ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άναυδοι οι παρουσιαστές του ΡΙΚ με δηλώσεις Αρχιεπισκόπου - «Οι έποικοι είναι ανατολίτες και άξεστοι» - Βαριές κουβέντες για ΑΚΕΛ - VIDEO

Άναυδοι οι παρουσιαστές του ΡΙΚ με δηλώσεις Αρχιεπισκόπου - «Οι έποικοι είναι ανατολίτες και άξεστοι» - Βαριές κουβέντες για ΑΚΕΛ - VIDEO

Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος ήταν καλεσμένος στην πρωινή εκπομπή του ΡΙΚ, «Πρώτη Ενημέρωση», μιλώντας για όλους και για όλα με λέξεις και φράσεις που σίγουρα προκαλούν.

Ο ίδιος κλήθηκε να τοποθετηθεί για όλα τα ζητήματα της πολιτικής επικαιρότητας προεξάρχοντος του Κυπριακού και των Προεδρικών Εκλογών.

Ανάμεσα στα πολλά, εξέφρασε την διαφωνία του με τους χειρισμούς του Προέδρου της Δημοκρατίας και έδωσε ως παράδειγμα την αποδοχή της παραμονής όλων των εποίκων.

Η φράση που θα συζητηθεί όμως είχε ως εξής:

«Το ότι δέχτηκε να μην φύγει έστω ένας έποικος, αυτός είναι αρνητικό στοιχείο. Διότι, έχουμε πέραν των 300 χιλιάδων εποίκων, οι οποίοι είναι ανατολίτες, άξεστοι, δεν μπορούν να γίνουν Ευρωπαίοι ούτε μετά από 100 χρόνια. Και αν μείνουν εδώ γεννοβολούν και μια δωδεκάδα παιδιά η κάθε οικογένεια. Που θα πάμε;»

Στη συνέχεια και ενώ οι παρουσιαστές της εκπομπής ρώτησαν τον Αρχιεπίσκοπο αν δεν φοβάται ότι με αυτές τις εκφράσεις θα κατηγορηθεί για ρατσισμό, μίλησε με βαρετές εκφράσεις και για το ΑΚΕΛ.

Ο ίδιος κληθείς να σχολιάσει αν διαφωνεί με τις θέσεις του κόμματος στο Κυπριακό απάντησε με τον εξής τρόπο:

«Θέλει πάση θυσία να γίνεις μια λύσις η οποία αν θα καταρρεύσει δεν τους νοιάζει και πιστεύουν ότι θα μπορούν να ζήσουν. Ήμουν κάποτε… Γιατί οι αριστεροί είχαν καλές σχέσεις με τον Μακαριστό τον Αρχιεπίσκοπο. Και θυμάμαι σε μια στιγμή είχε πει “εάν οι Τούρκοι γίνουν αριστεροί εσείς δεν έχετε κανένα πρόβλημα. Μπορεί να ζήσετε μαζί. Εγώ να σας πω κάτι πιο εύκολο. Μπορούμε να γίνουμε όλοι Τούρκοι και δεν υπάρχει πρόβλημα. Λύεται το Κυπριακό άμεσα, σε πέντε δευτερόλεπτα λύεται”».

Οι παρουσιαστές της εκπομπής έμειναν άναυδοι με την Σταυριανή Κωνσταντίνου να κοιτάζει για λίγα δευτερόλπετα τον Σταύρο Κυπριανού και να λέει χαμογελώντας αμήχανα «Εν λίο βαρετές τούτες οι κουβέντες Μακαριότατε…»

Δείτε το βίντεο:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Θανατηφόρο στην Κοκκινοτριμιθιά: Υπό τετραήμερη κράτηση ο 23χρονος οδηγός - Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει

Εν αναμονή ενημέρωσης από Europol, Interpol και Ρωσία η Αστυνομία για το απειλητικό email που έφερε αναστάτωση

Πλαστικές σακούλες: Πού πήγαν τελικά τα λεφτά από τα 6 σεντς των πωλήσεων  - Γιατί καταργήθηκαν και ποιο το παράδοξο  

Συγκλονιστικές εικόνες - Οδού: Τα σημεία όπου έσωσαν εθελοντές από την φονική πυρκαγιά το 2021 - Αποκάλυψη στο «Τ»

Εντοπίστηκε νέα μετάλλαξη του Covid: Ονομάζεται «FLiRT» - Λειτουργούν τα τρέχοντα εμβόλια; - Όσα πρέπει να ξέρετε

Λάκης Γαβαλάς: Δέχθηκε επίθεση από μοναχούς - «Με είπαν π****η μέσα στο αεροπλάνο» - Δείτε βίντεο



Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

«Είμαι σε επαφή μαζί της και ο ίδιος προσωπικά, αλλά και με κάποια κράτη μέλη της ΕΕ, και εκτός της ΕΕ, όπως με Μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, για να δούμε πώς μπορούν να δημιουργηθούν οι προοπτικές για επανέναρξη των συνομιλιών», είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top