ΛΑΚΑΤΑΜΙΑ: Το Δημόσιο νοικιάζει δυο χώρους στο ίδιο κτήριο, και στη μια περίπτωση δίδει διπλάσιο ενοίκιο!
Φάνης Μακρίδης

ΛΑΚΑΤΑΜΙΑ: Το Δημόσιο νοικιάζει δυο χώρους στο ίδιο κτήριο, και στη μια περίπτωση δίδει διπλάσιο ενοίκιο!

Παρασκευή, 24. Μαρ 2017.

Ό,τι να ‘ναι… Δόκιμος ή αδόκιμος ο όρος, η ουσία είναι πως σε ό,τι αφορά τα κτήρια που ενοικιάζει το Δημόσιο από ιδιώτες, ισχύουν κανόνες που εκφεύγουν της κοινής λογικής και προκαλούν ύποπτους συνειρμούς.

Του Φάνη Μακρίδη

Προσέξτε το οξύμωρο που αναδείχθηκε την Πέμπτη (23/03) στην Βουλή: Μετά από ερώτηση του βουλευτή Παύλου Μυλωνά, αποκαλύφθηκε ότι δυο διαφορετικές υπηρεσίες του κράτους ενοικιάζουν χώρους στο ίδιο κτήριο με εντελώς διαφορετική χρέωση. Η μια υπηρεσία δίδει διπλάσιο ενοίκιο από την άλλη!

Όπως είπε ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης, σε κτήριο στη Λακατάμια (βλ. κύρια φωτογραφία) που ανήκει στην οικογένεια του Δημοτικού Γραμματέα του εν λόγω προαστίου, το Τμήμα Κοινωνικής Ευημερίας νοικιάζει χώρους έναντι 11 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, ενώ η Πολιτική Άμυνα δίδει 5,70 ευρώ! Στο ίδιο κτήριο! 

Πώς γίνεται αυτό; Αυτό θα πρέπει να μας το εξηγήσει ο αρμόδιος λειτουργός του κράτους που είχε την ευθύνη για την συμφωνία με τον ιδιοκτήτη για την ενοικίαση χώρου για λογαριασμό του Τμήματος Κοινωνικής Ευημερίας.

Μπορούμε να δεχθούμε ότι υπό κάποιες περιστάσεις το ενοίκιο σε δυο διαφορετικούς χώρους του ίδιου κτηρίου να διαφέρει. Μπορεί για παράδειγμα ο ένας χώρος να παρέχει περισσότερα στον ενοικιαστή. Ωστόσο, δεν μπορεί να είναι διπλάσια η τιμή ενοικίασης του ενός χώρου από τον άλλο. Δεν είναι λογική τόσο μεγάλη διαφορά.

Θα πρέπει, λοιπόν, να ρυθμιστεί το ζήτημα από τη Βουλή. Εδώ είναι η ουσία. Αν μείνουμε ΜΟΝΟ στις επισημάνσεις τέτοιων ευρημάτων όπως και το πιο πάνω, μόνο και μόνο για να πουλάμε μούρη και να προβαλλόμαστε στα Μ.Μ.Ε., τότε απλώς θα είμαστε θεατρίνοι που αρεσκόμαστε στα παιχνίδια εντυπώσεων.
«Κατεβάστε» ΕΔΩ τις εφαρμογές της ιστοσελίδας μας για να μην χάνετε. THEMA!


646