ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Δίκτυο online πειρατείας ταινιών και λογισμικού εξάρθρωσε η Eurojust

Δίκτυο online πειρατείας ταινιών και λογισμικού εξάρθρωσε η Eurojust

Η Eurojust ανακοίνωσε την Παρασκευή 10/11 ότι υποστήριξε μια διεθνή κοινή επιχείρηση κατά συγκεκριμένων εγκληματικών ομάδων που διεξήγαγαν online πειρατεία. Η επιχείρηση αυτή οδήγησε σε 2 συλλήψεις, μία εκ των οποίων βασίστηκε σε ένα ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, 73 αναζητήσεις και κατάσχεση διαφόρων ιστότοπων, διακομιστών, ηλεκτρονικών υπολογιστών και ηλεκτρονικών αποδεικτικών στοιχείων.

Στις κοινές επιχειρήσεις, βρέθηκαν επικεφαλής οι εξειδικευμένες ομάδες για εγκλήματα στον κυβερνοχώρο από τα γραφεία των εισαγγελέων της Φραγκφούρτης και των Δρέσδης, καθώς και στην κρατική ποινική αστυνομία της Έσσης και της Σαξονίας, με τη βοήθεια της γερμανικής ομοσπονδιακής ποινικής αστυνομίας. Οι ενέργειες διεξήχθησαν σε στενή συνεργασία με τις δικαστικές αρχές της Γαλλίας, των Κάτω Χωρών, της Ισπανίας, του Καναδά, του Αγίου Μαρίνου και της Ελβετίας. Αυτή η διεθνής κοινή επιχείρηση ήταν αποτέλεσμα των ερευνών που διενεργήθηκαν στη Γερμανία κατά των εγκληματικών δικτύων για τα οποία υπάρχουν υπόνοιες ότι διαχειρίζονται τις διαδικτυακές πύλες λήψης www.usenetrevolution.info, www.town.ag και www.usenet-town.com, οι οποίες παρανόμως προσφέρουν ταινίες, τηλεοπτικές εκπομπές, λογισμικό, ηλεκτρονικά παιχνίδια, μουσική, ηλεκτρονικά βιβλία και ηλεκτρονικά χαρτιά, χωρίς να πληρώνουν τα απαιτούμενα τέλη στους κατόχους αδειών ή πνευματικών δικαιωμάτων. Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Θανατηφόρο στα κατεχόμενα: Ο 79χρονος Φώτης Φωτίου το θύμα του τροχαίου - Πήρε εξιτήριο η σύζυγός του



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top