ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

H Κύπρος υποψήφια για επανεκλογή στο Συμβούλιο του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού

H Κύπρος υποψήφια για επανεκλογή στο Συμβούλιο του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού

Δεξίωση επ’ ευκαιρία της υποψηφιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας για επανεκλογή στο Συμβούλιο του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΔΝΟ), για την περίοδο 2018 – 2019, διοργάνωσαν τη Δευτέρα 6/11 το Τμήμα Εμπορικής Ναυτιλίας και το Ναυτιλιακό Γραφείο της Πρεσβείας της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, η εκδήλωσε έλαβε χώρα στο «Σπίτι της Κύπρου», στην Κυπριακή Πρεσβεία, στην Αθήνα, με προσκεκλημένους πρέσβεις διαπιστευμένους στην Κύπρο με έδρα την Αθήνα. Προσφωνώντας την εκδήλωση, ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Μάριος Δημητριάδης αναφέρθηκε στη σημασία που έχει ο τομέας της ναυτιλίας για την Κύπρο. Ανέφερε επίσης ότι η Κύπρος είναι μέλος του Συμβουλίου του ΔΝΟ από το 1987, γεγονός που αντικατοπτρίζεται στην ενεργό και ουσιαστική δράση της Κύπρου τόσο εντός του ΔΝΟ όσο και γενικότερα στα διεθνή ναυτιλιακά δρώμενα. Ο Υπουργός διαβεβαίωσε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία θα συνεχίσει να συνεισφέρει στις εργασίες του ΔΝΟ και να στηρίζει τη διαχρονική πολιτική του ΔΝΟ για γεφύρωση του χάσματος μεταξύ ανεπτυγμένων και αναπτυσσόμενων χωρών, όπως και την οικονομική σταθερότητα του ΔΝΟ και των συνδεδεμένων με αυτό ιδρυμάτων, όπως είναι το Παγκόσμιο Ναυτιλιακό Πανεπιστήμιο (World Maritime University). Ο κ. Δημητριάδης ζήτησε, τέλος, τη στήριξη των κρατών μελών του ΔΝΟ για επανεκλογή της Κύπρου στο Συμβούλιο του ΔΝΟ. Ανάλογη εκδήλωση για προώθηση της υποψηφιότητας της Κύπρου θα διοργανωθεί στη Λευκωσία στις 16 Νοεμβρίου, όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο λειτουργός του Τμήματος Εμπορικής Ναυτιλίας Άδωνις Παυλίδης. Σύμφωνα με τον κ. Παυλίδη, οι εκλογές πραγματοποιούνται στα πλαίσια της 30ης Γενικής Συνέλευσης του ΔΝΟ που θα λάβει χώρα από τις 27 Νοεμβρίου μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου, και θα διεξαχθούν την 1η Δεκεμβρίου. Όπως ανέφερε, το Συμβούλιο, που είναι το εκτελεστικό όργανο του Οργανισμού, αποτελείται από 40 μέλη και για τους σκοπούς της εκλογής ισχύουν τρεις κατηγορίες, με την Κύπρο να διεκδικεί μία από τις 20 θέσεις της τρίτης κατηγορίας, ανάμεσα σε 24 χώρες που υπέβαλαν υποψηφιότητα. Οι εκδηλώσεις για την προώθηση της κυπριακής υποψηφιότητας θα κορυφωθούν, σύμφωνα με τον κ. Παυλίδη, την εβδομάδα 26 Νοεμβρίου με 1 Δεκεμβρίου, με δεξίωση που θα παραθέσει ο Υπουργός Μεταφορών στις 28 Νοεμβρίου στο Λονδίνο για όλους τους συνέδρους της Γενικής Συνέλευσης του διεθνούς οργανισμού. Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο - Έχασε τη ζωή του ο Πολύκαρπος Μιχαήλ από την Κοκκινοτριμιθιά

Πάσχα στο σπίτι του θα κάνει ο παππούς Χρύσανθος - Αφέθηκε ελεύθερος ο 82χρονος

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Μονή Αββακούμ: Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών - Τι ζητούν από τον Μητροπολίτη Ησαΐα

Νηστεία: Ποιες τροφές μπορούμε να φάμε την Μεγάλη Εβδομάδα - Προτάσεις γευμάτων



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top