ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χ. ΧΡΙΣΤΟΥ: «Δεν θα συνομιλήσουμε με τον "κανένα"» - «Ο Πρόεδρος υποβιβάζει τον εαυτό του»

Χ. ΧΡΙΣΤΟΥ: «Δεν θα συνομιλήσουμε με τον "κανένα"» - «Ο Πρόεδρος υποβιβάζει τον εαυτό του»

«Δεν θα συνομιλήσουμε με τον "κανένα"», δήλωσε o υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Χρίστος Χρίστου, εννοώντας τον Τουρκοκύπριο ηγέτη. «Ο κ. Αναστασιάδης υποβιβάζει τον εαυτό» είπε ο υποψήφιος του ΕΛΑΜ.

Ο υποψήφιος του ΕΛΑΜ για τις Προεδρικές εκλογές του 2018, φιλοξενούμενος στο ΡΙΚ, την Δευτέρα 23/10, δήλωσε ότι σε περίπτωση εκλογής του δεν πρόκειται να συνομιλήσει με τον "κανένα", εννοώντας τον εκάστοτε τουρκοκύπριο ηγέτη και εξήγησε ότι αφού θεωρεί τον εαυτό του ηγέτη ενός κράτους που η Κυπριακή Δημοκρατία δεν αναγνωρίζει δεν μπορεί να διαπραγματεύεται μαζί του. Ακόμη, ο κ. Χρίστου είπε ότι είναι υπέρ του διαλόγου, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι είναι εναντίων του δικοινοτικού διαλόγου αφού το Κυπριακό είναι θέμα εισβολής και κατοχής από την Τουρκία. «Οι Τουρκοκύπριοι έχουν δικαιώματα, δεν μπορούν όμως να έχουν πολιτική ισότητα», ανέφερε ο υποψήφιος του ΕΛΑΜ, ενώ διαφωνεί με τη λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας και κάθε λύση ομοσπονδίας. «Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υποβιβάζει τον εαυτό» είπε ο κ. Χρίστου και συμπλήρωσε λέγοντας ότι ο εκάστοτε Πρόεδρος είναι νόμιμος Πρόεδρος κράτους και όχι ηγέτης κοινότητας, κάτι που χαρακτήρισε ως λάθος που πρέπει να διορθωθεί. Όσον αφορά τις θέσεις του ΕΛΑΜ για την οικονομία, ο κ. Χρίστου δήλωσε ότι δεν πρόκειται να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα κανενός μεγαλοκαρχαρία, ενώ προτείνει κούρεμα δανείων με βάση συγκεκριμένα κριτήρια. Δείτε τα όσα είπε ο υποψήφιος του ΕΛΑΜ, Χρίστος Χρίστου: https://www.youtube.com/watch?v=JwzKJiucsTA

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο - Έχασε τη ζωή του ο Πολύκαρπος Μιχαήλ από την Κοκκινοτριμιθιά

Πάσχα στο σπίτι του θα κάνει ο παππούς Χρύσανθος - Αφέθηκε ελεύθερος ο 82χρονος

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Μονή Αββακούμ: Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών - Τι ζητούν από τον Μητροπολίτη Ησαΐα

Νηστεία: Ποιες τροφές μπορούμε να φάμε την Μεγάλη Εβδομάδα - Προτάσεις γευμάτων



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top