ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Καθηγητής «τιμώρησε» μαθητές με τη βαθμολογία του γιατί τον κατήγγειλαν - Έφτασε στα δικαστήρια η υπόθεση

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Καθηγητής «τιμώρησε» μαθητές με τη βαθμολογία του γιατί τον κατήγγειλαν - Έφτασε στα δικαστήρια η υπόθεση

Η υπόθεση έλαβε τέλος στις δικαστικές αίθουσες, 10 χρόνια μετά.

Συγκεκριμένα, το θέμα, απασχόλησε την Δικαιοσύνη, τόσο πρωτόδικα όσο και κατ' έφεση του καθηγητή Μαθηματικών, αφού καταχώρησε προσφυγή εναντίον την πρώτης απόφασης, για τρίμηνη διαθεσιμότητά του. Σύμφωνα με τα γεγονότα, όπως παρουσιάζονται από την εφημερίδα "Φιλελεύθερος", το περιστατικό συνέβη 10 χρόνια πριν. Εναντίον του κατηγορούμενου, υπήρξε τότε καταγγελία από τον Σύνδεσμο Γονέων Γυμνασίου στην Λευκωσία. Ακολούθως, έγινε έρευνα και στο τελικό της στάδιο η Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας (ΕΕΥ) , αποφάσισε όπως θέσει τον καθηγητή σε διαθεσιμότητα για λόγους δημοσίου συμφέροντος. Η επιτροπή για να καταλήξει στη διαθεσιμότητα του καθηγητή έλαβε υπόψη ότι μεταξύ άλλων, τα συμπεράσματα της έρευνας που διεξήχθη από την ίδια, προέκυψε ότι ο καθηγητής, στο θέμα βαθμολογίας, ενήργησε εκδικητικά εναντίον μαθητών του που έδωσαν μαρτυρία στην υπό εξέταση πειθαρχική υπόθεση. Το Εφετείο, όπως επισήμανε, θεώρησε ορθή την απόφαση να τεθεί ο κατηγορούμενος σε διαθεσιμότητα, διότι διασφαλίστηκε έτσι η αποφυγή τυχόν περαιτέρω τριβή του, τόσο με τους μαθητές όσο και με τους γονείς τους. Έτσι, η απλή διαπίστωση ότι ο καθηγητής του εν λόγω γυμνασίου στη Λευκωσία, ενήργησε εκδικητικά έναντι μαθητών του που κατέθεσαν εναντίον του, αποτέλεσε ικανό παράγοντα για τη δικαιολόγηση της διαθεσιμότητάς του. *φωτογραφία αρχείου ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.    

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Θανατηφόρο στα κατεχόμενα: Ο 79χρονος Φώτης Φωτίου το θύμα του τροχαίου - Πήρε εξιτήριο η σύζυγός του



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top