ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΔΕΚ: Ετοιμάζουν παγίδες στην Κυπριακή Δημοκρατία – Ο Έιντε λειτούργησε μεροληπτικά υπέρ των Τούρκων

ΕΔΕΚ: Ετοιμάζουν παγίδες στην Κυπριακή Δημοκρατία – Ο Έιντε λειτούργησε μεροληπτικά υπέρ των Τούρκων

Το έγγραφο Κοτζιά αλλά και το ίδιο το περιεχόμενο του εγγράφου Άιντα επιβεβαιώνουν τις παγίδες που κάποιοι ετοιμάζουν σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας αναφέρει γραπτή δήλωση του Προέδρου της ΕΔΕΚ Μαρίνου Σιζόπουλου

Στην ανακοίνωση τύπου αναφέρεται πως  επιβεβαιώνεται ότι ο κ. Άιντα λειτούργησε και πάλι με μεροληπτικό τρόπο υπέρ τούρκικων και βρετανικών θέσεων, επιβεβαιώνοντας τη στάση που είχε τηρήσει στις 12 Ιανουαρίου 2017 στη Γενεύη όταν παρουσίασε σχετικό έγγραφο-πολίτικο πλαίσιο για τη συζήτηση που φαίνεται ήταν σε γνώση της τουρκικής και βρετανικής αντιπροσωπίας και όχι της ελληνικής.

Αυτό θα έπρεπε να είχε καταστήσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους συνεργάτες  του πολύ πιο προσεκτικούς και πολύ πιο σαφείς και συγκριμένους όταν αποδέχονταν την ετοιμασία του σχετικού «κοινού  εγγράφου» από τον κ. Άιντα.

Το 10σέλιδο έγγραφο Κοτζιά αλλά και το ίδιο το περιεχόμενο του εγγράφου Άιντα επιβεβαιώνουν τις παγίδες τις οποίες κάποιοι ετοιμάζουν σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο  Πρόεδρος της Δημοκρατίας οφείλει πριν από την έναρξη του νέου γύρου συνομιλιών στην Ελβετία να απαιτήσει το σεβασμό των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας και κύρια την αποχώρηση του Barbaros από τα χωρικά ύδατα της Κυπριακής Δημοκρατίας και της ΑΟΖ ως προϋπόθεση για την έναρξη οποιονδήποτε συζητήσεων.

Από την πλευρά της ΕΔΕΚ επαναλαμβάνουμε για ακόμα μια φορά την ειλικρινή μας πρόθεση και στόχο να ενισχύσουμε και να θωρακίσουμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τη διαπραγματευτική του θέση αρκεί ο ίδιος να αποφασίσει να υιοθετήσει σταθερές θέσεις και κυρίως διεκδικητική πολιτική, αξιοποιώντας τα διαπραγματευτικά όπλα που διαθέτει η Κυπριακή Δημοκρατία

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μας τα... χαλάει ο καιρός - Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι

Ζίζυρος, σακκουλλοδρομίες και άλλα 10 παραδοσιακά παιχνίδια του Πάσχα στην Κύπρο - Διατηρούνται αναλλοίωτα στο πέρασμα του χρόνου

Γρίπη των πτηνών και σε… αγελάδες: Πώς και πότε μεταδίδεται στον άνθρωπο - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Επεισοδιακή νύχτα στη Λεμεσό - Έκαψαν περιπολικό και επιτέθηκαν σε αστυνομικούς

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα λειτουργήσει σύστημα καμερών για παράνομη στάθμευση - Οι λεπτομέρειες

Ιωάννα Τούνη: Δείχνει στους ακολούθους της τις εξωτικές διακοπές της - Δείτε φωτογραφίες



«Βράζει» η Αστυνομία μετά την επίθεση 100 κουκουλοφόρων - Συστάθηκε ειδικό κλιμάκιο, ψάχνουν τους δράστες

«Βράζει» η Αστυνομία μετά την επίθεση 100 κουκουλοφόρων - Συστάθηκε ειδικό κλιμάκιο, ψάχνουν τους δράστες

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό των ατόμων που χθες βράδυ επιτέθηκαν σε μέλη της Αστυνομίας και προκάλεσαν ζημιές σε περιπολικά, στην περιοχή του Ύψωνα Λεμεσού. Σε δηλώσεις τους ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας Λεμεσού Λευτέρης Κυριάκου, ανέφερε ότι έχει συσταθεί κλιμάκιο, το οποίο αξιολογεί τεκμήρια και μαρτυρίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top