ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΛΑΡΝΑΚΑ: 4 χρόνια φυλακή σε 40χρονη – Πυρπόλησε οικία, έσπασε την πύλη στρατοπέδου και δάγκωσε αστυνομικό στο χέρι

ΛΑΡΝΑΚΑ: 4 χρόνια φυλακή σε 40χρονη – Πυρπόλησε οικία, έσπασε την πύλη στρατοπέδου και δάγκωσε αστυνομικό στο χέρι

Ποινή φυλάκισης 4 χρόνων σε 40χρονη για «πλούσιο» ιστορικό παραπτωμάτων.

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας – Αμμοχώστου επέβαλε σήμερα ποινή φυλάκισης 4 ετών στην Σοφία Αποστόλου 40 χρόνων από το Μενεού η οποία παραδέχθηκε ενοχή σε 14 κατηγορίες που αφορούν εμπρησμό, απόπειρα εμπρησμού, κοινή επίθεση, απειλή, δημόσια εξύβριση, κακόβουλη βλάβη, ανησυχία, μέθη, είσοδο σε απαγορευμένη περιοχή, αντίσταση κατά οργάνου τήρησης της τάξης και επίθεση που προκαλεί πραγματική σωματική βλάβη.

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης γύρω στις 05.30 της 28ης Σεπτεμβρίου 2016 καταγγέλθηκε στον Αστυνομικό Σταθμό Κιτίου ότι λίγη ώρα προηγουμένως ο παραπονούμενος πρώην σύζυγος της 40χρονης ενώ βρισκόταν στο διαμέρισμα του στο Κίτι αντιλήφθηκε να φλέγονται στο μπροστινό καπό του αυτοκινήτου του δύο κομμάτια χαρτί. 

Ο άνδρας έριξε στο έδαφος τα χαρτιά και αντιλήφθηκε την 40χρονη να τρέχει προς το δρόμο η οποία λίγο μετά πέρασε από μπροστά του και τον απείλησε ότι θα του κάψει το αυτοκίνητο.
 
Γύρω στις 06.30 της ίδιας μέρας η 40χρονη σε κατάσταση μέθης πήγε με το αυτοκίνητο της  έξω από το σπίτι της πρώην πεθεράς της στη Λάρνακα και με αναπτήρα έθεσε φωτιά σε δύο φλόκους ενώ έριξε πέτρες προς το σπίτι σπάζοντας το γυαλί της πόρτας.
 
Δύο περίπου ώρες αργότερα έγινε αντιληπτή πυρκαγιά σε προκατασκευασμένο μεταλλικό υποστατικό, εξοχική κατοικία, η οποία βρισκόταν στην τοποθεσία «Σσιλλούδκια» έδαφος Αγγλισίδων, το οποίο εφάπτεται του δρόμου Αγγλισίδων – Αναφωτίας.
 
Τη πυρκαγιά από την οποία καταστράφηκε ολοσχερώς το υποστατικό και ο εξοπλισμός του αξίας 50 περίπου χιλιάδων ευρώ, κατάφερε να σβήσει η ΕΜΑΚ Κοφίνου. 

Η 40χρονη παραδέχθηκε τον εμπρησμό της εξοχικής κατοικίας που είναι ιδιοκτησία της πρώην πεθεράς της.  
 
Τρεις ώρες αργότερα ο υποδιοικητής του της Απλάντας ενημέρωσε την Αστυνομία ότι στη πύλη υπήρχε μια άγνωστη γυναίκα και επέμενε να μπει στο στρατόπεδο με το αυτοκίνητο της με το πρόσχημα ότι ήθελε να δει τον πρώην σύζυγο της που είναι στέλεχος του στρατοπέδου. 
Στην προσπάθεια της να εισέλθει στο στρατόπεδο η 40χρονη προκάλεσε ζημιές στην πύλη.
 
Μέλη του Αστυνομικού Σταθμού Κοφίνου επισκέφθηκαν το στρατόπεδο όπου εντόπισαν την 40χρονη, η οποία αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και νοσηλεύτηκε στο παρελθόν στο ψυχιατρείο Αθαλάσσας. 

Ωστόσο στην προσπάθεια γυναίκας αστυφύλακα να καθησυχάσει τη 40χρονη γιατί φώναζε και προκαλούσε οχληρία, αυτή δάγκωσε το χέρι της αστυνομικού και της προκάλεσε τραύμα.
 
Η 40χρονη συνελήφθηκε από την Αστυνομία,  εξετάστηκε από ψυχίατρο και κρίθηκε ότι έχριζε υποχρεωτικής νοσηλείας στο Ψυχιατρείο Αθαλάσσας όπου και παρέμεινε μέχρι το τέλος Οκτωβρίου.
 
