ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Μόνο στην Κύπρο γίνονται αυτά! Νόμος δεν εφαρμόστηκε ποτέ λόγω τσακωμών μεταξύ ιατρών

Μόνο στην Κύπρο γίνονται αυτά! Νόμος δεν εφαρμόστηκε ποτέ λόγω τσακωμών μεταξύ ιατρών

Δεν λειτούργησε ποτέ η Συμβουλευτική επιτροπή που συστάθηκε για τον περί Θεραπείας Κατηγορούμενων και Καταδικασθέντων χρηστών η ουσιοεξαρτημένων νόμο.

Συγκεκριμένα, η εν λόγω Συμβουλευτική επιτροπή, συστάθηκε ώστε να εξετάζει αιτήματα χρηστών ναρκωτικών για παραπομπή σε θεραπεία αντί της επιβολής ποινής φυλάκισης. Ωστόσο, σύμφωνα με τον «Πολίτη», ουδέποτε στα περίπου δύο χρόνια που έχει ψηφιστεί η νομοθεσία συνήλθε η συγκεκριμένη Επιτροπή, επειδή… τσακώνονταν οι ψυχίατροι με τους κλινικούς ψυχολόγους. Συνέπεια αυτού, δεν εξετάστηκε κανένα αίτημα από όσα τυχόν υποβλήθηκαν, ώστε να τεθεί ενώπιον Δικαστηρίου. Η επιτροπή με βάση τον αρχικό νόμο, έπρεπε να αποτελείται από: έναν εκπρόσωπο του γενικού εισαγγελέα, έναν ψυχίατρο, έναν κλινικό ψυχολόγο με επαγγελματική εμπειρία στον τομέα της ουσιοεξάρτηση, εκ των οποίων ένας από τους δύο τελευταίους θα έπρεπε να προέρχεται από τις Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας. Επειδή όμως, μεταξύ των λειτουργών υγείας προέκυπταν προστριβές σε σχέση με το ποιος θα συμμετείχε στις συνεδρίες, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του «Πολίτη», η επιτροπή δεν λειτούργησε ποτέ. Το γεγονός αυτό, ανάγκασε την Επιτροπή Νομικών να ετοιμάσει τη δική της πρόταση για αλλαγή της σύνθεσης της επιτροπής, η οποία ψηφίστηκε την περασμένη Παρασκευή 7/10.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Στην Κύπρο η Ολγκίν: Βλέπει ΠτΔ και Τατάρ ξεχωριστά - Δυο ώρες διαφορά η μια συνάντηση από την άλλη

Στην Κύπρο η Ολγκίν: Βλέπει ΠτΔ και Τατάρ ξεχωριστά - Δυο ώρες διαφορά η μια συνάντηση από την άλλη

Στην Κύπρο ξανά προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ Μαρία Άνχελα Ολγκίν για συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κα τον Τ/κ ηγέτη Ερσίν Τατάρ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top