ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επικρίσεις Ακιντζί για παραχώρηση «υπηκοότητας» σε μεγάλο αριθμό ατόμων

Επικρίσεις Ακιντζί για παραχώρηση «υπηκοότητας» σε μεγάλο αριθμό ατόμων

Ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί δήλωσε το Σάββατο 24/6 ότι η υποχρέωση για διευθέτηση ή επίλυση των «εσωτερικών» προβλημάτων συνεχίζει να υφίσταται και την ώρα που η προσπάθεια επικεντρώνεται στη λύση του Κυπριακού, επικρίνοντας με αυτή του τη δήλωση την πρόσφατη απόφαση του λεγόμενου υπουργικού συμβουλίου για παραχώρηση της λεγόμενης υπηκοότητας του ψευδοκράτους σε μεγάλο αριθμό ατόμων.

Όπως μεταδόθηκε από τα κατεχόμενα, σύμφωνα με τον παράνομο «Μπαϊράκ» ο Μουσταφά Ακιντζί απευθύνθηκε στους Τ/κ με την ευκαιρία του Ραμαζανιού, οι εορτασμοί του οποίου αρχίζουν αύριο, αναφέροντας ότι οι συνομιλίες οι οποίες διεξάγονται εντατικά εδώ και δύο χρόνια ‘έχουν φτάσει στο τελικό τους στάδιο".
 
Και πρόσθεσε ότι αυτές οι προσπάθειες είτε θα ολοκληρωθούν με μια διευθέτηση εφόσον επιδειχθεί η απαραίτητη αποφασιστικότητα και βούληση είτε θα καταλήξουν σε αποτυχία της Διάσκεψης για την Κύπρο.
 
Ο Μουσταφά Ακιντζί είπε ότι ο ίδιος και η διαπραγματευτική του ομάδα θα προσέλθουν στη Διάσκεψη με αποφασιστικότητα για την επίτευξη μια διζωνικής ομοσπονδιακής λύσης με την οποία οι δύο κοινότητες θα ζουν με ισότητα, ασφάλεια και ελευθερία.
 
Είπε επίσης ότι με βάση την εμπειρία του παρελθόντος προτιμά να παραμείνει προσεκτικός και να μην ενισχύσει τις ελπίδες του κόσμου.
 
Ευχήθηκε η ε/κ πλευρά να εστιάσει, όπως είπε, στο μέλλον των επόμενων γενεών αντί στις εκλογές και πρόσθεσε ότι σε μια τέτοια περίπτωση θα είναι πιο κοντά σε μια λύση.
 
Υποδεικνύοντας ότι η ευθύνη για διαχείριση των εσωτερικών θεμάτων ή προβλημάτων δεν θα παραμεληθεί λόγω της προσπάθειας για επίτευξη συμφωνίας στο Κυπριακό, ο κ. Ακιντζί επέκρινε την παραχώρηση πρόσφατα της λεγόμενης υπηκοότητας του ψευδοκράτους σε μεγάλο αριθμό ατόμων με σχετική απόφαση του λεγόμενου υπουργικού συμβουλίου.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μας τα... χαλάει ο καιρός - Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι

Ζίζυρος, σακκουλλοδρομίες και άλλα 10 παραδοσιακά παιχνίδια του Πάσχα στην Κύπρο - Διατηρούνται αναλλοίωτα στο πέρασμα του χρόνου

Γρίπη των πτηνών και σε… αγελάδες: Πώς και πότε μεταδίδεται στον άνθρωπο - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Επεισοδιακή νύχτα στη Λεμεσό - Έκαψαν περιπολικό και επιτέθηκαν σε αστυνομικούς

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα λειτουργήσει σύστημα καμερών για παράνομη στάθμευση - Οι λεπτομέρειες

Ιωάννα Τούνη: Δείχνει στους ακολούθους της τις εξωτικές διακοπές της - Δείτε φωτογραφίες



«Βράζει» η Αστυνομία μετά την επίθεση 100 κουκουλοφόρων - Συστάθηκε ειδικό κλιμάκιο, ψάχνουν τους δράστες

«Βράζει» η Αστυνομία μετά την επίθεση 100 κουκουλοφόρων - Συστάθηκε ειδικό κλιμάκιο, ψάχνουν τους δράστες

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό των ατόμων που χθες βράδυ επιτέθηκαν σε μέλη της Αστυνομίας και προκάλεσαν ζημιές σε περιπολικά, στην περιοχή του Ύψωνα Λεμεσού. Σε δηλώσεις τους ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας Λεμεσού Λευτέρης Κυριάκου, ανέφερε ότι έχει συσταθεί κλιμάκιο, το οποίο αξιολογεί τεκμήρια και μαρτυρίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top