ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ψηφοφορία για Ενωτικό Δημοψήφισμα – Απουσιάζουν Μυλωνάς και Θεοπέμπτου - Ο Ζαχαρίου άλλαξε γνώμη λόγω Παπαδόπουλου και... προδοτών!

Ψηφοφορία για Ενωτικό Δημοψήφισμα – Απουσιάζουν Μυλωνάς και Θεοπέμπτου - Ο Ζαχαρίου άλλαξε γνώμη λόγω Παπαδόπουλου και... προδοτών!

Απώλειες στην ψηφοφορία για «διαγραφή» ή όχι του Ενωτικού Δημοψηφίσματος από τις επετείους των σχολείων έχουν και τα κόμματα του ενδιάμεσου χώρου.

Του Τάσου Χριστοδούλου

Συγκεκριμένα, θα απουσιάζει ο Παύλος Μυλωνάς (Συμμαχία Πολιτών), ο οποίος θα βρίσκεται στην κηδεία του αδερφού του Ανδρέα, ενώ καταγράφεται και η απουσία του Χαράλαμπου Θεοπέμπτου (Κίνημα Οικολόγων). Ο τελευταίος βρίσκεται στο εξωτερικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συνεχής ενημέρωση για την συνεδρία της ολομέλειας και το Ενωτικό Δημοψήφισμα – Έλαβε θέσεις η Αστυνομία - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Όπως σημειώσαμε με αναλυτικό ρεπορτάζ την Πέμπτη (06/040 το βράδυ υπήρξαν διαφωνίες εντός ΔΗΣΥ.

Τέσσερις από τους 18 βουλευτές παρουσιάζονται αρνητικοί στην πρόταση του κόμματός τους. Πρόκειται για τους Ανδρέα Κυπριανού, Ζαχαρία Ζαχαρίου, Ελένη Σταύρου και Μαριέλλα Αριστείδου.

Εξάλλου, δυο βουλευτές του ΑΚΕΛ, η Ελένη Μαύρου και ο Αδάμος Αδάμου, απουσιάζουν. Η πρώτη λείπει για υπηρεσιακό ταξίδι και ο δεύτερος για λόγους υγείας.

Με αυτά τα δεδομένα είναι δύσκολο να γίνει πρόβλεψη για την κατάληξη.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Ζαχαρίας Ζαχαρίου στην ομιλία του είπε ότι μέχρι την Πέμπτη (06/04) επρόκειτο να καταψήφιζε την πρόταση του κόμματός του και να διατηρηθεί ο εορτασμός του Ενωτικού Δημοψηφίσματος. αλλά άλλαξε γνώμη μόλις άκουσε τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλο να μιλά για προδότες!

Ως γνωστόν, οι ηγεσίες ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ τάσσονται υπέρ της πρότασης, με την οποία θα πληρείται ο όρος που τέθηκε από την τουρκοκυπριακή πλευρά για επάνοδο στις διαβουλεύσεις για το Κυπριακό.

Από τη στιγμή, όμως, που ισχύουν τα πιο πάνω δεδομένα, τότε αντιλαμβάνεται κανείς ότι το ντέρμπι προβλέπεται αμφίρροπο.

  • Στη φωτογραφία οι αστυνομικοί που βρίσκονται έξω από τον χώρο της Βουλής. Η παρουσία τους είναι μεν αισθητή, διακριτική δε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Θανατηφόρο στην Κοκκινοτριμιθιά: Σκόπιμα παρέσυρε την άτυχη Ελένη ο οδηγός – Βιντεοσκόπησε ο ίδιος το όλο συμβάν

Τάφος – Οπλοστάσιο: Βρήκαν βόμβα έτοιμη για χρήση – Τους «χάλασαν» τα σχέδια οι Αρχές

Μονή Αββακούμ: Απαντά στον δικηγόρο του Μητροπολίτη Ταμασού ο Βαβούσκος - «Συνιστά ομολογία ότι δεν είχαν κάνει τίποτε»

Επίδομα τέκνου: Αυξημένο κατά 3,7% φέτος - Δείτε αναλυτικά πόσα και πότε θα τα λάβετε

Τιμές καυσίμων: Το «παράδοξο» με τα φθηνότερα πρατήρια - Στα ίδια επίπεδα βενζίνη και πετρέλαιο κίνησης - Πίνακες

Χριστιάνα Αριστοτέλους: Το γλυκό στιγμιότυπο που πόσταρε από τη βάφτιση της κόρης της



ΠτΔ σε νέους Πρέσβεις: «Δέσμευση για λύση στη βάση ΔΔΟ»

ΠτΔ σε νέους Πρέσβεις: «Δέσμευση για λύση στη βάση ΔΔΟ»

Τη δέσμευσή του για μια λύση στη βάση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως ορίζεται στα αντίστοιχα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τις τελετές επίδοσης διαπιστευτηρίων Πρέσβεων ξένων χωρών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top