ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: 37χρονη το «έπαιζε» αρχιτέκτονας - Αναλάμβανε μελέτες- Ξεσκεπάστηκαν οι κομπίνες της

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: 37χρονη το «έπαιζε» αρχιτέκτονας - Αναλάμβανε μελέτες- Ξεσκεπάστηκαν οι κομπίνες της

Το δικαστήριο αποφάσισε την Τρίτη 15/11, όπως 37χρονη τεθεί υπό κράτηση για έξι ημέρες, για διερεύνηση δύο περιπτώσεων έκδοσης πλαστών αδειών οικοδομής.

Συγκεκριμένα, η πρωτοφανής για τα κυπριακά δεδομένα κομπίνα που έστησε η 37χρονη, ξεσκεπάστηκε από την Αστυνομία. Το ΤΑΕ Λευκωσίας, σύμφωνα με την εφημερίδα "Φιλελεύθερος", εναντίον της ύποπτης, διερευνώνται υποθέσεις πλαστογραφίας, κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου, εξασφάλιση χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις και άσκηση του επαγγέλματος του αρχιτέκτονα χωρίς να είναι εγγεγραμμένη στο μητρώο του ΕΤΕΚ. Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα της εφημερίδας, η πρώτη περίπτωση που "πρόδωσε" την 37χρονη, ήρθε στο φως μετά από καταγγελία λειτουργού του Επάρχου Λευκωσίας, για πλαστή άδεια οικοδομής στην Ορούντα, η οποία έφερε δήθεν την υπογραφή του. Όλα ξεκίνησαν όταν οι ιδιοκτήτες της υπό ανέγερσης οικοδομής, ζήτησαν από την ΑΗΚ να ηλεκτροδοτήσει το υποστατικό, όπου μεταξύ άλλων εγγράφων που παρουσίασαν, υπήρχε και αντίγραφο άδειας οικοδομής που δήθεν υπογράφηκε από λειτουργό της Επαρχιακής Διοίκησης, ο οποίος ωστόσο στο τέλος αποδείχθηκε πως δεν γνώριζε για την συγκεκριμένη άδεια. Μετά από αυτή την εξέλιξη, η Αστυνομία κάλεσε τους ιδιοκτήτες της κατοικίας για κατάθεση, όπου ανέφεραν ότι ανέθεσαν στην ύποπτη την ανέγερση της κατοικίας τους και αυτή ανέλαβε τη μελέτη και τα αρχιτεκτονικά σχέδια, τα οποία υπέγραψε μάλιστα ως αρχιτέκτονας. Επίσης, όπως αναφέρθηκε την Τρίτη 14/11 στο Δικαστήριο, τον Αύγουστο του 2017, τους παρέδωσε μάλιστα και αντίγραφο άδειας οικοδομής. Η άδεια, διαπιστώθηκε στη συνέχεια ότι ήταν πλαστή, ενώ από εξετάσεις φάνηκε ότι η 37χρονη δεν ήταν καν εγγεγραμμένη στο μητρώο του ΕΤΕΚ σε οποιοδήποτε κλάδο, και ως εκ τούτου δεν έχει δικαίωμα εξάσκησης του επαγγέλματος. Για τις υπηρεσίες της στην συγκεκριμένη περίπτωση, πληρώθηκε με 11,220 ευρώ. Παράλληλα με την διερεύνηση της πιο πάνω υπόθεσης, διαπιστώθηκε ότι ο αστυνομικός σταθμός της Λακατάμιας, διερευνούσε και δεύτερη υπόθεση εναντίον της, όπου ζεύγος σύναψε συμφωνία μαζί της, για ανέγερση κατοικίας στο Τσέρι. Σε αυτή τη περίπτωση, ενώ είχαν αρχίσει οι εργασίες για την ανέγερση της κατοικίας, ο Δήμος Τσερίου, ζήτησε από τον εργολάβο όπως διακοπούν αφού δεν είχε άδεια οικοδομής, ωστόσο η "αρχιτέκτονας" τους παρουσίασε πλαστογραφημένη άδεια για να μπορέσουν να συνεχίσουν. Να σημειωθεί ότι από το ζεύγος αυτό, εξασφάλισε 5 χιλ. ευρώ για της εργασίες που ανέλαβε. Όπως ανάφερε η ίδια η 37χρονη στην Αστυνομία κατά τη σύλληψή της, είναι αρχιτέκτονας αλλά δεν είναι εγγεγραμμένη στο ΕΤΕΚ και γι' αυτό υπογράφει άλλο πρόσωπο τα σχέδια, ενώ ισχυρίστηκε μάλιστα στους ανακριτές ότι, «είμαι αρχιτέκτονας και εσωτερική διακοσμήτρια». ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top