποια ζητήματα που αφορούν την εσωτερική διακυβέρνηση και ιδιαίτερα την οικονομία, είναι με αλλαγή της Κυβέρνησης” είπε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ.

“Δυστυχώς” πρόσθεσε, “η δική μας διαπίστωση είναι ότι αν τα πράγματα εξελιχτούν όπως εκτιμούμε πως θα εξελιχθούν, δηλαδή δεν θα έχουμε οποιαδήποτε πρόοδο σ’ ότι αφορά τη διεθνή διάσκεψη και τις προσπάθειες για λύση του Κυπριακού, τότε θα πρέπει εμείς, ως μεγαλύτερο Κόμμα το Κέντρου, να αναλάβουμε τέτοιες πρωτοβουλίες για να προσπαθήσουμε να επιτύχουμε μια συνεργασία μεταξύ όλων των δυνάμεων του Κέντρου που συμφωνούν μαζί μας πως πρέπει να αλλάξει η παρούσα κυβέρνηση για ν’ αλλάξουν οι πολιτικές της”.

Ανέφερε ότι το ΔΗΚΟ θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα και θα αναλάβει τέτοιες πρωτοβουλίες για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος.

“Αυτή ακριβώς ήταν και η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής σ’ ό,τι αφορά το συγκεκριμένο σημείο” είπε.

Ο κ. Παπαδόπουλος είπε ακόμη ότι στις 10 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί κοινή εκδήλωση του Δημοκρατικού Κόμματος, της ΕΔΕΚ, της Αλληλεγγύης, και των Οικολόγων, στην οποία θα συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και είπε ότι κατά το ΔΗΚΟ η πολιτική του Προέδρου Αναστασιάδη στο Κυπριακό, έχει αποτύχει.

Απαντώντας σε ερωτήσεις ανέφερε ότι στην εκδήλωση, η Συμμαχία Πολιτών, “για λόγους τους οποίους δεν επιθυμώ εγώ να επεξηγήσω, είναι θέμα που αφορά τη Συμμαχία Πολιτών, έχει αποφασίσει να μη συμμετέχει”.

“Είναι δικαίωμά τους, εμείς θα προχωρήσουμε, θα συμμετέχουμε σ’ αυτή την εκδήλωση με τα άλλα κόμματα του ενδιάμεσου χώρου και θεωρούμε ότι είναι καθήκον μας όλων μας να ενημερώσουμε τη κοινή γνώμη για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό αλλά και για το τι εισηγούμαστε ότι πρέπει να είναι τα επόμενα βήματα αν είναι να βγάλουμε το Κυπριακό από τα αδιέξοδα στα οποία έχει περιέλθει”.

Ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ακόμη ότι το ΔΗΚΟ δεν έχει πάρει οποιεσδήποτε αποφάσεις για τις Προεδρικές Εκλογές σ’ ό,τι αφορά την ονοματολογία.

“Έχουμε μόνο την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής ότι θα πρέπει να αναλάβουμε πρωτοβουλία συνεννόησης με τον ενδιάμεσο χώρο με στόχο έτσι ακριβώς να έχουμε εναλλακτικές επιλογές στις επόμενες Προεδρικές Εκλογές”, κατέληξε.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πτώμα στη Σωτήρα: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού

Ανείπωτη θλίψη για την 8χρονη Καισσαριανή: Πότε θα γίνει η κηδεία - Η παράκληση της οικογένειας

«Θα σε σκοτώσω» - Μαθητής στη Γαλλία γρονθοκόπησε, χαστούκισε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top