ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το ΤΕΠΑΚ υλοποιεί ευρωπαϊκό έργο με τίτλο «Κέντρα Εξυπηρέτησης Μεταναστών

Το ΤΕΠΑΚ υλοποιεί ευρωπαϊκό έργο με τίτλο «Κέντρα Εξυπηρέτησης Μεταναστών

Το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου και το Ερευνητικό Κέντρο CARDET, στο πλαίσιο συγχρηματοδότησης από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης (90%) και την Κυπριακή Δημοκρατία(10%) υλοποιούν το Έργο: «Κέντρα Εξυπηρέτησης Μεταναστών (KEM)».

ε ανακοίνωση του ΤΕΠΑΚ αναφέρεται ότι το Κέντρο Εξυπηρέτησης Μεταναστών της Λεμεσού έχει ήδη συμπληρώσει 10 μήνες λειτουργίας και έχει ενημερώσει πέραν των 430 ατόμων, εκ των οποίων τα 2/3 ζήτησαν παροχή συγκεκριμένης υποστήριξης. Τα άτομα αυτά είναι αιτητές Πολιτικού Ασύλου, Πρόσφυγες, Άτομα κατοχής Διεθνούς Προστασίας, Οικονομικοί Μετανάστες, και Φοιτητές. Η υποστήριξη αυτή βασίζεται στην εξεύρεση εργασίας, καταλύματος, συμπλήρωση επίσημων εγγράφων, οικογενειακή επανένωση, εξασφάλιση καρτών υγείας για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, νομική υποστήριξη, εκμάθηση ελληνικών και αγγλικών, μεταφράσεις κ.α. Το κέντρο της Λεμεσού (στην Αγίου Ανδρέου και Γεωργίου Κατσουνωτού) συντονίζεται από το Cyprus Interaction Lab (http://www.cyprusinteractionlab.com/) με επικεφαλής τον Καθηγητή Παναγιώτη Ζαφείρη. Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top