Δεν εισέπραξε οφειλές 33 εκ. ευρώ η ΑΗΚ – Αποφάσισαν να «χαρίσουν» τεράστιο ποσό λογαριασμού – Κυνηγούν και τον πατέρα του Προέδρου του Δ.Σ για οφειλές 110.000
ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Δεν εισέπραξε οφειλές 33 εκ. ευρώ η ΑΗΚ – Αποφάσισαν να «χαρίσουν» τεράστιο ποσό λογαριασμού – Κυνηγούν και τον πατέρα του Προέδρου του Δ.Σ για οφειλές 110.000

Παρασκευή, 16. Ιουν 2017.

Θα πρέπει να καταβληθούν προσπάθειες και να ληφθούν μέτρα για αυστηρή εφαρμογή της εισπρακτικής πολιτικής της ΑΗΚ σημειώνει η Ελεγκτική υπηρεσία στην έκθεση της για την Αρχή καθώς οι καθυστερημένες οφειλές ξεπερνούν τα 33 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με την έκθεση την οποία παρουσιάζει στο φύλλο της Παρασκευής 16/6 ο Φιλελεύθερος και ο συνάδελφος Πέτρος Θεοχαρίδης η ΑΗΚ αδυνατεί να εισπράξει πολύ μεγάλα ποσά με αποτέλεσμα να δημιουργείται πρόβλημα.

Χαρακτηριστική αναφορά γίνεται στον πατέρα του Προέδρου του Δ.Σ της ΑΗΚ ο οποίος είναι ιδιοκτήτης εταιρίας η οποία χρωστά στην Αρχή 110.000 ποσό που παραμένει ανείσπρακτο από το 2002 και για το οποίο ο κ. Μαραγκός (Πρόεδρος του Δ.Σ) διαβεβαίωσε ότι θα κινηθούν νομικά κατά του πατέρα του.

Άλλο ένα γεγονός που ξεχωρίζει στην έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας αφορά στην πολύκροτη υπόθεση μεγάλης εταιρίας που όφειλε στην ΑΗΚ πόσο 538.455 ευρώ και που το 2011 κήρυξε πτώχευση. Το Δ.Σ της ΑΗΚ αποφάσισε στις 23/5/2017 την διαγραφή του τεράστιου αυτού ποσού.

Σημειώνεται παράλληλα πως οφειλές που καθυστερούν έχουν και οι Δήμοι/Κοινότητες με το ποσό να ανέρχεται στο 1,2 εκ. ευρώ ενώ ανάλογες ανείσπρακτες οφειλές αφορούν και τους καθυστερημένους λογαριασμούς από ευάλωτες ομάδες πληθυσμού.

Μάλιστα ως προς την συγκεκριμένη ομάδα πολιτών ψάχνουν φόρμουλα ώστε να εισπραχτούν τα ποσά και εξετάζεται το ενδεχόμενα όσοι από αυτούς είναι λήπτες του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος να τους γίνεται απευθείας αποκοπή από το βοήθημα που λαμβάνουν.


«Κατεβάστε» ΕΔΩ τις εφαρμογές της ιστοσελίδας μας για να μην χάνετε. THEMA!188