ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έιντε: «Είναι η καλύτερη ευκαιρία, όχι όμως η τελευταία η Διάσκεψη στο Κραν Μοντάνα »

Έιντε: «Είναι η καλύτερη ευκαιρία, όχι όμως η τελευταία  η Διάσκεψη στο Κραν Μοντάνα  »

Ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο Εσπεν Μπαρθ ΕΙντε δήλωσε ότι η Διάσκεψη για την Κύπρο που αρχίζει την Τετάρτη στο Κραν – Μοντάνα της Ελβετίας είναι η καλύτερη ευκαιρία για λύση του Κυπριακού, αλλά όχι η τελευταία.

Απαντώντας σε ερωτήσεις στο πλαίσιο δημοσιογραφικής διάσκεψης στα γραφεία του ΟΗΕ στη Γενεύη, ο κ. Ειντε είπε ότι ο ΟΗΕ δεν θα παρουσιάσει κοινό έγγραφο στη Διάσκεψη για την ασφάλεια και τις εγγυήσεις, σημειώνοντας ότι οι διαπραγματεύσεις θα διεξαχθούν επί τόπου στην Ελβετία και απορρίπτοντας πληροφορίες ότι τα ΗΕ προέβησαν σε προτάσεις ουσίας.

Κληθείς να σχολιάσει δήλωση του Τ/κ ηγέτη ότι η διάσκεψη θα είναι αποφασιστικής σημασίας για το μέλλον της Κύπρου, ο κ. Ειντε είπε ότι είναι μια εξαιρετικά σημαντική διάσκεψη και εξέφρασε την ευχή να είναι αποφασιστικής σημασίας υπό μια θετική έννοια, που θα οδηγήσει σε μια συνολική συμφωνία.

«Πολλοί κάνουν παρόμοιες δηλώσεις και από τις δύο πλευρές, προτιμώ όμως να λέω ότι είναι η καλύτερη ευκαιρία και όχι η τελευταία ευκαιρία αλλά μια μοναδική ευκαιρία και θα είναι πολύ λυπηρό εάν δεν την εκμεταλλευτούμε», είπε.  

Σημείωσε ότι τη θέση αυτή την αναγνωρίζουν όλοι οι συμμετέχοντες και είπε ότι οι δύο ηγέτες επιθυμούν να επανενώσουν τη χώρα τους, ενώ Αθήνα, Αγκυρα και Λονδίνο επίσης θεωρούν ότι θα είναι προς το συμφέρον της ευρύτερης περιοχής να επιλυθεί το θέμα.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top