ΠΟΛΙΤΙΚΗ

H πρώτη αντίδραση από τον «Ενδιάμεσο Χώρο» για τους χαρακτηρισμούς Παμπορίδη κατά Νικόλα ήρθε από τους Οικολόγους: «Κάνει το άσπρο μαύρο»

H πρώτη αντίδραση από τον «Ενδιάμεσο Χώρο» για τους χαρακτηρισμούς Παμπορίδη κατά Νικόλα ήρθε από τους Οικολόγους: «Κάνει το άσπρο μαύρο»

Επίσημη ανακοίνωση εξέδωσε την Τετάρτη 8/11, το Κίνημα Οικολόγων- Συνεργασία πολιτών, σχετικά με τους χαρακτηρισμούς προς τον Νικόλα Παπαδόπουλο, από τον υπουργό Υγείας. 

Συγκεκριμένα, το Κίνημα Οικολόγων, αρχικά ανάφερε: «Ο χαρακτηρισμός του υποψήφιου προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νικόλα Παπαδόπουλου από τον Υπουργό Υγείας κ. Γιώργο Παμπορίδη ως «πρίγκιπα του σκότους» είναι απαράδεκτος και κατακριτέος. Ο κ. Υπουργός όφειλε να γνωρίζει καλύτερα και να απέφευγε επίθεση επί προσωπικού που δεν αρμόζει σε υπουργό». «Για την ιστορία», συνέχισε, «αναφέρουμε πως η συζήτηση έχει προκύψει λόγω της τοποθέτησης του υπουργού σε συνεδρίαση της ΟΕΒ ότι σε 3 χρόνια από την εφαρμογή του ΓΕΣΥ θα μετεξελιχθεί από μονοασφαλιστικό σύστημα σε πολυασφαλιστικό. Η συζήτηση έγινε στην παρουσία αντιπροσώπου του ΠΙΣ, του Παγκύπριου Συνδέσμου Ιδιωτικών Νοσηλευτηρίων και του Συνδέσμου Ασφαλιστικών Εταιρειών Κύπρου». Επίσης αναφέρεται πως, «Θεωρούμε απαράδεκτη την προσπάθεια του κυβερνητικού στρατοπέδου να κάνει το άσπρο μαύρο και να παρουσιάσει τον Νικόλα Παπαδόπουλο ως πολέμιο του ΓΕΣΥ, την στιγμή που είναι η κυβερνητική παράταξη που καθυστέρησε την διαμόρφωση του τελικού νομικού πλαισίου για το ΓΕΣΥ και που επιμελώς καθυστερούσε την συζήτηση στην κοινοβουλευτική επιτροπή Υγείας για ένα ολόκληρο χρόνο». ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: Στα άκρα η «διαμάχη» - Υπουργός Υγείας: «Είναι πρίγκιπας του σκότους, του ψεύδους και της λάσπης» - ΒΙΝΤΕΟ «Για να μην θυμίσουμε τις καθυστερήσεις στην επικύρωση του διαγωνισμού για την εκπόνηση του μηχανογραφικού συστήματος που είναι ο ακρογωνιαίος λίθος για την εφαρμογή του ΓΕΣΥ από τον υπουργό Οικονομικών κ. Χάρη Γεωργιάδη, θα αναφερθούμε στην καθυστέρηση που έχει επιδείξει ο ίδιος ο πρόεδρος Αναστασιάδης με τον μη διορισμό του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας. Αυτή η «παράλειψη» του προέδρου επιμηκύνει την εφαρμογή του ΓΕΣΥ αλλά κυρίως θέτει σε σοβαρό κίνδυνο την διαδικασία αυτονόμησης των κρατικών νοσηλευτηρίων», συμπληρώνεται. Τέλος, υποστηρίζεται ότι, «Ως Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία πολιτών έχουμε παλέψει με νύχια και με δόντια για να διαμορφωθεί ένα όσο το δυνατό καλύτερο νομικό πλαίσιο για την εφαρμογή του ΓΕΣΥ και την αυτονόμηση των κρατικών νοσηλευτηρίων. Αν υπάρχει κίνδυνος μη εφαρμογής του ΓΕΣΥ, αυτός προέρχεται από την παρούσα κυβέρνηση η οποία σε πολλές περιπτώσεις φάνηκε να παλινοδρομεί και να αμφιταλαντεύεται, και όχι από τον υποψήφιο πρόεδρο Νικόλα Παπαδόπουλο». ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ: Β. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: «Υπόλογος στο λαό αν ναρκοθετηθεί η προσπάθεια για το ΓεΣΥ θα είναι ο Ν. Παπαδόπουλος»

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλο Σάββατο: Το τέλος των Παθών – Τα μεσάνυχτα η Ανάσταση του Κυρίου

Άγιος Φως: Θαύμα ή τελετή - Θεολόγος εξηγεί στο «Τ»

Σε «έξαρση» ο παρβοϊός πανευρωπαϊκά: Πρέπει να ανησυχούμε; Τι είναι και ποια τα συμπτώματα - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Ήρθε Πάσχα, κατεβαίνω… χωριό – Ψήνουν σούβλες και παίζουν παραδοσιακά παιχνίδια – Δείτε εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο

Η σκηνή της Ανάστασης του «Ιησού από τη Ναζαρέτ» που κόπηκε στο μοντάζ - Η εξήγηση του Φράνκο Τζεφιρέλι - Δείτε βίντεο

Φειδίας Παναγιώτου: Το βίντεο με τον ιερέα πατέρα του να φέρνει το μήνυμα της Πρώτης Ανάστασης – Το στοίχημα για το «εκατοστάρι»



ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

Την αταλάντευτη θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας για λύση που θα κινείται απολύτως μέσα στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα και με πεδίο εκκίνησης των συνομιλιών το σημείο ωρίμανσης στο Κρανς Μοντανά, υπογράμμισε ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Κωνσταντίνος Κόμπος, σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top