ΣΧΟΛΙΟ - Ερντογάν: «Οι ‘γιουνάνηδες’ τα καταφέρνουν και μόνοι τους» - Η ασύλληπτη ελληνική «λογική» του Ζαχαρίου
Φάνης Μακρίδης

ΣΧΟΛΙΟ - Ερντογάν: «Οι ‘γιουνάνηδες’ τα καταφέρνουν και μόνοι τους» - Η ασύλληπτη ελληνική «λογική» του Ζαχαρίου

Παρασκευή, 07. Απρ 2017.

Φανταζόμαστε τον Ερντογάν να πληροφορείται τα τεκταινόμενα στην κυπριακή Βουλή και να πεθαίνει στα γέλια.

«Οι ‘γιουνάνηδες’ τα καταφέρνουν και μόνοι τους. Δεν χρειάζεται να κάνουμε πολλά για να τους διχάσουμε» θα έλεγε σύμφωνα με το ίδιο σενάριο...

Το σχόλιό μας δεν έχει να κάνει με το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας γτια την πρόταση του ΔΗΣΥ, αλλά με την μοναδική μας ικανότητα να διχαζόμαστε, να τρωγώμαστε από μόνοι μας.

Δεν είναι, άλλωστε, γι΄ αυτό που χάσαμε τη μισή Κύπρο; Η ικανότητα των Ελλήνων αυτού του νησιού και γενικά όλων των Ελλήνων, είναι η φαγωμάρα, η διχόνοια...

Προσέξτε θέση που ακούσαμε την Παρασκευή στην ολομέλεια από τον βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος, Ζαχαρία Ζαχαρίου: «Μέχρι χθες (σ.σ. την Πέμπτη 06/04) θα καταψήφιζα την πρόταση του κόμματός μου. Μετά όμως που άκουσα τον Νικόλα Παπαδόπουλο να κάνει λόγο για προδότες, άλλαξα γνώμη».

Ο άνθρωπος δηλαδή μας είπε πως διαφωνεί με το κόμμα του αλλά θα συμφωνήσει εν τέλει για να πικάρει τον Παπαδόπουλο. Η αποθέωση της κόντρας!

Και φυσικά εκτός από τον Ζαχαρίου, έχουμε και άλλα αρνητικά παραδείγματα. Ο Νικόλας Παπαδόπουλος, ο Παπαγιάννης και οι άλλοι διαφωνούντες αντιμετώπιζαν σαν προδότες όσους διαφωνούσαν μαζί τους...

Αυτή είναι η κατάντια μας σ’  αυτό τον τόπο. Αδυνατούμε να συζητήσουμε σε λογική βάση και να κάνουμε αμοιβαίους συμβιβασμούς, για να καταλήξουμε σε μια κοινή συνισταμένη. Οι μεν ακραίοι με την θετική προσέγγιση, οι δε ακραίοι απορριπτικοί. Πρέπει να εξωθούμε πάντα την κατάσταση στον εθνικό διχασμό. Θέλουμε να χάσουμε πιο πολλά απ’ όσα κινδυνεύουμε να χάσουμε.

Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Ο νεοσουλτάνος θα επιχειρήσει να προκαλέσει προβλήματα στην Κύπρο αυτό το καλοκαίρι. Το ξέρουμε και το έχουμε χωνέψει. Γνωρίζουμε και τους λόγους αλλά κι ότι έχει ανάγκη τους Τούρκους εθνικιστές, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο.

Έρχεται πολύ θερμό καλοκαίρι... Τον φούρνο τον πυρώνουμε εμείς οι ίδιοι.

Φάνης Μακρίδης

Διευθυντής Σύνταξης ThemaOnline
«Κατεβάστε» ΕΔΩ τις εφαρμογές της ιστοσελίδας μας για να μην χάνετε. THEMA!


319