ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση για όλα τα παιδιά με έκθεση της Επιτρόπου Προστασίας Δικαιωμάτων του Παιδιού

Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση για όλα τα παιδιά με έκθεση της Επιτρόπου Προστασίας Δικαιωμάτων του Παιδιού

Δικαίωμα των παιδιών να παρακολουθούν το μάθημα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης, ανεξαρτήτως θρησκευτικών ή φιλοσοφικών πεποιθήσεων αναφέρει σε έκθεση της η Επίτροπος Προστασίας Δικαιωμάτων του Παιδιού, Λήδα Κουρσουμπά, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος».

Ομάδα γονέων απέστειλε στην κα. Κουρσουμπά επιστολή στην οποία εξέφραζαν την αντίθεση τους στην εισαγωγή του μαθήματος της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης τον περασμένο Μάιο, ενώ την Δευτέρα 10/7 η Επίτροπος έδωσε την έκθεση της στη δημοσιότητα. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η κα. Λήδα Κουρσουμπά αναφέρει στην έκθεση της ότι είναι υποχρέωση του κράτους να παρέχει τη δυνατότητα στα παιδιά να παρακολουθούν το μάθημα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης καθώς και δικαίωμα των ιδίων των παιδιών να το παρακολουθούν. Στην έκθεση της η κα. Κουρσουμπά αναφέρεται σε απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων η οποία αφορά παρόμοια υπόθεση και πιο συγκεκριμένα υπόθεση στην οποία Γερμανοί Ευαγγελιστές Χριστιανοί γονείς είχαν ζητήσει εξαίρεση των παιδιών τους από το μάθημα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης επικαλούμενοι θρησκευτικές πεποιθήσεις. Ακόμα στην έκθεση της η Επίτροπος αναφέρει ότι με το συγκεκριμένο μάθημα, σύμφωνα με επιστημονικά τεκμηριωμένα δεδομένα, επενεργεί θετικά στη λήψη υπεύθυνων αποφάσεων και καθυστερεί την εμφάνιση σεξουαλικής δραστηριότητας. Τέλος, η κα. Λήδα Κουρσουμπά συστήνει στους γονείς επιμόρφωση περί του θέματος, έτσι ώστε να είναι σε θέση να συμπληρώνουν και να ενισχύουν το έργο του σχολείου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Για άλλες 8 μέρες στο κελί οι 6 συλληφθέντες - Σήμερα η απόφαση για τους άλλους 3

Συνελήφθησαν Ουκρανοί αξιωματούχοι - Κατηγορούνται ότι σχεδίαζαν να δολοφονήσουν τον Ζελένσκι

Δημοτικός σύμβουλος και Δήμαρχος κατήγγειλαν ο ένας τον άλλον για σωματική επίθεση – Μελετούν κλειστά κυκλώματα για καταθέσεις

Δημοτικό Λιβαδιών: 10χρονος ανάμεσα στα άτομα που προκάλεσαν ζημιές - «Υπήρχε φρουρός στο σχολείο»

Στην εντατική διεθνής ποδοσφαιριστής μετά από επίθεση με καυστικό οξύ



Λετυμπιώτης: «Αναμένει να ακούσει από Ολγκίν για αποτελέσματα επαφών της ο ΠτΔ»

Λετυμπιώτης: «Αναμένει να ακούσει από Ολγκίν για αποτελέσματα επαφών της ο ΠτΔ»

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αναμένει να ακούσει από την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ Μαρία Άνχελα Ολγκίν τα αποτελέσματα των επαφών της τις προηγούμενες μέρες και τις σκέψεις της για τα επόμενα βήματα, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top