ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Το σκωτσέζικο ντους του Ιδιάκεθ, ο Κρίστιανσεν και ο απόηχος της συνέντευξης

Το σκωτσέζικο ντους του Ιδιάκεθ, ο Κρίστιανσεν και ο απόηχος της συνέντευξης

Πολλές φορές έχει παρεξηγηθεί. Λίγο το στυλ του, λίγο κάποιες τοποθετήσεις του που παρερμηνεύτηκαν ή δεν άρεσαν στον κόσμο και λίγο οι αποφάσεις του σε κάποια παιχνίδια. Ο Ιμανόλ Ιδιάκεθ ζει από πέρσι ένα σκωτσέζικο ντους με τις αντιδράσεις του κόσμου προς το πρόσωπο του.

Τη μία μέρα είναι προπονηταράς και την άλλη αμφισβητείται έντονα. Θα μου πείτε αυτή είναι η μοίρα του να είναι είσαι προπονητής. Πολλές φορές όμως ο Βάσκος έζησε την αμφισβήτηση έντονα στο πετσί του. Ίσως και την πίκρα από αυτά που άκουγε.

Έμμεσα το έβγαλε αυτό και τη συνέντευξη που παραχώρησε στην SportDay. «Για μένα ως προπονητής είναι πολύ σημαντικό να βρίσκομαι κάπου που να με θέλουν. Η ομάδα, ο κόσμος, όλοι. Στο να μείνεις κάπου που δεν σε θέλουν, είναι κακή ιδέα για όλους. Όταν τελειώσει η σεζόν και νιώσω ότι η ομάδα και ο κόσμος θέλουν να συνεχίσω, φυσικά θα ήθελα να το κάνω 100%».

Δηλώσεις που φωτογραφίζουν στον απόλυτο βαθμό την πραγματικότητα. Γνωρίζει πολύ καλά ο Ιδιάκεθ ότι ο κόσμος είναι πολύ αυστηρός μαζί του. Και όπως φαίνεται και μέσα από τη συνέντευξη του και είναι μεν πολύ αυστηρός αλλά και απαιτητικός από τον ίδιο του τον εαυτό. Έβαλε τον πήχη ψηλά. Πολύ ψηλά. Θέλει την ΑΕΚ πρωταθλήτρια για πρώτη φορά και δεν είναι τυχαία η αναφορά του ότι θα ήθελε να κάνει ακόμη καλύτερη δουλειά από τον Κρίστιανσεν.

Τι σημαίνει αυτό; Να φέρει τον τίτλο στη Λάρνακα. Δε φοβάται, δε διστάζει και δεν προσπαθεί να χαϊδέψει τα αυτιά του κόσμου. Δεν το έκανε ποτέ άλλωστε. Αυτός είναι ο χαρακτήρας του, η ιδιοσυγκρασία του. Θέλει να γράψει το όνομα του με χρυσά γράμματα στην ιστορία του συλλόγου και το να μην χάνει από τον ΑΠΟΕΛ σε πέντε σερί ματς δεν του είναι αρκετό.

«Αν δεν πίστευα στο πρωτάθλημα θα έφευγα».
Άλλη μία ατάκα που αποδεικνύει τα πιο πάνω. Ο Ιδιάκεθ πιστεύει πολύ στην ομάδα του και το δείχνει. Το λέει στους παίκτες του ακόμη και στις δύσκολες στιγμές. Και δεν το λέει απλά επειδή νιώθει την ανάγκη να το κάνει ή επειδή πρέπει. Το λέει και το τονίζει για το πιστεύει και αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία.

Κουβέντα για ανανέωση δεν έγινε ακόμη, ούτε για το κομμάτι της ενίσχυσης έχει γίνει κάποια συζήτηση ανάμεσα σε Τσάβι Ρόκα και Ιδιάκεθ. Ο Τεχνικός Διευθυντής της ΑΕΚ συνηθίζει στο να κινείται γρήγορα και μόλις νιώσει ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για να κάτσουν στο τραπέζι να συζητήσουν θα το κάνει. Με τον Κρίστιανσεν δεν το έκανε ποτέ, μιας και ήταν πολύ διαφορετικά τα δεδομένα. Με τον Ιδιάκεθ θα δείξει μετά το Φεβρουάριο λογικά τι θα γίνει…

