ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΟΡΙΣΙΜΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ: Η μια αδελφή στην επιτροπή επιλογής θεμάτων, η άλλη εξεταζόμενη – «Δεν είναι έτσι τα πράγματα…»

ΔΙΟΡΙΣΙΜΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ: Η μια αδελφή στην επιτροπή επιλογής θεμάτων, η άλλη εξεταζόμενη – «Δεν είναι έτσι τα πράγματα…»

Ενδεχόμενες παρατυπίες σε σχέση με τις εξετάσεις διορίσιμων εκπαιδευτικών του Υπουργείου Παιδείας εξετάζει η Ελεγκτική Υπηρεσία της Δημοκρατίας.

Του Φάνη Μακρίδη Υπό το μικροσκόπιο τίθενται ορισμένες καταγγελίες που έγιναν και σύμφωνα με τις οποίες υπάρχουν περιπτώσεις παράβασης των σχετικών κανονισμών που θεσπίστηκαν τον περασμένο Ιούλιο για την διεξαγωγή των εξετάσεων. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει κατ΄ ανάγκη ότι τα όσα έχουν τεθεί ενώπιον της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για εξέταση, ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Ασφαλείς πληροφορίες μας, αναφέρουν ότι υπάρχουν και περιπτώσεις αβάσιμων καταγγελιών που έχουν να κάνουν με την προκατάληψη, η οποία συντηρείται στην Κύπρο. Είναι ενδεικτική καταγγελία που έκανε λόγο «για μια αδελφή που ήταν στην ομάδα επιλογής θεμάτων και η άλλη εξεταζόμενη». Όπως φαίνεται εκ πρώτης, ωστόσο, η μια κοπέλα είχε να κάνει με την επιλογή των θεμάτων των μαθηματικών, ενώ η άλλη εξεταζόταν σε φιλολογικά μαθήματα. «Σε κάποιες περιπτώσεις δεν είναι έτσι όπως τα παρουσιάζουν τα δεδομένα κάποιοι. Φαίνεται πως η προκατάληψη οδηγεί σε αβάσιμους συνειρμούς» ανέφερε αρμόδια πηγή στο ThemaOnline. Εντός της ημέρας (14/11) αναμένεται να διαβιβαστεί στην Ελεγκτική Υπηρεσία και το περιεχόμενο του πορίσματος της έρευνας του Υπουργείου Παιδείας για την περιβόητη διαρροή θεμάτων. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΠΟΡΙΣΜΑ ΔΙΑΡΡΟΩΝ: «Αυθόρμητη και απερίσκεπτη ενέργεια η διαρροή θεμάτων» – Στη Νομική Υπηρεσία η εγκυρότητα των εξετάσεων

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Θανατηφόρο στα κατεχόμενα: Ο 79χρονος Φώτης Φωτίου το θύμα του τροχαίου - Πήρε εξιτήριο η σύζυγός του



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top