Σύμφωνα με την απόφαση του Κακουργιοδικείου η 40χρονη παραδέχθηκε ενοχή σε δύο άλλες ποινικές υποθέσεις που Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας και αφορούσαν τροχαία αδικήματα και οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης. 

Η 40χρονη βαρύνεται επίσης με τέσσερις προηγούμενες καταδίκες που εκδόθηκαν από τα Επαρχιακά Δικαστήρια Λάρνακας και Λεμεσού και αφορούσαν δημόσια εξύβριση, συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος και παράνομης κατοχής ελεγχόμενου Φαρμάκου Τάξεως Α.
 
Το Δικαστήριο στην απόφαση του επισήμανε την «άκρως απαράδεκτη και ανεπίτρεπτη συμπεριφορά της κατηγορουμένης την οποία και χαρακτηρίζουμε ως «δημόσιο κίνδυνο» γιατί όπως εξήγησε «με συνεχόμενες πράξεις της επιδόθηκε μετά μανίας σε μια προσπάθεια προσβολής της προσωπικότητας των παραπονούμενων, εξυβρίζοντας και απειλώντας τους αλλά και σε ένα αγώνα καταστροφής των περιουσιακών τους στοιχείων».
 
Σοβαρός επιβαρυντικός παράγοντας για την κατηγορούμενη σημείωσε το Κακουργιοδικείο, είναι οι προηγούμενες τέσσερις καταδίκες της που «καταδεικνύουν τη ροπή της προς τη εγκληματικότητα». 
Σημείωσε ακόμα ότι «ιδιαίτερα επιβαρυντικός παράγοντας για την 40χρονη είναι και το γεγονός  ότι παρόλο που το Δικαστήριο της επέβαλε ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή «εντούτοις συνέχισε να διαπράττει κατ’ επανάληψη αδικήματα παραβιάζοντας τα διατάγματα αναστολής της ποινής φυλάκισης που της επιβλήθηκαν διαδοχικά».
 
Ως πολύ μετριαστικό παράγοντα το Κακουργιοδικείο έλαβε υπόψη την άμεση παραδοχή της 40χρονης στην Αστυνομία και στο Δικαστήριο, ενώ προς όφελος της προσμετρήθηκαν τα σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετωπίζει και η εξάρτηση της από το αλκοόλ και τα ναρκωτικά.
 
Το Κακουργιοδικείο επέβαλε τελικά στην Αποστόλου ποινή φυλάκισης 4 χρόνων στην κατηγορία του εμπρησμού, 2 χρόνων στην κατηγορία της απόπειρας εμπρησμού, έξι μηνών στην κατηγορία της κοινής επίθεσης, 6 μηνών σε κάθε μία από δύο κατηγορίες για απειλή, 15 ημερών στην κατηγορία της εξύβρισης, 6 μηνών σε κάθε μία από τρεις κατηγορίες για κακόβουλη βλάβη, 1 μηνός στην κατηγορία της ανησυχίας, 1 μηνός στην κατηγορία της μέθης, 2 χρόνων στην κατηγορία για είσοδο σε απαγορευμένη περιοχή, 1 χρόνου στην κατηγορία για αντίσταση κατά οργάνου τήρησης της τάξης και 1 χρόνου στην κατηγορία για επίθεση που προκαλεί πραγματική σωματική βλάβη.

 
Οι ποινές συντρέχουν ενώ το Δικαστήριο αποφάνθηκε ότι δεν δικαιολογείται η αναστολή εκτέλεσης των ποινών όπως είχε ζητήσει η συνήγορος της κατηγορουμένης.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συνεχίζεται η διαμάχη στη Δρομολοξιά - «Χτύπησε τη σύζυγό μου» - «Όλα όσα ακούστηκαν δεν ευσταθούν στην πραγματικότητα»

Στην Αστυνομία για κατάθεση με τους γονείς του ο 10χρονος για τις ζημιές στο Δημοτικό Λιβαδιών - Ψάχνουν και άλλα πρόσωπα

Απεβίωσε Κύπριος κατάδικος των Φυλακών - Ποια η αιτία

«Μίλησε» η νεκροτομή του 30χρονου Ευτύχιου Χαρίτου – Τα ευρήματα

Δίκη για το Μάτι: Ασκήθηκε έφεση από την Εισαγγελία για την απόφαση

Eurovision 2024: Ξεπέρασε το 50% στην τηλεθέαση το ΡΙΚ - Το εντυπωσιακό ποσοστό την ώρα της ανακοίνωσης



Το μήνυμα της Ολγκίν σε ΠτΔ και Τατάρ -  «Εύχομαι να δουν την υποστήριξη που έχουν και να προχωρήσουν μπροστά»

Το μήνυμα της Ολγκίν σε ΠτΔ και Τατάρ - «Εύχομαι να δουν την υποστήριξη που έχουν και να προχωρήσουν μπροστά»

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top