ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Κάρογιαν: Υποψήφιος για Πρόεδρος με ΑΚΕΛ - Υποψήφιος υπουργός με ΔΗΣΥ

Μ. Κάρογιαν: Υποψήφιος για Πρόεδρος με ΑΚΕΛ - Υποψήφιος υπουργός με ΔΗΣΥ

To όνομα του πρώην πρόεδρου του ΔΗΚΟ και πρόεδρου της Βουλής Μάριου Κάρογιαν, παίζει παντού.

Του Τάσου Χριστοδούλου

Και στους ΑΚΕΛικούς και στους «Συναγερμικούς». Μόνο στον ενδιάμεσο δεν παίζει που υποτίθεται ότι είναι κι ο φυσικός του χώρος.

Πάμε τώρα στο ζουμί. Ο Μάριος Κάρογιαν τις τελευταίες μέρες ακούγεται έντονα ως μια από τις επιλογές του ΑΚΕΛ για τις Προεδρικές εκλογές.

 Δεν γνωρίζουμε αν αυτοπροτάθηκε ή αν τον πρότειναν, το μόνο σίγουρο είναι ότι το όνομα του «παίζει» δυνατά τα τελευταία εικοσιτετράωρα . 

Το ΑΚΕΛ μετράει όλα τα δεδομένα και το όνομα του Μάριου Κάρογιαν εάν επιλεγεί θα έχει την εξής λογική. Έμπειρος πολιτικός, που αποδέχεται την Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία χωρίς τα περιεχόμενα που της προσδίδει ο Νικόλας και το κυριότερο διασπάει τους μετριοπαθείς ενδιάμεσους και κυρίως το ΔΗΚΟ.

Η προβληματική στην όλη υπόθεση είναι κατά πόσον συσπειρώνει το κόμμα. Ας μην ξεχνάμε ότι ο Κάρογιαν δεν εξέλεξε μόνο τον Χριστόφια, αλλά και τον Αναστασιάδη.

Την ίδια ώρα πληροφορίες φέρουν μεγάλο δικηγορικό γραφείο της Κύπρου να είναι έτοιμο να χρηματοδοτήσει και την προεκλογική του καμπάνια.

Όσο αφορά τον ΔΗΣΥ. Ο Μάριος Κάρογιαν, είναι ο μόνος από τους κορυφαίους ΔΗΚΟϊκούς που στήριξαν Αναστασιάδη και δεν ανταμείφθηκαν, όταν το ΔΗΚΟ του Νικόλα, αποχώρησε από την συγκυβέρνηση.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Κυριάκος Κενεβέζος που ήταν υπουργός Παιδείας διορίστηκε ως πρέσβης της Κύπρου στην Ελλάδα, ο Φώτης Φωτίου από υπουργός Άμυνας έγινε Επίτροπος για Ανθρωπιστικά θέματα και η Αθηνά Κυριακίδου μόλις έληξε η βουλευτική της θητεία διορίστηκε στην Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας.

Ως εκ τούτου, εύλογα «παίζει» στο παρασκήνιο το όνομα του για υπουργοποίηση στο Εσωτερικών, που προσφάτως εγκατέλειψε ο Σωκράτης Χάσικος.

Έτσι, εάν ο Πρόεδρος διορίσει τον Κάρογιαν στη θέση του Υπουργού Εσωτερικών πετυχαίνει δυο πράγματα. Διασπάει περισσότερο το ΔΗΚΟ ενόψει Προεδρικών και χαλάει τις όποιες σκέψεις του ΑΚΕΛ.

Πάντως το όνομα που θεωρείται ως φαβορί για το Εσωτερικών όπως γράψαμε και σε προηγούμενο δημοσίευμα μας, είναι του Κωνσταντίνου Πετρίδη, υφυπουργού παρά τω προέδρω.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Θέση υπ. Εσωτερικών: Λόγος για τον πρώην πρόεδρο της Βουλής και του ΔΗΚΟ - Δυνατά και το σενάριο λύσης «εκ των έσω» - Υποψηφιότητα Πετρίδη

«Διαρροή» Παμπορίδη για την κενή θέση του υπουργού Εσωτερικών

 

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή έξω από Σωματείο: Σύλληψη τριών αλλοδαπών προσώπων - Τι συνέβη

Βεγγαλικά σε περίπτερα: Ποια δικαιούνται να διατίθενται - Μπορούν να πωλούνται σε ανήλικους;

«Ω γλυκύ μου… κρέας»: Έρχεται νέα αύξηση στο χοιρινό – Στα ύψη το αρνί - Τρέχουν να προλάβουν την αργία της Πρωτομαγιάς οι καταναλωτές

Survivor 2024: Το... πολεμικό κλίμα και ο δεύτερος μονομάχος - Δείτε βίντεο

Τέσσερις συλλήψεις για ναρκωτικά - Βρήκαν σακουλάκια με κάνναβη και άλλες ουσίες στις οικίες τους

Ελένη Φουρέιρα: Καίει καρδιές με το σέξι βίντεο στο Instagram



Το εκλογικό πανόραμα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης: 20 νέοι Δήμοι, 5 ΕΟΑ και 30 Συμπλέγματα Υπηρεσιών Κοινοτήτων

Το εκλογικό πανόραμα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης: 20 νέοι Δήμοι, 5 ΕΟΑ και 30 Συμπλέγματα Υπηρεσιών Κοινοτήτων

Είκοσι νέοι Δήμοι, πέντε Επαρχιακοί Οργανισμοί Αυτοδιοίκησης (ΕΟΑ), τριάντα Συμπλέγματα Υπηρεσιών Κοινοτήτων συνθέτουν τη νέα εικόνα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Κύπρο, που θα πάρει σάρκα και οστά μετά τις εκλογές της 9ης Ιουνίου, που σηματοδοτούν μια νέα αρχή όσον αφορά στους δήμους και στις κοινότητες της Κύπρου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top