ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο 'Ειντε θα συνεχίσει τη διαβούλευση για επανέναρξη των συνομιλιών

Ο 'Ειντε θα συνεχίσει τη διαβούλευση για επανέναρξη των συνομιλιών

Σε νέα ανάρτηση στην ιστοσελίδα τους, τα Ηνωμένα Εθνη παραθέτουν την κοινή δήλωση με μια διαφορά στη δεύτερη παράγραφο.

Στην κοινή δήλωση που εκδόθηκε μετά το δείπνο στο οποίο παρακάθησαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης μαζί με τον Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ Έσπεν Μπαρθ Έιντε, στο Λήδρα Πάλας, στη Λευκωσία, αναφέρει ότι ο κ. Έιντε θα συνεχίσει να διαβουλεύεται για να προετοιμάσει το έδαφος για την επανέναρξη των συνομιλιών το συντομότερο δυνατό.
 

Στην Κοινή Δήλωση «από τον Ελληνοκύπριο ηγέτη Κύριον Νίκο Αναστασιάδη και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Κύριο Μουσταφά Ακινζτί,» όπως αναφέρεται, σημειώνεται ότι «απόψε ο Τ/κ ηγέτης και ο Ε/κ ηγέτης είχαν μια ανοικτή και εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων για τις προκλήσεις που υπήρξαν τους τελευταίους μήνες»
 
«Οι δύο ηγέτες επαναβεβαίωσαν την κοινή δέσμευσή τους για εξεύρεση λύσης για το συμφέρον όλων των Κυπρίων και που θα λαμβάνει υπόψη τις ανησυχίες και των δύο κοινοτήτων. Επιπλέον αντάλλαξαν ιδέες για τη μελλοντική πορεία των συνομιλιών, προστίθεται.
 
«Δεδομένου ότι οι δύο ηγέτες θα βρίσκονται στο εξωτερικό τις επόμενες ημέρες, ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ Έσπεν Μπαρθ Έιντε θα συνεχίσει τη διαβούλευση μαζί τους για να προετοιμάσει το έδαφος για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων το συντομότερο δυνατό,» καταλήγει η κοινή δήλωση των δύο ηγετών.

Aπό ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



«Καλά να τους κάμει» - Θα τα καταφέρει ο Φειδίας στο Ευρωκοινοβούλιο; Τι απαντούν οι πολίτες - Βίντεο

«Καλά να τους κάμει» - Θα τα καταφέρει ο Φειδίας στο Ευρωκοινοβούλιο; Τι απαντούν οι πολίτες - Βίντεο

Το φαινόμενο Φειδίας Παναγιώτου, ένας ανεξάρτητος υποψήφιος ο οποίος κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη και ψήφο 71.330 Κύπριων πολιτών και να ταρακουνήσει τα πολιτικά κόμματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top