ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣΥΚΑΛΑ: H διαδικασία διαχείρισης των εναπομεινάντων περιουσιακών στοιχείων της Λαϊκής δεν απέδωσε

ΣΥΚΑΛΑ: H διαδικασία διαχείρισης των εναπομεινάντων περιουσιακών στοιχείων της Λαϊκής δεν απέδωσε

H διαδικασία «διαχείρισης» των εναπομεινάντων περιουσιακών στοιχείων της Λαϊκής Τράπεζας από την Αρχή Εξυγίανσης, που είναι το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Τράπεζας, δεν απέδωσε και δεν φαίνεται ότι θα αποδώσει, αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Σύνδεσμος Καταθετών Λαϊκής Τράπεζας (ΣΥΚΑΛΑ).

Ο ΣΥΚΑΛΑ αναφέρει ότι «επανειλημμένα πρότεινε και αγωνίστηκε για να αποδοθεί η διαχείριση στους πιστωτές και όχι στον ΣΥΚΑΛΑ, όπως η διαστρέβλωση της Αρχής Εξυγίανσης (ΑΕ) για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα». «Οι προσπάθειες πρόσκρουσαν στην Κεντρική Τράπεζα, στη Βουλή, ακόμα και στο δικαστήριο, γιατί ο περισπούδαστος νόμος που ψήφισε η ‘σοφή’ μας Βουλή το 2013, έδωσε στην Αρχή Εξυγίανσης το δικαίωμα να κάνει ότι θέλει, χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανένα», αναφέρει, και προσθέτει ότι «οι πιστωτές είναι οι μόνοι που ‘πονούν’, βλέποντας ό,τι τους άφησαν (ό,τι δεν τους άφησαν) από τίς αποταμιεύσεις τους, να εξαφανίζεται». Αναφέρει επίσης ότι οι επαφές μεταξύ ΣΥΚΑΛΑ και Αρχής Εξυγίανσης έχουν διακοπεί με πρωτοβουλία του Συνδέσμου «διότι φτάσαμε στο σημείο να μην μπορούμε να συνεννοηθούμε με την ΑΕ πάνω σε κανένα θέμα». «Η ΑΕ έκανε παντιέρα της το ‘ο νόμος της επιτρέπει να παίρνει αυτόνομα αποφάσεις χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανένα» και «στην καλύτερη περίπτωση, κάνει εκ των υστέρων ενημέρωση, αν το ζητήσουμε, αγνοώντας οποιεσδήποτε προτάσεις υποβάλαμε κατά καιρούς, πριν την λήψη αποφάσεων», προσθέτει. Αναφέροντας ότι «η ΑΕ έχει να επιδείξει τα ακόλουθα ‘κατορθώματα’ στην πορεία «διαχείρισης» των τελευταίων τεσσεράμισι χρόνων», ο ΣΥΚΑΛΑ προσθέτει ότι «παρέλαβαν περιουσιακά στοιχεία άνω των 900 εκατομμυρίων ευρώ και σήμερα η αξία τους είναι κάτω από 300, ‘έχασαν’ την θυγατρική της Λαϊκής στην Ρωσία με κατηγορίες για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, χρηματοδότηση τρομοκρατίας, χορήγηση παράτυπων δανείων» και «δύο ειδικοί διαχειριστές, επιλεγμένοι από την ΑΕ, παραιτήθηκαν λόγω διαφωνιών με την ΑΕ». Επιπλέον, ο Σύνδεσμος αναφέρει ότι «η δικαστική διαδικασία που αφορά  το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων του Ανδρέα Βγενόπουλου δεν ξέρουμε που βρίσκεται καθώς είναι απόρρητο το θέμα». «Έχασε και η λέξη διαχείριση την έννοιά της και μάλλον διασπάθιση μπορεί να ονομαστεί, η για τεσσεράμισι τόσα χρόνια διαδικασία», καταλήγει ο ΣΥΚΑΛΑ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μονή Αββακούμ: Πάνε στο Δικαστήριο μοναχοί και δωρητές για τα λεφτά στο χρηματοκιβώτιο - Τι έγινε με τις ενστάσεις στην Ανακριτική

Μείωση επιτοκίων: Ο λόγος που βρίσκεται στον «αέρα» - Ποιες οι σκέψεις της ΕΚΤ και τα σενάρια – Όσα αναφέρει οικονομολόγος στο «Τ»

Έμπλεξε 23χρονος: Συνελήφθη για οπλοφορία - Στα χέρια της Αστυνομίας και ανήλικος

Ετοιμαστείτε για «καυτές» μέρες: Πότε έρχεται νέα άνοδος της θερμοκρασίας - Συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα

«Θα στείλω όταν φτάσω» - Συγκινεί το νέο τραγούδι για τα Τέμπη



Εισήγηση ΑΚΕΛ για ενεργειακά: Κίνητρο για επανέναρξη των συνομιλιών - Διπλωματική τόλμη ή πολιτική αφέλεια;

Εισήγηση ΑΚΕΛ για ενεργειακά: Κίνητρο για επανέναρξη των συνομιλιών - Διπλωματική τόλμη ή πολιτική αφέλεια;

Τη θέση ότι τα ενεργειακά θα μπορούσαν να «σπρώξουν» τη διαδικασία στο κυπριακό επαναλαμβάνει με φορτικό τρόπο το ΑΚΕΛ, το οποίο ζητά από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να συζητηθεί η πρότασή του. Σε δηλώσεις του ο ΓΓ του κόμματος Στέφανος Στεφάνου ανέφερε πως το ΑΚΕΛ από το τον Δεκέμβρη του 2020 έχει δώσει συγκεκριμένη πρόταση και στον τέως Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη και στον Νίκο Χριστοδουλίδη, για το «πως μπορούμε να βγούμε μπροστά».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top