ΚΟΣΜΟΣ

Νίκες των δημοκρατικών στις αμερικανικές εκλογές

Νίκες των δημοκρατικών στις αμερικανικές εκλογές

Στους Δημοκρατικούς ανήκε η βραδιά (7/11) των εκλογών, καθώς το κόμμα τους επικράτησε στις δύο μεγάλες αναμετρήσεις, στις πολιτείες Βιρτζίνια και Νέα Ιερσέη. Στη Βιρτζίνια, ο μέχρι σήμερα αντικυβερνήτης, Ράλφ Νόθαμ, επικράτησε του Ρεπουμπλικανού αντιπάλου του, Εντ Τζιλέσπι, με 53,9% έναντι 45%.

Στη Νέα Ιερσέη, ο Δημοκρατικός Φίλιπ Μέρφι, τραπεζίτης της Γουόλ Στριτ, επικράτησε του μέχρι σήμερα αντικυβερνήτη Κιμ Κουαντάνιο με 55,9% έναντι 42,2%, δίνοντας τέλος στην διακυβέρνηση του ρεπουμπλικανού Κρις Κρίστι. Η αναμέτρηση στη Νέα Ιερσέη ήταν μία μάχη συντηρητικών – προοδευτικών, με τους πρώτος να επιμένουν σε μεγαλύτερη μείωση της φορολογίας και τους δεύτερους να προτείνουν αύξηση του κατωτάτου ωρομισθίου στα 15 δολάρια, τη νομιμοποίηση της μαριχουάνας και την επιβολή αυστηρότερης νομοθεσίας για την κατοχή όπλων. Η νίκη των δημοκρατικών στη Βιρτζίνια στέλνει ισχυρό μήνυμα στο Νότο, ότι είναι δυνατόν να δημιουργηθούν συνθήκες για να ανατροπή του ισοζυγίου δυνάμεων στο Κογκρέσο, στις εκλογές του 2018, αλλά και να δημιουργηθούν ευνοϊκότερες συνθήκες για τις προεδρικές του 2020. Από τις τελευταίες 5 αναμετρήσεις στη Βιρτζίνια οι Δημοκρατικοί κέρδισαν τις 4, δημιουργώντας ένα σημαντικό ανάχωμα στον Ρεπουμπλικανικό νότο. Πάντως, ο Τραμπ έσπευσε να επιρρίψει τις ευθύνες στον Τζιλέσπι για την ήττα, επικρίνοντας τον με μήνυμα στο Τουίτερ για τις αποστάσεις που κράτησε από αυτόν. Στα χέρια των ρεπουμπλικανών παρέμεινε η τρίτη βουλευτική περιφέρεια της Γιούτα, όπου έγιναν επαναληπτικές εκλογές. Στις δημαρχιακές εκλογές της Νέας Υόρκης επανεκλέγεται ο Δήμαρχος Μπιλ Ντι Μπλάσιο, με ποσοστό 65,5%, έναντι 28,7 της ρεπουμπλικανής Ελληνοαμερικανίδας Νικόλ Μαλλιωτάκη. Παρά την ήττα της, το ποσοστό που έλαβε δίνει τη δυνατότητα στην ομογενή πολιτειακή βουλευτή από το Μπρούκλιν και Στάτεν Άιλαντ να αναβαθμίσει την θέση της στα πολιτικά πράγματα της Νέας Υόρκης. Για το δημοτικό συμβούλιο Νέα Υόρκης, επανεκλέγεται ο κυπριακής καταγωγής δημοτικός σύμβουλος, Κώστας Κωνσταντινίδης, με ποσοστό 94%. Εχασε στις εκλογές της 19ης περιφέρειας (Bayside) ο Ρεπουμπλικανός ομογενής Κώστας Πουλίδης (25%), έναντι 52% του Πολ Βαλόν. ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεισαν ηλικιωμένη ότι χρειάζεται χειρουργική επέμβαση ο εγγονός της - Πέρασαν από το σπίτι της και πήραν τα χρήματα

Μεγάλη Πέμπτη: Οι καμπάνες χτυπούν πένθιμα σε κάθε Ορθόδοξη Εκκλησία για την Σταύρωση του Θεανθρώπου

Κάτι ψήθηκε στο «Τ»: Η κα Ανδρούλα μας μαθαίνει τα μυστικά της φλαούνας – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Η Χρύσω Λέφου αποκαλύπτει στο «Τ» πως να βάψεις τα πιο όμορφα αυγά - Το έθιμο, οι εκδοχές και οι συμβολισμοί

Να νηστεύουμε το φαγητό μας ή την σκέψη μας; Θεολόγος εξηγεί στο «Τ» - «Δεν πρέπει να τρώμε ο ένας τον άλλο»



Στον Λίβανο ο ΠτΔ και η Φον ντερ Λάιεν για τη διαχείριση του μεταναστευτικού

Στον Λίβανο ο ΠτΔ και η Φον ντερ Λάιεν για τη διαχείριση του μεταναστευτικού

Στον Λίβανο μεταβαίνει την Πέμπτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, με την Πρόεδρο της ΕΥρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, προκειμένου να συζητήσουν τρόπους παροχής πολιτικής και οικονομικής στήριξης στη χώρα από την ΕΕ και την αποτελεσματική διαχείριση του μεταναστευτικού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top