«Από τις χειρότερες στιγμές της ζωής μου»
Η ατάκα του για τον αποκλεισμό από τη Βικτόρια Πλζεν ήταν χαρακτηριστική και δείχνει πόσο πολύ θέλει να πετύχει πράγματα με την ΑΕΚ. «Ο αποκλεισμός από την Βικτόρια Πλζεν ήταν μια από τις χειρότερες στιγμές της ζωής μου. Σκέφτομαι το πρώτο παιχνίδι στην Τσεχία… Θα μπορούσαμε να τελειώναμε από το πρώτο ημίχρονο, είχαμε τις ευκαιρίες και στη ρεβάνς αλλά δεν τα καταφέραμε. Ήταν πολύ μεγάλη απογοήτευση. Μπορώ να σου πω ότι 2-3 βδομάδες αισθανόμουν πολύ άσχημα. Ήταν άδικο. Αυτή η ομάδα όμως έχει λαμπρό μέλλον. Την επόμενη χρονιά θα παλέψει ξανά για τον ίδιο στόχο».

Ένα θέμα για το οποίο ο κόσμος απορεί είναι η μη αξιοποίηση ακόμη του Νάτσο Κάσες. Του ποδοσφαιριστή που ήρθε ως το μεγάλο όνομα αλλά δεν μπόρεσε ακόμη να προσφέρει. Ο τεχνικός της ΑΕΚ ανέφερε ότι θα έρθει η ώρα του και θέλησε να τον προστατεύσει από τις μεγάλες απαιτήσεις που υπάρχουν στο πρόσωπο του λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν είναι ο Μέσι.

Άρεσε στον κόσμο…
Γενικότερα το κλίμα που επικρατεί στον κόσμο της ΑΕΚ μετά τη συνέντευξη του Ιδιάκεθ είναι πολύ καλό. Τα όσα είπε ο Βάσκος τεχνικός ήχησαν… όμορφα στα αυτιά του κόσμου. Δεν υπάρχει η γκρίνια που είχαμε μετά από πρόσφατες τοποθετήσεις. Ο Ιδιάκεθ ίσως είναι πιο προσεκτικός πλέον για το τι λέει, όμως ότι λέει το πιστεύει και αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς.

Η δουλειά του αλλά και τα αποτελέσματα της ΑΕΚ είναι εκεί και αποδεικνύουν με αριθμούς το τι έχει κάνει μέχρι σήμερα. Βέβαια αντιλαμβάνεται και ο ίδιος ότι γα να κριθεί επιτυχημένο το έργο του θα πρέπει να έρθει ένας τίτλος. Το είπε στη συνέντευξη ότι θέλει σαν τρελός το πρωτάθλημα, όπως και όλοι στην ομάδα.

Το σίγουρο είναι ότι ο απόηχος της συνέντευξης αφήνει μία γλυκιά γεύση στον κόσμο της ΑΕΚ και αυτό είναι πολύ σημαντικό τη δεδομένη στιγμή στο στρατόπεδο των κιτρινοπράσινων. Το έχει μεγάλη ανάγκη η ΑΕΚ να δει τον κόσμο να αγκαλιάζει όλο το οικοδόμημα της ομάδας σφιχτά. Για τους παίκτες και τη διοίκηση δεν υπάρχει αμφιβολία, τώρα ίσως ήρθε η σειρά του Ιδιάκεθ να το νιώσει…

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συνεχίζεται η διαμάχη στη Δρομολοξιά - «Χτύπησε τη σύζυγό μου» - «Όλα όσα ακούστηκαν δεν ευσταθούν στην πραγματικότητα»

Στην Αστυνομία για κατάθεση με τους γονείς του ο 10χρονος για τις ζημιές στο Δημοτικό Λιβαδιών - Ψάχνουν και άλλα πρόσωπα

Απεβίωσε Κύπριος κατάδικος των Φυλακών - Ποια η αιτία

«Μίλησε» η νεκροτομή του 30χρονου Ευτύχιου Χαρίτου – Τα ευρήματα

Δίκη για το Μάτι: Ασκήθηκε έφεση από την Εισαγγελία για την απόφαση

Eurovision 2024: Ξεπέρασε το 50% στην τηλεθέαση το ΡΙΚ - Το εντυπωσιακό ποσοστό την ώρα της ανακοίνωσης



Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας Ερσίν Τατάρ δήλωσε ότι η Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, πρότεινε σήμερα κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους μια τριμερή συνάντηση με τον ίδιο και τον Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη, αλλά η πρόταση αυτή απορρίφθηκε από τον ίδιο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top