ΕΛΛΑΔΑ

Βιβλική καταστροφή στην Ελλάδα - Τραγωδία με τέσσερις νεκρούς από τις βροχές - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ - ΒΙΝΤΕΟ

Βιβλική καταστροφή στην Ελλάδα - Τραγωδία με τέσσερις νεκρούς από τις βροχές - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ - ΒΙΝΤΕΟ

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην περιοχή της Μάνδρας Αττικής από την καταρρακτώδη βροχή, συμφωνα με πηγές της Πολιτικής Προστασίας που μίλησαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Μια γυναίκα εντοπίστηκε νεκρή στο σπίτι της στη Μάνδρα Αττικήπου έπληξε την περιοχή. Λίγο αργότερα η πυροσβεστική υπηρεσία ανέφερε ότι νεκρός, απο τη θεομηνία, είναι ακόμη ένας άνθρωπος και συγκεκριμένα ένας ηλικιωμένος άντρας.

Ο τρίτος νεκρός από την κακοκαιρία στη Μάνδρα , σύμφωνα με την Πυροσβεστική, είναι ένας άνδρας, ηλικίας περίπου 65 ετών, ο οποίος βρέθηκε σε προαύλιο χώρο, στην οδό Λεωνίδα Στάμου. Μεγάλες καταστροφές έχουν προκληθεί, εκτός από τη Μάνδρα στη Νέα Πέραμο και την ευρύτερη περιοχή των Μεγάρων. Τα ορμητικά νερά έκοψαν δρόμους, γκρέμισαν μάντρες σπιτιών, παρέσυραν αυτοκίνητα και πλημμύρισαν σπίτια και καταστήματα. Τα νερά σε πολλά σημεία έφτασαν σε πολύ μεγάλο ύψος, παρασύροντας ό,τι βρισκόταν στο διάβα τους. Τα σωστικά συνεργεία κατέβαλαν μεγάλες προσπάθειες για να απεγκλωβίσουν άτομα που είχαν παγιδευτεί στα σπίτια τους. Ολόκληρη η περιοχή έχει καλυφθεί από φερτά υλικά που έχουν κατέβει από το βουνό, κάτι που δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα. Στην περιοχή επιχειρούν 90 πυροσβέστες αλλά σε επιφυλακή έχει τεθεί ολόκληρη η δύναμη του Σώματος στην Αττική. Έχουν, ήδη, απεγκλωβιστεί 12 άτομα από λεωφορείο που παγιδεύτηκε από τα νερά στην γέφυρα της Μάνδρας. Παράλληλα, απεγκλωβίστηκε ένας οδηγός βυτιοφόρου, το οποίο είχε ακινητοποιηθεί στο 6ο χλμ της Θηβών - Βιλίων. Ο άνδρας διακομίστηκε στο Θριάσειο νοσοκομείο. Πολλοί κάτοικοι της περιοχής αναγκάστηκαν να ανέβουν πάνω σε φοργηγά, λεωφορεία ή ταράτσες για να σωθούν από τα ορμητικά νερά. Χείμαρρος εισέβαλε στη Μάνδρα Μεγάλες καταστροφές έχουν προκληθεί στη Μάνδρα Αττικής, καθώς τα ορμητικά νερά που κατεβαίνουν από το βουνό έχουν κόψει δρόμους, γκρέμισαν μάντρες σπιτιών, παρέσυραν αυτοκίνητα και έχουν πλημμυρίσει σπίτια και καταστήματα, ενώ τα νερά έχουν φτάσει σε πολύ μεγάλο ύψος, παρασύροντας ό,τι βρίσκεται στο διάβα τους. Ολόκληρη η περιοχή έχει καλυφθεί από υλικά που έχουν κατέβει από το βουνό, κάτι που δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα. Καταστροφές σε Νέα Πέραμο και Μέγαρα Σε ποτάμι έχει μετατραπεί η παλαιά Εθνική Οδός Αθηνών-Κορινθου στη Νέα Πέραμο, από τις 7 το πρωί, λόγω ισχυρής βροχόπτωσης, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν πολλοί οδηγοί μέσα στα αυτοκίνητά τους. Ανάλογα προβλήματα παρατηρούνται και στη Νέα Εθνική Οδό. Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην παλαιά εθνική, στο 39 χιλιόμετρο, από Νέα Πέραμο προς Μέγαρα. Στην Νέα Εθνική Οδό υπάρχει εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων λόγω διακοπής της κυκλοφορίας στο 15,5 χλμ, στο ύψος του Ασπροπύργου (στο ρεύμα προς Κόρινθο), στο 21 χλμ στο ύψος του Κόμβου Παραδείσου Ελευσίνας (στο ρεύμα προς Κόρινθο) και στο 24 χλμ στο ύψος του Κόμβου της Μάνδρας (στο ρεύμα προς Αθήνα). Από την Πυροσβεστική έγινε γνωστό ότι υπάρχουν και στη Νέα Πέραμο παγιδευμένοι μέσα σε αυτοκίνητα στα παραπάνω σημεία, όπου βρίσκονται συνεργεία και προσπαθούν να απομακρύνουν οδηγούς και επιβάτες. Έκκληση της Πυροσβεστικής στους οδηγούς για τα Μέγαρα Έκκληση στους οδηγούς, εάν έχουν τη δυνατότητα να μην κινούνται προς την περιοχή των Μεγάρων για τη δική τους ασφάλεια και τη διευκόλυνση των σωστικών συνεργείων, απευθύνει η Πυροσβεστική λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων. Από in.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top