ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ: Τις Παρασκευές γίνονται τα περισσότερα θανατηφόρα - Το λάθος που κάνουν οι οδηγοί και ποια πόλη έχει την πρωτιά

ΚΥΠΡΟΣ: Τις Παρασκευές γίνονται τα περισσότερα θανατηφόρα - Το λάθος που κάνουν οι οδηγοί και ποια πόλη έχει την πρωτιά

Τις Παρασκευές χάνονται τα περισσότερα θύματα στην άσφαλτο, σύμφωνα με έρευνα της Τροχαίας της Αστυνομίαςμ ενώ πιο επιρρεπής η ηλικιακή ομάδα ειναι αυτή των 14-24 χρονών.

Τις ημέρες που υποτίθεται έχει ο άνθρωπος για να επαναπαύεται, κάνει το λάθος της ζωής του και τις καταλήγει ως τις πιο μισητές μέρες της εβδομάδας. Αν επικρατούσε για λίγο το σκεπτικό ότι κάποιος μας περιμένει στο σπίτι, θα μπορούσαν όλα να ήταν διαφορετικά, αλλά φαίνεται ήμαστε ένας λαός που δεν συλλογιέται το κακό και ζει με την θεωρία  ότι όλα συμβαίνουν στους άλλους και ποτέ σε εμάς. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα στον «Φιλελεύθερο» τις Παρασκευές χάνονται τα περισσότερα θύματα στην άσφαλτο και ακολουθούν τα Σάββατα, οι Κυριακές και οι Πέμπτες με το ίδιο ποσοστό.

Ένας στους πέντε στην άσφαλτο χάνεται ημέρα Παρασκευή ( κυρίως βραδινές ώρες) γεγονός που απασχολεί ιδιαιτέρα την Τροχαία.

Το Τμήμα Τροχαίας προσπαθεί να δώσει εξήγηση γιατί τις Παρασκευές να συμβαίνουν τα περισσότερα θανατηφόρα, παρόλο που υπάρχει η γενική εκτίμηση ότι αυτά οφείλονται στο ότι οι οδηγοί βγαίνουν έξω για διασκέδαση με αποτέλεσμα να καταναλώνουν αλκοόλ, γεγονός που επιφέρει μείωση των ικανοτήτων τους κατά την οδήγηση.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Τροχαίας από το 2012 μέχρι το 2016 το 19,5 % των νεκρών στους δρόμους (46 πρόσωπα) συμβαίνουν ημέρα Παρασκευή, ενώ το 16,8% (40 άνθρωποι) συμβαίνουν Σάββατο και το 16,4% και 16,3%, αντίστοιχα Πέμπτη και Κυριακή.

Τα λιγότερα θανατηφόρα συμβαίνουν τη Δευτέρα και την Τρίτη το ποσοστό των θανάτων είναι 14,7 %.

Ηλικιακά την τελευταία πενταετία, η ομάδα από 15-24 ετών είναι η πιο επιρρεπής σε τροχαία, αφού κατά μέσο όρο κάθε χρόνο σκοτώνονται 10 πρόσωπα που ανήκουν σε αυτή  την κατηγορία.

Ακολουθεί η ηλικιακή κατηγορία 29-39 χρόνων, ενώ την τελευταία διετία παρουσιάζεται αύξηση στην ηλικία των 60 ετών και άνω.

Όσο αφορά τις επαρχίες που συμβαίνουν  τα δυστυχήματα , σύμφωνα με τα τελευταία πέντε χρόνια την πρωτιά την παίρνει  η Λεμεσός, και η Λευκωσία και ακολουθούν Λάρνακα και Πάφος, έπειτα Αμμόχωστος και τελευταία η επαρχία της  Μόρφου. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απειλητικά emails στάλθηκαν και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες - Τι αναφέρει η Αστυνομία

«Πρωτοβουλίες Νέων»: «Άδειασε» το ταμείο - Μεγάλος ο όγκος των αιτήσεων – Χρειάζεται ενίσχυση του κονδυλίου

Ξενοδοχεία: Έτσι κατέληξε χωρίς άδεια λειτουργίας το 93% - Οι λόγοι καθυστέρησης και οι εκτιμήσεις για τον τουρισμό φέτος το καλοκαίρι

Επεισοδιακή καταδίωξη στην Πάφο - Τον τσάκωσαν «φτιαγμένο» και με χιλιάδες ευρώ στην κατοχή του

Εντοπισμός ανθρώπινου ποδιού: Φαίνεται να ανήκει σε άνδρα και να ξεβράστηκε από τη θάλασσα - Επαναρχίζουν οι έρευνες

Ανάλυση Guardian: Η επόμενη δύσκολη μέρα για το Ιράν μετά τον θάνατο του Ραϊσί



Δυο ώρες διήρκησε η συνάντηση ΠτΔ με Κινέζο Πρέσβη για διαφορές με CPP Metron

Δυο ώρες διήρκησε η συνάντηση ΠτΔ με Κινέζο Πρέσβη για διαφορές με CPP Metron

Δύο ώρες διήρκησε η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Κινέζο Πρέσβη Λιου Γιαντάο αναφορικά με τις διαφορές μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της κοινοπραξίας CPP Metron για τα έργα που θα επιτρέψουν την έλευση του φυσικού αερίου στην Κύπρου. Στην συνάντηση συμμετείχε και ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Παπαναστασίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top