ΛΑΤΣΙΑ: Έπεσε από το ποδήλατο και έκανε μήνυση του Κράτους – Ζητούσε €20.000 αποζημίωση για τον τραυματισμό της
ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΛΑΤΣΙΑ: Έπεσε από το ποδήλατο και έκανε μήνυση του Κράτους – Ζητούσε €20.000 αποζημίωση για τον τραυματισμό της

Σάββατο, 17. Ιουν 2017.

Έχασε την ισορροπία της και κτύπησε, ζητώντας αποζημιώσεις από την Κυπριακή Δημοκρατία.

Μια αλλιώτικη δικαστική διαμάχη μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και μιας γυναίκας από την Λάρνακα, έλαβε τέλος.

Συγκεκριμένα, η γυναίκα κίνησε αγωγή προς την Κυπριακή Δημοκρατία, αξιώνοντας αποζημιώσεις έως και €20 χιλιάδων για τον τραυματισμό της καθώς ποδηλατούσε.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», η γυναίκα ποδηλατούσε στον – τότε πρόσφατα κατασκευασμένο – ποδηλατόδρομο, επί της Λεωφόρου Γιάννη Κρανιδιώτη στα Λατσιά, τον Δεκέμβριο του 2005.

Η γυναίκα, με καταγωγή από την Λάρνακα, σε κάποιο σημείο της διαδρομής έχασε την ισορροπία της και έπεσε στο έδαφος με αποτέλεσμα την πτώση της από ύψος ενός μέτρου και τον τραυματισμό της στο κεφάλι. 

Η γυναίκα νοσηλεύθηκε στο Νοσοκομείο για εννέα μέρες, ενώ παρουσίαζε δυσκολία στην κατάκληση, αυχεναλγία, δυσκολία στην μετακίνηση αλλά και στην οδήγηση καθώς δεν μπορούσε να γυρίσει με ευκολία το κεφάλι της. 

Έτσι η γυναίκα έκανε αγωγή στην Κυπριακή Δημοκρατία, αναφέροντας ως λόγους του τραυματισμού της την ανηφορικότητα του δρόμου αλλά και την απουσία προστατευτικού κάγκελου στον χώρο. 

Το Πρωτόδικο Δικαστήριο απέρριψε την αγωγή της γυναίκας, αναφέροντας πως η ενάγουσα έχασε την ισορροπία της και δεν έλεγξε ικανοποιητικά το τιμόνι και το σώμα με αποτέλεσμα την πτώση και τον τραυματισμό της. Παράγοντες για τους οποίους η Κυπριακή Δημοκρατία δεν φέρει καμία ευθύνη.

Με την εν λόγω απόφαση, η γυναίκα από την Λάρνακα όχι μόνο δεν θα αποζημιωθεί, αλλά καλείται να καταβάλει τα δικαστικά έξοδα της Κυπριακής Δημοκρατίας, τόσο τα πρωτόδικα αλλά και κατ΄ έφεση.


«Κατεβάστε» ΕΔΩ τις εφαρμογές της ιστοσελίδας μας για να μην χάνετε. THEMA!225